View Single Post
  #61 (permalink)  
Vechi 14 mar 2012, 12:35:40
irina1234's Avatar
irina1234 irina1234 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 29 feb 2012
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 34
Date: 172cm, 70kg
Mesaje: 1
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Re: Dieta nutritionist

Buna fetelor,

Sunt noua pe aici si am zis sa va impartasesc si voua experienta mea cu un nutritionist, mai exact Lygia Alexandrescu.

Ajunsesem intr-un punct in care simteam nevoia sa slabesc si am hotarat ca cea mai sanatoasa metoda e aceea de a ma prezenta frumusel la nutritionist si a primi o dieta. Am ajuns pe net, am cautat, si m-am decis la dr. Alexandrescu(pretul era ok, cabinetul era relativ aproape de casa). Prima sedinta a decurs ok, am discutat cu ea, m-a intrebat ce imi place, ce nu imi place, si mi-a dat un regim alimentar(acelasi pe care l-am citit pe toate forumurile pana acum).
Ce mi s-a parut ciudat este ca nu si-a notat absolut nimic, deci nu exista un fel de fisa personala in care ea sa isi noteze evolutia mea, rezultatele analizelor, ce imi place, ce nu, nimic.
Dupa 2 saptamani de abtinere si demoralizare totala, pentru ca am mancat timp de 14 zile acelasi lucru si ma uitam cu jiind si la o cana de lapte (pe care de obicei nu-l beau), am ajuns la cabinet. Surpriza: mai putin cu 1,5 kg iar dr. nici nu isi amintea ca trecusem pe acolo vreodata. Cand i-am zis ca am mai fost si am slabit, mi-a raspuns: "da, se vede si la fata!" (ciudat, pt ca nu isi amintea de mine 1 minut mai devreme).

Mi-a schimbat regimul, mi-a dat sa mananc lucruri pe care ii spusesem la prima sedinta ca imi fac rau si nu le pot manca si mi-a recomandat un tratament la clinica ei, tratament care costa 700 RON!!!!
Am mai incercat o saptamana, perioada in care nu se mai vedea nici un progres si deja intrasem intr-o depresie colosala, gandindu-ma ca va trebui sa mananc toata viata 2 frunze de salata pe zi ca sa pot arata ok.

Dupa aceasta saptamana mi-am anulat urmatoarea programare si mi-am facut un abonament la o sala de fitness(de 2 ori pe saptamana) si unul la un salon (termosudatie si electrostimulare).
Am decis ca imi pot permite sa mananc orice, in cantitati moderate. Am exclus junk-food si cartofii prajiti/covrigii de la metrou, si ma ajut cu calculatorul nutritional de aici de pe site. Mananc mancare gatita la pranz (aprox 250 g), 2 sandwich-uri dimineata si o salata de fructe seara. Ma simt mult mai bine, se simte la haine ca am mai slabit, si am scapat de toate frustrarile legate de mancatul aceluiasi lucru saptamani la rand. Ajunsesem obsedata de orele la care trebuia sa mananc, iar, daca aveam masa la ora 13:00, de la 12:00 incepeam sa ma uit la ceas si sa ma agit.
Acum imi pare sincer rau ca am dat banii la un astfel de cabinet cand puteam face altceva cu ei. Sincer, nu va recomand sa cheltuiti o avere pe medici nutritionisti. Cu un pic de vointa si un pic de control a ceea ce mancam, si mai ales cu putin sport o sa fie mult mai ok, mai ales pentru moralul nostru (care zic eu ca e cel mai important atunci cand vrem sa slabim).
Am uitat sa mentionez ca am 24 de ani, 1,70 si 67 de kg.
irina1234, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
irina1234, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1736 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1219 kcal/zi. Pentru a slăbi 7 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ -72 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat