View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 22 iul 2013, 17:41:30
DeLeTe's Avatar
DeLeTe DeLeTe este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 03 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Date: 156cm, 58kg
Mesaje: 18
Aprecieri acordate: 16
Am fost apreciat(a) de 27 ori in 8 mesaje
Smile Re: Jurnal lina- vreau sa scap de mancatul compulsiv!!!

Citat:
Anterior postat de lina20 Vezi mesajul
Buna slabutelor! M-am inscris pe acest site de ceva timp,insa abia acum mi-am facut curaj sa imi fac propriul jurnal. Povestea mea? La fel ca a multora dintre voi.. De la varsta de 14 ani ma tot lupt cu greutatea, si de fiecare data ma invinge....va spun cu DISPERARE ca m-am saturat, nu mai pot merge inainte in felul acesta.
Am atatea lucruri de spus si nu stiu cu ce sa incep...de la 14 ani am inceput sa tin diete. Cred ca le-am incercat pe toate... Insa mereu ma intoreceam la kg de dinainte sau poate si in plus. Ampornit de la 65 de kg, la o inaltime de 1,67. Apogeul l-am atins acum vreo 2 ani cand am ajuns la 80 de kg. Aratam si ma simteam ORIBIL!!
In prezent am 23 ani, cu o stare de sanatate buna (chiar prea buna dupa cum mi-am batut joc de corpul meu) si acum cateva zile cantaream 66 de kg.
De ce spun cantaream???pt ca am mancat zilele astea foooarte muult. DA!!!! Sufar de mancat compulsiv sau pe fond emotinonal insa din fericire nu sunt bulimica.
E trist insa trebuie sa ma accept asa cum sunt. De la inceputul anului m-am dus la un nutrizionist unde ma duc la control la fiecare 2-3 luni si imi schimba dieta.
Lui nu i-am povestit ca sufar de aceasta problema,de fapt nu stie nimeni, doar voi slabutelor. Pentru ca imi este RUSINE de mine, ca ma autodistrug incetul cu incetul.
Dieta este ok, usor de urmat cu toate grupele de alimente insa problema sunt EU, caci dupa o luna ma satur, si imi vine o pooofta de dulciuri in special, drept urmare cedez ispitei iar pentru cateva zile sau poate o saptamana doua o tin intr-un ospat si mananc dulciuri poate cat mananca o persoana normala intr-o luna sau doua chiar. Fapt cum s-a intamplat zilele acestea. Luni aveam 66 de kg insa pana azi sigur am luat vreo 3 kg la felul cum am mancat. Si asa o tin de la inceputul anului, e drept am pornit de la 77 de kg dar m-am saturat sa o iau iar de la capat, insa TREBUIE sa reusesc sa scap de boala asta care imi distruge viata. M-am saturat sa ma gandesc de dimineata pana seara la diete la ce mananc, daca am slabit daca m-am ingrasat, vreau sa fiu o persoana normala. Cer prea mult????
De maine incep iar sa mananc curat, sa fac sport sa am grija de mine si sper sa elimin repede surplusul de zilele acestea. O sa imi notez totul in jurnal.
Mentionez ca am toate trasaturile unei persoane compulsive: sunt anxioasa, perfectionista, ma bazez pe principiul totul sau nimic, nu las persoanele sa se apropie foarte mult de mn.
In prezent stau in italia de doi ani de zile impreuna cu familia, lucrez de dimi pana seara intr-un bar, insa pt doua saptamani sunt in concediu si am mai mult timp pt mine.
M-am lungit cam mult cu msg, sper sa nu ma judecati... Poate sunteti si voi in situatia mea si ma intelegeti si SPER sa reusim sa ne atingem telul: acela de a fi sanatoase si multumite dpd fizic si psihic. Va urez succes si nu renuntati cum am facut eu de atatea ori!!!
Va multumesc ca mi-ati citit mesajul!!! O seara buna va pup!!!
Draga mea, imi permit sa-ti spun asa, caci inteleg destul de bine prin ce treci.
Nu stiu daca esti pregatita de raspunsul pe care il vrei primi de la mine dar, eu o sa incerc sa fiu cat mai directa.
Primul pas, repet primul pas pe care trebuie sa reusesti cumva sa-l faci este sa spui cu voce tare ca suferi de mancat impulsiv. Iti va fi aproape imposibil sa slabesti si sa te mentii la o greutate (pe care tu ti-o doresti/consideri normala) pana nu te accepti. Si asta inseamna sa te ierti ca nu reusesti sa-ti spui stop, sa reusesti sa vorbesti cu voce tare despre asta... iar acest vorbit eu ti-as recomanda cu un psiholog. nu trebuie sa te sperii, dar ei chiar sunt cei mai indicati sa te ajute pe termen lung. Pentru ca acest comportament se trage din anumite cauze, care pot fi... remediate. daca iti este imposibil financiar/sau mult prea multa rusine, incearca sa vorbesti cu familia ta, prieteni, iubit. Stiu ca si asta e si mai greu de facut, am trecut si eu prin asta. nu e vorba ca vai, o sa ai super sustinere de la ei, din potriva chiar. e vorba de a reusi sa accepti cu adevarat cine esti. asta esti. fiecare este cu bunele si cu relele lui. suntem oameni. dar putem sa ne modelam.

Pasul 1 este sa te accepti, sa te iubesti, stiu ca pare stupid, dar numai asa o sa poti sa te ierti, atunci ca te mai scapi. esti om! si eu mai scap, dar in ziua respectiva, mai fac o serie de exercitii (asta dupa ce m-am umflat cu 1000 kcal de prajituri), si a doua zi incerc sa mananc mai putinel.

de cate ori nu mi-am zis si eu gata, de maine, fac, dreg, o sa fie atfel.

dar nu e atat de simplu. si ce ma ajuta pe mine, este sa nu ma gandesc ca trebuie sa tin asta toata viata. nu. trebuie ca o perioada (cam un an) sa fiu f atenta si perseverenta cu - sportul-alimentatia-gandirea pozitiva/emotiile, ca apoi, odata invatat corpul si schimbat mentalitatea, sa trec pe modul mentinere. in conditiile in care eu vreau sa slabesc 8-9 kilograme. si planific totul saptamanal. atat. la 2 zile de miscare, am una de pauza. si o data pe saptamana ma rasplatesc cumva pentru micile/marile reusite din acea sapatamana. si am maaari satisfactii pentru fiecare zi, chiar si cele cand o mai dau in bara. satisfactii ca nu renunt, ca nu e ingrozitor de greu si ca pot sa fac asta, usor usor.

sa stii ca si eu ma feream, sa admit ca tin un regim, si ma ascundeam (gandindu-ma ca iar dau gres si mi-era rusine ca or sa ma mustreze/rada de mine cei carora le-as fi spus). acum, cu ajutorul unei prietene psiholog, al multor carti citite si multe videoclipuri pe youtube (despre: meditatie, cum sa te impaci cu tine insuti, cum sa fii fericit, cum sa-ti accepti greselile etc)... am reusit sa scot cuvintele cu cleste din gura, de fiecare data cand cineva remarca ca mananc diferit. eu raspundeam. DA, TIN UN REGIM, UN REGIM DE A TRAI SANATOS, fara infometare, fara teluri imposibile, fara mustrari monumentale de constiinta dupa un pumn de seminte.

iti sunt alaturi, daca esti pregatita pentru acest pas.
DeLeTe, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1680 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1163 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 647 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui DeLeTe:
Adina14 (22 iul 2013), diana87 (22 iul 2013), WhiteAngel (23 iul 2013)