View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 19 mai 2009, 20:43:31
Roxana's Avatar
Roxana Roxana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 22 feb 2009
Locaţie: Göteborg, Suedia
Vârsta: 35
Dieta: personala
Date: 166cm, 74kg
Mesaje: 1.273
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Mituri legate de sport demontate

Rupe lista de scuze!

,,As vrea sa merg la sala" - imi spune o prietena - "dar am auzit ca te ingrasi foarte mult daca ridici greutati". Sau: "as merge la fitness dar eu vreau sa slabesc repede iar rezultatele de la sala se vad greu". Le cunoastem cu totii: sunt mituri transformate in scuze.

Acum a venit vremea sa le combatem!

Mitul nr. 1: Muschii se transforma in grasime atunci cand te lasi de sport

Unul dintre cele mai intalnite mituri. Teama cea mai mare este ca atunci cand te lasi de sport te vei ingrasa. Cum a aparut acest mit? Din cauza acelor sportivi care au renuntat brusc la antrenamente fara sa isi ajusteze dieta la consumul caloric mai redus acum. Pentru ca inainte faceau un efort intens, caloriile erau consumate si nu exista surplus.
In orice caz, vorbim despre sportivi de performanta si diete care sa le sustina munca: proteine, batoane energetice etc. In cazul unei activitati sportive de intretinere, dieta nu va ajunge in niciun caz la un nivel caloric atat de ridicat.

Mitul nr. 2: Femeile se ingrasa daca ridica greutati

Probabil campionul scuzelor comode, acest mit are la baza o realitate foarte fireasca si sanatoasa: atunci cand se apuca de sport, atat femeile cat si barbatii au un apetit mai ridicat. De aici pana la excese calea este insa destul de lunga.
Vointa are un rol important aici si e bine sa tinem minte mereu ca daca pentru cresterea masei musculare e nevoie de luni intregi de munca sustinuta, tesutul adipos poate fi "marit" imediat, cu rezultate negative asupra sanatatii.

Mitul nr. 3: Un abdomen cu "patretele" = sute de abdomene pe zi

"Exista un mit care descurajeaza multe femei si mai ales multi barbati - ca trebuie sa faci mii de exercitii pentru a avea un abdomen plat. Adevarul este ca dieta e mult mai importanta. Mai ales pentru barbati care depun cel mai repede in aceasta zona si fac celebra "burtica". Femeile depun mai repede pe coapse si fund. Regula e simpla: din locul unde depui cel mai usor slabesti cel mai greu!"

Mitul nr. 4: Ai nevoie de zeci de ore la sala pentru a observa schimbari

Traim intr-o epoca a vitezei. Daca totul s-ar putea face cu rapiditatea unui click, ar fi ideal. Probabil ca scuza cel mai des intalnita printre cei care amana de la o luna la alta mersul la sala este lipsa de timp. Ei bine, avem o veste buna: specialistii ne garanteaza ca 3 sedinte de 30 de minute pe saptamana ne sunt suficiente.
Alege o sala apropiata de locul unde locuiesti, vorbeste cu o vecina sau o prietena care sta pe aproape sa te insoteasca si schimba-ti viata!
Mult succes!
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 19 mai 2009 at 20:46:24.
Răspuns cu citat