Subiect: Super Slim
View Single Post
  #64 (permalink)  
Vechi 06 iun 2009, 11:24:57
Slabuta's Avatar
Slabuta / Marina Capațîna Slabuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Re: Super Slim

Sibutramina (continuta in Super Slim)


Sibutramina este substanta activa care se gaseste in medicamentele de slabit care inhiba apetitul. Aceasta afecteaza practic doi neurotransmitatori de la nivelul creierului: noradrenalina si serotonina. Neurotransmitatorii sunt niste substante chimice, depozitate in celulele nervoase si sunt implicati in transmiterea mesajelor acestea (ei sunt eliberati din celula nervoasa cand mesajul este transmis, dupa care sunt reabsorbiti de aceasta).

Asadar, sibutramina previne reabsorbtia, inapoi in celulele nervoase, ale celor doi neurotranmitatori (noradrenalina si serotonina) care sunt responsabili de o serie de procese la nivel cerebral, printre care si moderarea starii de spirit. Practic, sibutramina ajuta la reducerea greutatii corporale prin cresterea cantitatii de noradrenalina si serotonina care actioneaza liber la nivelul creierului, adica va induce senzatia de satietate in timp ce se consuma alimente in cantitati mici.

Acest medicament este prescris doar pentru persoane care nu au avut rezultate corespunzatoare prin folosirea metodelor conventionale de slabire: dieta si exercitiu fizic regulat. Daca este totusi recomandat de medic, dieta si efortul fizic sunt parte obligatorie din procesul de slabire.

De asemenea, acest medicament trebuie folosit cu mare atentie de catre persoanele care au probleme renale, hepatice sau respiratorii. Se interzice folosirea acestui medicament de catre copii, femei insarcinate, persoane care alapteaza, persoane care au fost diagnosticate cu afectiuni psihiatrice, glaucom, boli coronariene, hipertiroidie, anorexie nervoasa si bulimie nervoasa.

Exista, bineinteles, si o serie de reactii adverse care pot aparea dupa administrarea sibutraminei: dureri de cap, constipatie, senzatie de voma si de gura uscata, insomnie, transpiratie abundenta, parestezii, palpitatii, ameteli, anxietate sau hipertensiune arteriala.



Doi pacienti din Marea Britanie care au luat medicamentul anti-obezitate care contine sibutramina au decedat, iar peste 200 de alti pacienti au manifestat reactii adverse suspecte, a anuntat Departamentul Britanic de Sanatate.

Spre deosebire de Italia, unde vanzarea a fost stopata in urma rapoartelor de deces, Departamentul Britanic de Sanatate afirma ca pacientii britanici “isi pot lua in continuare medicamentul”.

Ministerul Sanatatii din Italia a oprit vanzarea tuturor medicamentelor ce contin sibutramina, dupa ce autoritatile in domeniu au primit 50 de rapoarte referitoare la reactii adverse suspecte, printre care s-au numarat si doua decese. Interzicerea comercializarii reprezinta prima masura de acest gen luata de o tara dupa aprobarea medicamentului, in 1997. Comisia Farmaceutica din Italia a stabilit ca efectele benefice ale medicamentului vor trebui re-evaluate.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat