View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 13 ian 2012, 20:49:33
mika_me's Avatar
mika_me mika_me este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 25 aug 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 36
Dieta: Hipocalorica
Date: 162cm, 76.9kg
Mesaje: 6.209
Aprecieri acordate: 306
Am fost apreciat(a) de 1.091 ori in 480 mesaje
Implicit Re: Jurnal Katrijn - O altfel de provocare

Citat:
Anterior postat de Katrijn Vezi mesajul
Salut fetelor! Am auzit de mult de aceasta comunitate, de la o prietena, dar deabia acum m-am hotarat si eu sa ma alatur slabutelor, pentru a pune piciorul in prag in legatura cu felul cum arat si, din pacate, felul cum ma simt.

Probabil ca niste poze m-ar ajuta sa descriu ceea ce ma supara... vor veni si ele, ca sa pot urmari progresul (in minus sper hehe ). E tot ceea ce probabil ati cunoscut si voi... burtica proeminenta, coapse cam mari, brate groase... grasimea depusa pe sani si fund m-ar fi deranjat si ea odata dar acum nu stiu daca vreau neaparat sa scap de ea N-as vrea sa raman fara forme.

Am tinut de cateva ori diete, nu asa de mult incat sa fiu considerata obsedata de slabit, dar gandul acela, sa fiu supla, il am mereu. Am mai multe prietene supraponderale care cred ca aleg sa se impace cu imaginea lor pentru ca nu vor/nu sunt suficient de motivate sa faca ceva. Am incercat sa le sugerez sa mergem impreuna la sala sau ceva asemanator dar din pacate e un subiect delicat, fete si femei care nu accepta ca poate e ceva in neregula, incercand sa fie multumite indiferent de felul cum arata. Dar aici sanatatea este in joc!

Si asta mi-a ridicat mie primele semne de intrebare. Nu voi fi mereu tanara, iar daca de acum mi-e greu sa urc patru etaje pe scari, si asta fiind doar putin supraponderala, ce va fi mai tarziu? Acum mult timp eram o persoana activa si atletica, dar nu mai stiu ce ma motiva atunci. Stiu doar ca faceam miscare si nu tineam nici un fel de dieta.

Asa ca pornesc de aici, asta va fi provocarea mea. Momentan imi cam displace sportul, si nu stiu in ce masura o sa se schimbe asta, dar o sa ma fortez sa fac sport in fiecare zi (sau aproape). Si apoi, in functie de rezultate, o sa vad catre ce dieta ma orientez (as vrea una nu foarte restrictiva, pentru ca ma agita destul de mult ideea de dieta )

Oricum de data asta nu mai am de gand sa ma grabesc cu slabitul. Sunt deschisa la orice fel de sfaturi. Sper sa ajungem sa ne cunoastem mai bine Nu am crezut ca as fi eu mare forumista, dar imi place aici
Buna Katrijn!

Ai facut o alegere foarte buna intrand in aceasta comunitate plina de fete minunate, ambitioase si cu pofta de viata

Intr-o oarecare masura e bine, mai ales pentru psihic, sa te simti bine in pielea ta, indiferent cum aratti..si totusi..prea multa nepasare si delasare nu face nici bine..eu mi-as fi dorit sa am niste prietene ca si mine, de care sa trag sau carora sa le fac propuneri de tinut dieta sau de mers la sala impreuna..insa, pot afirma ca toate prietenele mele, din toate timpurile, au fost slabe...ciudat..probabil asta a si fost unul din motivele pentru care am inceput sa dezvolt obsesia slabitului(chiar si atunci cand chiar nu eram grasa)...

Sper sa gasesti cat mai curand o dieta care sa ti se potriveasca..o dieta sanatoasa te poate ghida si educa spre un stil de a manca ok pentru toata viata..ai putea incerca hipocalorica..e cea mai permisiva dieta si vezi rezultate frumoase si durabile, daa te tii de ea..

Cat despre sport, chiar daca iti displace, trebuie sa faci un efort si sa faci miscare macar de 3 ori pe saptamana, cate 30 de minute, pentru inceput..poti dansa, poti face zumba, start walking..pilates, yoga...incearca din fiecare si vezi ce iti place...
e drept, cardio e cel mai potrivit sport pentru a slabi..dar daca nu te simti in stare, incepi cu ceva mai usor

iti urez multa bafta si sper sa vezi rezultate cat mai curand!
__________________


Jurnal 2019

Jurnalul meu

Jurnal 2014

Primul meu jurnal 2009

11.05.2020 - 109.5 kg (sarcina 39 saptamani)
02.02.2021 - 104.5 kg (ziua in care am decis ca sunt totusi prea tanara sa port 50 kg in plus)
16.04.2021 - 85.7 kg
05.06.2021 - 79.2 kg
25.07.2021 - 74.7 kg
26.09.2021 - 69.9 kg
28.11.2021 - 65 kg
mika_me, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2237 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1720 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1204 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]