View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 07 mar 2011, 23:22:42
Whaley's Avatar
Whaley Whaley este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 23 feb 2011
Locaţie: Jud Alba, Romania
Dieta: Montignac
Date: 176cm, 71kg
Mesaje: 421
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Cum formam obiceiurile alimentare sanatoase la copii

Citat:
Anterior postat de Verandreea Vezi mesajul


de ce zici ca laptele cu biscuiti/laptele cu cereale sunt nesanatoase????
Eu nu sunt de aceeasi parere. Daca e vorba de cereale integrale, fara adaos de zahar, sunt si sanatoase si necesare pentru un copil in crestere. Sa nu uitam ca ei nu sunt totusi la regim low carb, au nevoie de glucide lente pentru ca metabolismul lor e mult accelerat fata de cel al unui adult si sistemul nervos e in plina dezvoltare si trebuie sa se "hraneasca" usor si eficient, nu sa transforme alte substante in glucoza cum se intampla in regimurile sarace in carbs. Un copil sanatos trebuie hranit conform piramidei alimentelor, cred ca mai toata lumea o stie...
Biscuitii nu-s sanatosi, intr-adevar, pentru ca majoritatea sunt din componente rafinate si contin zahar.

Dupa parerea mea in categoria "alegeri nesanatose" pentru un copil intra mai degraba Danonino si alt iaurt cu fructe si sunca de pui (ca orice mezel, de altfel, cu exceptia celor bio).

Acum, probabil ca nimeni nu e fanatic si nici nu e bine sa fim asa... dar, din punctul meu de vedere, exista lucruri care se negociaza (si de fel sunt o mama extrem de permisiva si l-am crescut foarte liber in general) si unele, putine, la care nu incap discutii. Scaunul (sau caruciorul tras langa masa in situatii exceptionale, de genul mancat in vizita) a fost unul dintre ele. Nu sta la masa, nu mananca. A avut momente in care a protestat, dar cand a vazut ca nu e loc de discutii a inceput sa se catere singur in scaunel cand ii e foame.

PS: Nu am avut un copil mancacios, dimpotriva, a acceptat foarte greu solidele si a mancat intotdeauna cantitati mici. El bea foarte mult lapte si de-aia e si cam pufosel, dar mesele de zi au fost mereu cu cantec. Dar sunt convinsa ca un copil sanatos poate sta flamand cu zilele fara sa pateasca ceva demn de luat in seama, asa ca nu cred ca "nu mananca" e un motiv pentru a ii oferi alimente nesanatoase sau a-i forma obiceiuri proaste. Pana la urma mananca el, daca vede ca n-are de ales
__________________
A minute on the lips, forever on the hips!
Jurnalul meu
Whaley, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1942 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1425 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 909 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat