View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 08 apr 2011, 10:52:32
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Jurnal "Krissandra"

Buna, Kris!

Imi pare bine ca te-ai intors printre noi. Meniul de ieri e bun ca si numar de kcal, dar mi se pare un pic amestecat, si s-ar putea sa produca efecte nu prea bune. Vad ca amesteci foarte mult grasimile si carbo, si asta nu e o idee buna pentru ca favorizeaza depunerile. Uite un test usor de facut chiar daca in mintea ta nu ai facut foarte bine separarea intre grasimi, carbo, etc: te uiti la cantitatea de carbohidrati din alimentele adaugate, apoi te uiti la cantitatea de grasimi. Regula e: daca ai carbo mult (sa zicem peste 15-20 grame carbo la o masa), trebuie sa ai putina grasime (sub 7-8 grame).

Deci care sunt problemele aici? La micul dejun ai mancat si paine (multi carbo) si soia (multe grasimi) si pate (grasimi) si iaurt (carbo si grasimi). Painea in orice caz ar trebui sa devina integrala, pentru ca la painea integrala o parte din carbo (fibrele) te ajuta la digestie pe de o parte, iar pe de alta parte incetineste ridicarea nivelului de zahar in sange, si deci produci insulina la nivel mai redus si deci pui pe tine mai putin din grasimile pe care le-ai ingerat.

Acum o mare problema la meniul de ieri e si nivelul de colesterol. Sursa? Corect, pateul de pui. E bine sa-l inlocuiesti cu altceva. De exemplu branza aceea pe care ai mancat-o seara cade greu si constipa. De ce nu pui in loc de carnatul de soia+pate de pui niste branza proaspata de vaci sau niste urda? Deci asta inseamna: o felie de paine neagra cu branza sau urda, iar daca vrei iaurt, nu-l cumpara cu fructe ci natural, apoi taie o banana, sau niste fructe de care vrei tu, si amesteca-le (asa nu mananci zaharul adaugat + chimicalele din comert).

Pranzul. Din nou aici ai cam amestecat de todo un poco. Pastele cu sos de rosii sunt chiar o alegere foarte buna daca pastele sunt integrale si sosul de rosii e cat mai natural si mai lipsit de grasimi si zahar. Dar daca tot ai mancat paste, de ce-ti mai trebuie si paine (alba!!!) cu pate de pui? E bine daca mananci carbo ca si alement principal sa-l asociezi eventual cu proteine fara grasimi (de exemplu in loc de sos de rosii, de ce nu pui acolo niste ton din conserva in sos propriu NU IN ULEI, il amesteci cu sosul de rosii si il pui deasupra pastelor?). Sau poti manca un pic de carne. O alternativa e sa mananci de exemplu un ardei umplut, sau un dovlecel umplut si salata. Sau carne tocata la teflon FARA carbo (pentru ca are grasimi), cu legume si salata. La pranz in general e bine sa mananci ori carbo + proteine FARA grasime (si te rog nu te intoarce spre lactatele complet degresat, cei din comert trebuie sa puna o intreaga farmacie in ele ca sa le degreseze...) ori proteine si grasimi (eu prefer sa nu, pentru ca grasimile te adorm si eu mai vreau sa mai lucrez dupa pranz...).

Cina. Cam tarziu, si banana nu e foarte buna seara pentru ca are carbo. Si intr-adevar, branza de oaie e grasa! Deci combinatia din nou asigura practic ca pui pe tine kcal. ingerate, cu atat mai mult cu cat totul se petrece seara inainte de culcare, cand nu mai ai loc sa le dai jos. Abdomenele NU consuma multe kcal, deci atentie! In general regula e: mananci usor seara, cam cu 3 ore inainte sa dormi, putin volum, fara sare multa sau acrituri (muraturi), e bine aici sa mananci proteine si grasimi. Deci un exemplu ar fi o salata cu ton sau cu pui la teflon, cu frunze de salata, ardei gras, masline, castraveti, patrunjel, putin ulei si zeama de lamaie sau, daca nu vrei nici pui si nici ton, poti pune ca sos niste iaurt SEMIdegresat.

E bine si sa faci putin sport inainte de culcare. Poate fi ceva usor: Pilates, yoga, aerobic, in orice caz ceva care sa incurajeze metabolismul sa porneasca digestia.

Te imbratisez cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]