View Single Post
  #53 (permalink)  
Vechi 21 apr 2012, 11:24:00
Rallara's Avatar
Rallara Rallara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 09 feb 2012
Locaţie: Edinburgh, Anglia
Vârsta: 38
Dieta: South Beach
Date: 172cm, 91.2kg
Mesaje: 7.366
Aprecieri acordate: 3.894
Am fost apreciat(a) de 3.171 ori in 1.682 mesaje
Lightbulb Re: Cum reusiti sa tineti dieta langa soti si iubiti?

"Nicăieri în Europa nu se folosesc hormoni de creştere la păsări şi sunt interzişi. Sunt interzişi hormonii de creştere, sunt interzise antibioticele şi sunt interzise orice fel de făinuri animale", spune preşedintele Romalimenta, Sorin Minea." Sursa: Antena3, 1 Noiembrie 2011.

*

"Europarlamentarii au aprobat miercuri un acord referitor la carnea de vită tratată cu hormoni, acord care ar putea să pună capăt celor 20 de ani de război comercial între Uniunea Europeană pe de o parte şi Statele Unite şi Canada, de cealaltă parte.

Potrivit acordului, Uniunea Europeană (UE) va menţine interdicţia privind importul de carne de vită tratată cu hormoni din SUA şi Canada în schimbul creşterii importurilor de carne de vită de calitate superioară. Potrivit analizelor, în UE importul de carne de vită de calitate superioară se va ridica la 48.200 de tone anual. De cealaltă parte, SUA şi Canada au suspendat taxe vamale pentru produse originare din statele membre ale UE în valoare totală de peste 250 de milioane de dolari. "Această dispută comercială îndelungată a luat sfârşit astăzi, după semnarea acestui acord de care vor beneficia ambele părţi. Decizia Parlamentului European va permite industriei agricole din UE să-şi stabilească ţinte precise în ceea ce priveşte producţia şi, în plus, va duce la întărirea relaţiilor comerciale transatlantice", a declarat raportorul european Godelieve Quisthoudt-Rowohl. Efectele acordului, propus de Comisia Europeană şi susţinut de Consiliul European, vor fi vizibile începând cu luna august 2012" Sursa: Libertatea, 15 martie 2012.

*


"Somonul care ajunge la maturitate de două ori mai repede faţă de cât ar fi normal. Produse lactate provenite de la vacile care dau cu 15 la sută mai mult lapte. Sau carnea provenită de la bovinele care cresc cu 20 la sută mai repede. Toate aceste animale au devenit hiperproductive din cauza injecţiilor cu hormoni sau a ingineriei genetice, despre care numeroase voci susţin că au efecte negative asupra sănătăţii, scrie site-ul Health. "În Uniunea Euro­peană, din fericire, este interzisă folosirea hormonilor de creştere, aşa că nu avem această problemă. Iar somonul care ajunge la noi nu e modificat genetic, provine din crescătoriile din ţările nordice".
Viorel Andronie, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, spune că disputa între Europa şi America în ceea ce priveşte folosirea hormonilor de creştere la bovine este fără sfârşit. "UE interzice importurile din carne din SUA tocmai din cauza faptului că acolo se folosesc hormoni de creştere. Deocamdată, nici europenii nu au reuşit să demonstreze faptul că hormonii de creştere ar fi nocivi, nici americanii nu au reuşit să demonstreze că nu ar fi.Noi avem o lege care interzice folosirea lor şi care chiar se respectă", spune Andronie. Temerea cea mai mare a europenilor, spune el, este că aceşti hormoni ar fi responsabili pentru apariţia obezităţii." Sursa: Gandul, 1 februarie 2011.

*

Despre asta vorbeam. Dincolo de ocean e o practica legala si practicata fara discutii.
In schimb antibioticele par sa fie folosite si la noi... indiferent ce a declarat dl. Sorin Minea... Uniunea are in vedere insa limitarea si mai stricta a dozajelor, in timp ce ONG-urile lupta pentru ca pe eticheta sa se specifice daca si cu ce antibiotice a fost tratata carnea.
__________________
Rallara, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Rallara, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2253 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1736 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1220 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat