View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 29 dec 2012, 17:50:31
penny's Avatar
penny penny este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 28 dec 2012
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: HIPOCALORICA
Date: 165cm, 77kg
Mesaje: 207
Aprecieri acordate: 209
Am fost apreciat(a) de 348 ori in 154 mesaje
Implicit Re: Jurnal 5/2 - Penny

Buna Adina si multumesc de primire!

Povestea cu "dieta 5:2" a inceput intr-o zi cand asteptandu-l pe prietenul meu la sala, am frunzarit o "revista pentru femei" in care era prezentata aceasta dieta ca fiind "cea mai recenta dieta de la Hollywood" si alte prostii de genul.

Am ras atunci. Desi stiam ca despre dieta hipocalorica se zice ca este "anti-aging", de longevitate etc.

Cateva saptamani mai tarziu am primit pe e-mail niste linkuri catre un studiu medical (daca imi zice cineva daca am voie sa pun linkurile vi le arat si voua, sau filmuletz de pe youtube) in care se vorbea despre " restrictia calorica intermitenta"; adica animalele de laborator care au fost hranite hipocaloric fie la fiecare 2 zile, fie 2 zile aleatorii din saptamana, au trait mai mult decat celalalte animale (soareci, maimute), nu au dezvoltat cancer, nu au facut diabet, hipertensiune etc.

Concluzia cercetatorilor a fost ca restrictia calorica per ansamblu "face bine sanatatii" si e mai usor de tinut daca restrictionezi intermitent (fie 1:1 fie 5:2) si nu zi de zi.
Studiul mentioneaza si ca cercetari de genul asta nu s-au facut pe oameni si deci aplicabilitatea pe subiecti umani iese din discutie... dar cei de la Hollywood s-au grabit sa o aplice

Asta e povestea dietei. Asa am aflat de ea si asta e tot ce stiu. Nu am pus-o inca in aplicare, astept intai sa incep serviciul, pentru ca stand acasa in concediu cu ispitele sub nas, nu cred ca pot sa mananc intr-o zi doar 500 de calorii
Stiu, e chestie si de vointa.. dar o iau si eu cum cred ca mi-e mai usor. Pana saptamana viitoare deci mananc doar hipocaloric fara intermitentza.

Cat despre faptul ca cea mai buna dieta e cea in care esti tu insati si nu-ti impui si unde te simti tu mai bine!!!
As vrea eu sa fie asa.....
Din pacate eu trebuie sa ma restrictionez si sa invat sa mananc cumpatat. Unde ma simt eu mai bine nu e ok crede-ma, altfel n-aveam 81 de kg

Adina, multumesc de sfaturi, tin cont de ele Te mai astept pe la mine!
__________________
Jurnal Penny

penny, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1984 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1467 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1210 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]