View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 04 nov 2010, 21:15:30
Icey's Avatar
Icey Icey este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 22 sep 2010
Locaţie: Zabbar, Malta
Vârsta: 44
Date: 167cm, 67.6kg
Mesaje: 201
Aprecieri acordate: 13
Am fost apreciat(a) de 60 ori in 22 mesaje
Implicit Re: Nepotelul meu, care are 10 zile, nu mananca

Citat:
Anterior postat de VentoFreddo Vezi mesajul
Fetelor, bebeul nostru s-a nascut prematur de 2 saptamani, a fost tinut 4 zile in spital si e santos tun, doar un icter a facut, dar au zis ca e normal la tpti copiii si mai ales la prematuri.
E un copil cuminte (prea) doarme tot timpul si asistenta care l-a vizitat acasa a zis ca e normal la prematuri, doar ca sa-l trezeasca sa-l hraneasca..cumnata mea are san bogat, doar ca problema e cand sa-l trezeasca..practic nu vrea sa suga.ia una-2 inghitituri si adoarme iar, e un chin cu el..A luat in greutate, s-a nascut cu 2 600 si acum are 2800-2 900..Voua vi s-a intamplat sa nu suga, si ce-i faceati?
In primul rand felicitari pt nepotel! sa creasca sanatos si sa aibe noroc!

In ce priveste alimentatia felicitari pt alaptat! La ce interval mananca? la cate ore il trezeste? Teoretic nu e prea indicat sa il trezeasca pt masa, dar fiind prematur la inceput e importanta hidratarea.
Ca trage doar de 2 ori din san si adoarme nu e bai, poate incerca sa-l "gadile" cu degetul incet sub barbie cat e inca la san, sau in obrajor, sau in talpa piciorului- la unii functioneaza si mai trag apoi din san, importanta e luarea in greutate.
La noi primele saptamani au fost destul de epuizante- statea mai mult la san desi nu a fost prematura, papa un pic adormea, iar mai papa, iar dormea si am fost mai tot timpul lipite. Dupa cca 1 luna a inceput insa sa se desprinda, sa-si faca cat de cat un program de masa si somn, dar tot des vroia sanul.
Personal sunt pt alaptarea la cerere nu cu program- nu-i usor la inceput, dar ce nu face o mama pt minunea mica?
Multa rabdarea mamei!
Răspuns cu citat