View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 19 feb 2010, 13:34:19
Sabine_28's Avatar
Sabine_28 Sabine_28 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 89kg
Mesaje: 5.609
Aprecieri acordate: 645
Am fost apreciat(a) de 868 ori in 497 mesaje
Implicit re: Gea-Cura de slabire cu probleme de sanatate

Citat:
Anterior postat de Gea Vezi mesajul
Buna tuturor

Ca sa ma prezint, sunt Gea, am 25 ani... pentru inca o luna , am 170cm si in urma cu 2 zile aveam 72 kg. Astazi m-am cantarit dimineata si aveam 70.
Pe scurt, am cateva probleme de sanatate care m-ar ingreuna procesul de slabire, sau l-ar face mai lung. Am probleme cu coloana vertebrala, genunchii, fierea si carenta de calciu. Majoritatea curelor incepute de mine s-au finalizat la nici o saptamana dupa inceperea lor, deoarece ori faaceam cate o criza urata de fiere si imi dadea planul peste cap, ori ma durea rau de tot spatele cateva zile si atunci renuntam la orice sport si miscare, ori daca incercam sa fac ceva usor (gen alergat sau bucucleta), nu ma sustineau genunchii.

Sunt foarte hotarata sa duc pana la capat pierderea kilogramelor (12 intentionez, pentru inceput), dar am nevoie si de sfaturi...
Nu stiu de unde sa incep... Avand activitate la firma de la 9 dimineata pana la 6 seara, nu prea imi ramane foarte mult timp pentru gatit, calculat calorii, cumparaturi, miscare dar si sa petrec timp cu sotul meu.

In momentul de fata comand mancare de la o firma de catering, la care pornesc cu un meniu de dimineata, iar pana ajunge mancarea la noi... se schimba elementele (ori raman fara garnitura specificata in meniu si atunci pun ce au ei pe moment.... de foarte multe ori completeaza cu cartofi prajiti de care vreau sa ma las treptat). Imi calculez caloriile din mancarea primita, dar nu stiu cu ce sa o completez cand ajung seara acasa....

Iar legat de sport, daca sunt printre voi slabute cu probleme similare, tare m-ar ajuta niste sfaturi sau programe de exercitii care sa nu imi cauzeze probleme. Momentan m-am incumetat la bicicleta eliptica- intre 10 si 30 minute pe zi (aprox 10km), abdomene dar doar cele care nu imi provoaca durere si tae-bo (pentru inceput 10-20 minute, depinde cum le combin cu celelalte 2 activitati. De asemenea, la birou am niste scari de urcat, nu sunt multe, dar stiu ca le parcurg de cateva zeci de ori zilnic.

Cu ce imi recomandati sa incep ?

Astept sa treaca cel putin 2 saptamani sa vad reultate mai concrete in evolutia mea, apoi sa pot da si eu sfaturi . (cantarul meu nu este digital ci mecanic... asa ca si daca slabesc 2-300g, tot nu le vad )

Sper la evolutii cat mai rapide
Buna,
Si bine ai venit!
Imi pare rau pt problemele de sanatate, eu ma pot plange doar de fiere (chair azi am facut o noua ecografie). Eu nu am probleme daca nu exagerez, dar in week-end am avut un training, si am mancat la restaurant, iar rezultatul s-a vazut luni dimineata, cand mi-a fost foarte rau. Asadar, noua mea deviza: nu mananc nimic daca nu stiu cum e facut, ca uite ce se intampla. Eu te sfatuiesc sa iti faci timp sa mananci Mic dejunul acasa, sa gatesti seara si sa faci mai mult, sa iti iei si la tine pentru pranz. E mult mai sanatos asa....nu stiu cate din noi s-ar putea abtine daca li se pun in fata cartofii prajiti, plus ca astia la firme de catering poate tin uleiul ala o saptamana si tot prajesc in el, nu cred ca e vreo firma care sa il schimbe la fiecare prajire, asa cum procedam noi acasa.
Exista o multime de retete dietetice si sanatoase, vei gasi si pe site f multe...totul e sa vrei.
Eu mi-am luat un Steamer si il folosesc din ce in ce mai des, iese mancarea f buna si nu trabuie strop de ulei, totul e pe baza de aburi. Pana acum 2 zile nu incercasem sa fac carne, insa mi-am facut piept de pui si a iesit f bun, plus ca imi fac oua ochiuri, cartofi fierti, morcovi, legume de tot felul.
Cu abdomenele , te inteleg, si eu am avut probleme sapt asta, si n-am facut mare lucru de dimineata ( de obicei fac 15 min dimineata), dar am compensat seara cu 30 de min de zumba si o data la 2 zile 1 ora de tae bo.
Daca ai nevoie de sfaturi, cu cea mai mare placere, daca nu aici, poti sa intri la mine in jurnal.

Sigur vei reusi, daca iti doresti cu adevarat!
__________________
" Ai grija de corpul tau. E singurul loc in care esti nevoit sa locuiesti. " - Jim Rohn
Sabine_28, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2417 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1643 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]