Multumesc si eu tare mult Andra
.....Mi-ai fost de mare ajutor
Slabuta eu am facut asa:
-am pus 7 litri de lapte pe foc, si am amestecat in el pana a ajuns la 37 de grade
-am pus cheag (am cumparat un pliculet de la magazin, Miorita, parca ii zice, care se amesteca cu apa si scrie pe el cat se pune, dar eu am pus cu o lingurita in plus, ca sa fiu sigura ca se prinde)
-2 linguri de smantatana(asta nu e obligatoriu, am facut si fara si a iesit perfect)
-am amestecat bine bine, am acoperit cratita, si am invelito cu o patura, si am lasat-o o ora.
-dupa o ora, s-a prins bine, si l-am taiat cu cutitul asa ca in filmulet, l-am amestecat iar cu un tel si l-am mai lasat vreo 3 ore la temperatura camerei, fara sa il mai acopar.
-dupa astea 3 ore deasupra se alege zerul.....eu l-am scurs printr-o strecuretoare si apoi "branza" care s-a adunat se pune la scurs in strecuretoare deasa pana a doua zi.....daca nu e destul de scurs si uscat, nu va iesi bine.........
-a 2 - a zi cand e uscat bine, se taie bucatele mici, se pune intr-o cratita mai maricica, si se pune apa la foc cu sare(sa fie sarata bine).....cand apa e fierbinte bine....eu nu am masurat temperatura, dar era fierbinte bine....dar nu fiarta.....se toarna peste braza taiata, am lasat-o 1-2 minute, si apoi am inceput sa o framant cu ajutorul unei linguri ca ma ardea rau la maini.......o tot intorceam, si iar o bagam in apa fierbinte, si iar o framantam, si cu mainile, asa cat puteam
...........
-dupa cateva minute, am rupt-o bucatele, si cu ajutorul apei fierbinti am facut bilute, si le-am pus cateva ore bune in apa sarata rece, apoi am scos-o si am pus iar in apa rece simpla, si o pastrez acolo.
Am folosit-o la paste(
hmmmmmmm), pizza, sandwishuri, .... a iesit foarte buna
....si am macat multa asa cu legume
........merita......cred ca maine fac iar, pacat ca nu am baterii la aparat sa fac si poze