View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 11 feb 2010, 17:27:12
anes's Avatar
anes anes este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 05 feb 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 55
Date: 174cm, 91.5kg
Mesaje: 8.564
Aprecieri acordate: 386
Am fost apreciat(a) de 1.834 ori in 505 mesaje
Implicit re: Anes-Jurnalul unei foste fumatoare

Pusesem cam 8-9 kg!!!!!! 92 de kg!!!! Imediat am inteles de ce mi-e greu sa ma incalt, de ce suflu greu cand urc scarile si observasem cum ma revars seara in pat.
Cam prin 15 ianuarie am decis (si am si pariat) ca de 01.03 ma imbrac in fustita in carouri. Si am inceput sa vreau sa slabesc … atunci am inceput sa caut siteuri cu tema asta, am citit cartile de acasa si am dat de cartea cu dieta scarsdale. Wauuuuu ce tentant suna mesajul de pe coperta „9 kg in 14 zile”. Citisem cu multa atentie cartea, mi-am facut lista de cumparaturi, am fost la hipermarket si in 25.01 m-am apucat de dieta.
Acolo spune ca unul dintre principii este cantarirea zilnica, imi facusem frumos tabelul si am inceput sa-l complectez: 25.01 -91,5 kg. A doua zi dimineata 90!!!! Primul kg si juma s-a dus instant. Cat elan aveam! N-am simtit foame deloc, tineam regimul cu strictete, cu atata strictete incat in 28.01 a fost ziua mamei mele si nu m-am abatut de la regimul meu nici macar cu o inghititura. Cu toate astea cantarul se incapatanase sa se blocheze fix pe 90!!!! Imi doream sa-l vad macar cu 500 de gr sub. Si el nu si nu! Cu toate ca ma apucasem si de gimnastica 8 min de abdomene in fiecare dimineata si seara cam 30 de min de stepper si inca 20 de min de exercitii pt talie, sau abdomen, sau fesieri.
Si bineinteles ca m-am si constipat …. IAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!
Si acum, cafeaua cu miere nu mai era voie si nici laptele nu e permis … … si iaaaar ma chinuie. Din nou ceaiurile nu-si faceau efectul, si prea multe variante nu aveam ca regimul il respectam cu strictete. Si bineinteles ca nici kg nu se duceau, ca nu aveau cum!
Imi cumparasem si costum de sauna si faceam gimnastica de 20 de min si cele 20-25 de min de stepper imbracata in el … tricoul si colantii erau ude leoarca (am cantarit, de curiozitate cata transpiratie eliminam: 250 de gr in cam 35-40 de min).
Dupa 2 sapt de regim scarsdale strict (doar in a 2-a sambata am mancat o juma de felie de dobos de vedeai prin el) eu slabisem 2.5 kg. Si iesisem la de 3 ori in 14 zile Recunosc ca deja pe haine se vedeau efectele regimului meu …. Si stiu ca e cu mult mai eficient sa slabesti max 1.5 kg pe saptamana, da toate astea le stiu, dar speram ca daca am adunat asa de repede cele 8-9 kg voi scapa de ele cam la fel de repede (sincer ma gandeam ca mai repede!)
Cam asta a fost povestea de pana acum …. N-am intrat in regimul de mentinere, mi-am inventat eu un regim care se bazeaza de fapt pe calcul caloric, dar am imprumutat din principiile monti si scarsdale.
anes, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2434 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1917 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1401 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]