View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 02 mar 2011, 18:06:11
Whaley's Avatar
Whaley Whaley este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 23 feb 2011
Locaţie: Jud Alba, Romania
Dieta: Montignac
Date: 176cm, 71kg
Mesaje: 421
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Simt ca ma apuca depresia si disperarea

Citat:
Anterior postat de segutza Vezi mesajul
Dragelor,

Am nevoie de ajutor moral, simt ca ma apuca depresia si disperarea. De 10 zile tin South Beach si pe cantar nu se vede nimic! E adevarat, am mai trisat un pic, de ex cate o felie de Wasa, dar totusi..am trecut de la pizza, 5 felii paine cu gem, mancat la orice ora si noaptea, mancat de toate mai ales dulciuri la fara paine, fara dulce, fara cartofi, fara fructe!! Cu tot trisatul, mi se pare imposibil sa nu se vada nimic. Ce se intampla??
Multumesc mult, sunt convinsa ca multe dintre voi stiu foarte bine ce inseamna sa te chinui si sa simti ca o faci degeaba. Stiu ca trebuie sa merg inainte dar e foarte greu cand vezi ca nu se intampla nimic
Eu sunt destul de noua pe aici si pana acum nu m-am prea bagat sa dau sfaturi dar... am ceva experienta in esecuri (si ceva succes dupa aceea) si stiu cum te simti. Dar daca am invatat ceva din lunile in care m-am chinuit degeaba- cum zici tu- este ca undeva greseam intotdeauna. Chiar daca pe moment imi spuneam ca e ghinion sau metabolism lenes sau alte scuze de genul acesta, intotdeauna exista o problema.

In primul rand, asa cum spunea si Mihaela, nu orice dieta i se potriveste oricui, indiferent cat e de buna. Ea trebuie sa se "plieze" pe obiceiurile tale alimentare, pe programul tau etc. Eu, de exemplu, am avut un esec rasunator cu Montignac, desi sunt in continuare convinsa ca e o dieta buna si desi incepusem constiincios, cu carti citite etc. Dar nu a mers nici cu gusturile mele, nici cu circumstantele- un copil mic pentu care gateam ceva, un sot care nici nu voia sa auda de mancare conforma cu principiile Monti = fiasco total, ca nu-s nici pe departe atat de vrednica sa gatesc zilnic cate 3 randuri de mancare, ingrijind si de un copil. Am slabit, in schimb, cu o dieta hipocalorica, in care am avut foarte putine interdictii in schimb cantitatea (ca grame) era mica.

Apoi... e clar ca nu putem sa le avem pe toate. Si pizza, si silueta, si burta plina. Chiar daca e o dieta care nu-ti impune limite de cantitate/calorii in teorie, e clar ca e imposibil sa mancam cantitati industriale si sa slabim eficient. Eu am doua prietene care au tinut acelasi regim. Nu le impunea cantitati, avea alimente permise si interzise, cam ca South Beach. Una a slabit 4 kg int-o luna, cealalta a pus un kil. La o analiza mai atenta, cea de-a doua manca triplu fata de prima, chiar daca se mentinea in alimentele permise. Deci nelimitat inseamna nelimitat in niste limite, dupa parerea mea.

Nu stiu daca e cazul tau vreunul dintre exemple. Eu ti le-am spus numai ca sa intelegi ca se pot intampla multe lucruri care sa te saboteze. Slabirea iti impune niste restrictii, asta e clar, nu poate exista un regim de slabire de dezmat total, dar nici un chin. Documenteaza-te in legatura cu alte diete sanatoase, posibilitati sunt destule. Vezi care ti se pare cea mai ok (si eu zic sa citesti Weight Watchers daca ai tendinta sa "derapezi" in alimente nedietetice, acolo ai posibilitatea sa iti faci mici pofte compensand la celelalte mese din cate stiu). Fa un jurnal in care scrii exact ce mananci, ca mai multe capete pot vedea mai bine decat unul singur ce e in neregula. Si, asa cum spunea si Mihaela, nu uita motivatia pentru care iti doresti sa slabesti. Cand vezi o prajitura sau alt aliment "interzis" gandeste-te la ea, apoi la cat dureaza placerea, mai gandeste-te o data la motivatie, si daca tot iti doresti sa il mananci, fa-o fara sa te deprimi dupa aia.

In principiu, crede-ma, pentu oricine e la fel de greu sa se abtina. Poate nu poftim toate la aceleasi lucruri, dar sigur exista tentatii pentru fiecare. Dar se poate sa luptam cu ele.

Eu iti doresc succes si sa iei o decizie buna!
__________________
A minute on the lips, forever on the hips!
Jurnalul meu
Whaley, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1942 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1425 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 909 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat