View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 27 nov 2012, 13:01:05
Rallara's Avatar
Rallara Rallara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 09 feb 2012
Locaţie: Edinburgh, Anglia
Vârsta: 38
Dieta: South Beach
Date: 172cm, 91.2kg
Mesaje: 7.366
Aprecieri acordate: 3.894
Am fost apreciat(a) de 3.171 ori in 1.682 mesaje
Implicit Re: Jurnalul Mihaelei

Buna Mihaela, bine ai venit printre noi!
Ce buna decizie ca ni te-ai alaturat, aici vei avea parte de sustinere si mesaje care sa te ajute in lupta pe care urmeaza sa o duci cu kilogramele.

Da, meniul de ieri nu a fost consistent, iti masori gramajul alimentelor pe care le consumi? E indicat sa faci lucrul asta pentru ca asa afli cate calorii ingerezi zilnic; pana te vei obisnui cu cantitatile si cu un numar corect de calorii/zi. Calculatorul iti spune 1241kcal/zi, eu as incepe de la cel putin 1350 si cu sport.

Si eu mi-am propus in februarie anul asta, cand am venit aici, sa slabesc 10kg in 3 luni... din pacate pe mine m-au abatut de la drumanumite obstacole, cum ar fi o lipsa de intelegere a modului in care actioneaza si reactioneaza corpul nostru la hrana pe care o mancam, la combinatii de alimente, la sport, la portii corecte, la mancare sanatoasa si curata. Sper sa intelegi ca slabitul nu e o cursa in care ne grabim contra timp, trebuie sa devina un stil de viata, unul in care slabim sanatos si in care nu avem parte de efectele yo-yo a dietelor stricte sau facute in graba.

Am citit ca nu faci sport si chiar de asta am tinut sa iti scriu un mesaj, poate te determin sa te apuci.

Sportul e cel care conteaza Mihaela, modeleaza corpul, ne mentine tineri, ne face fit, ridica buna dispozitie, si cel mai important, e factorul determinant care stimuleaza slabirea pentru ca accelereaza metabolismul. Practic fara sport si cu un regim sarac in calorii nu slabim din masa adipoasa, ci chiar din muschi, pierdem apa din corp, si abia in ultimul rand din grasimea de depozit. Ceea ce se produce de asemena, e adaptarea metabolica, care inseamna incetinirea metabolismului - cu cat ii dam mai putin, cu atat corpul nostru se obisnuieste sa cheltuiasca mai putin. Asadar atunci cand vei ajunge la platou si vei stagna, nu va mai fi nimic de facut, pentru ca si asa de mancat mananci putin. Dar daca incepi sa faci sport, sa te alimentezi corespunzator (sunt reguli de alimentatie cu privire la ce trebuie sa mancam inainte si dupa sport), vei avea rezultatele pe care ti le doresti si pe care le meriti.
Sunt o sumedenie de programe de sport de facut acasa, placute si interactive, iar rezultatele se vad in decursul a doar catorva zile daca ai determinare si le faci constant.


Sper ca ti-am ridicat macar cateva semne de intrebare.
Iti doresc mult mult succes!!

__________________
Rallara, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Rallara, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2253 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1736 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1220 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui Rallara:
happygirldiana (01 dec 2012), WhiteAngel (27 nov 2012)