View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 26 mai 2012, 14:05:20
happygirldiana's Avatar
happygirldiana happygirldiana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 2 la concurs  
Data înregistrării: 22 iul 2010
Locaţie: Calafat, Romania
Vârsta: 34
Dieta: Sfanta Hipocalorica
Date: 173cm, 87.5kg
Mesaje: 18.525
Aprecieri acordate: 2.865
Am fost apreciat(a) de 3.764 ori in 1.993 mesaje
Implicit Re: Jurnalul Daliei (Dali La)

Citat:
Anterior postat de Dali La Vezi mesajul
Buna dimineata!

Am folosit calculatorul nutritional 3 zile si am fost socata de cate prostii mananc!

Toata teoria pe care o stiu pare sa mi se stearga din minte cand mi se face foame sau pofta si deodata mi se pare ca am dreptul sa mananc orice numai sa nu mai simt rontaitul ala nesuferit in stomac. Chiar mai neplacut devine cand, din motive de timp sau bani, nu reusesc sa mananc ceva rezonabil si la un nivel rezonabil al senzatiei de foame.

Am mai incercat de cateva ori sa tin cont de ceea ce mananc, dar niciodata n-am reusit sa-mi calculez nici caloriile, nici sa cuantific abundenta carbohidratilor.

Oricum, iata un fel de grafic al fluctuatiilor mele. Am 34 de ani acum. Graficul incepe de cand am inceput sa fiu neplacut de constienta de faptul ca sunt... grasuta.

La sfarsitul clasei a VIII-a aveam 78 kg. (1992)
La sfarsitul liceului - 70 kg (1996)
La sfarsitul facultaii - 60 kg (2001) minimul meu istoric a fost 58kg in 2000.
In 2006 aveam 90 kg
2007 am ajuns la 80 kg
2009 am ajuns la 70 kg
2011, in vara aveam 65 kg
acum... din iarna 2011 ma tot invart pe langa 70kg

Am muncit la sala aproape in fiecare zi toata iarna, asa ca prezentam 70kg cu procent destul de frumos de masa musculara, dar de pe la jumatatea lunii martie am renuntat la sala, asa ca stau pe langa 70kg cu mai multa grasime.

Planul fusese ca din ianuarie pana in iunie sa ajung la 50kg. Din pacate, mi-am lasat atentia distrasa si am uitat de mine cateva luni, asa ca ma zbat din greu sa scad din nou sub 70. As vrea sa ajung la 1 iulie spre 60 de kg.

Sa vedem cum merge.

Este placut sa monitorizez "veniturile" si "cheltuielile". Imi da o senzatie de control pe care ma lupt sa o pastrez in momentele cand mi-e foame sau simt nevoia sa ma consolez dupa ce trebuie sa suport cate o zi mai neplacuta.

Abia astept sa pot reincepe sa fac sport. Intentionez sa fie un efort spre o schimbare complexa care sa includa si o redresare financiara.
- Parc in loc de abonament la sala. Deocamdata doar ma plimb seara prin oras. Ar fi frumos sa reincep sa fac si ceva exercitii.
- Bani dati pe mancare sanatoasa, in loc de tratamente corporale (nu ca n-ar avea si ele utilitatea lor, dar am credite de rambursat)
- Gatit acasa in loc de mancat la restaurant sau fast food (consuma si calorii, e mai ieftin si am ceva mai mult control asupra ingredientelor, chiar daca nu gatesc cu placere)

E un nou inceput. Stiu ca pot slabi. Probabil va fi mult mai greu decat a fost la 20 de ani, dar stiu ca pot.
Buna,Dali!
Bine ai venit pe Slabute, foarte bine ai facut ca te-ai inregistrat.Si nu spun asta doar ca sa laud aceasta comunitate, o spun pentru ca aici vei intalni fete minunate, fete extraordinare si o spun cu mana pe inima.Aceste fete te vor ajuta ori de cate ori ai nevoie, iti vor fi alaturi ori de cate ori iti va fi greu si iti vor oferi un sfat si un umar pe care sa plangi ori de cate ori vei simti ca ambitia te paraseste!Pentru ca e mai mult decat o cumunitate online!

Vreau sa te rog pentru inceput sa sustii si tu cauza noastra, sa te alaturi si tu oamenilor care vor sa traiasca sanatos si care merita sa traiasca sanatos, semnand PRIMA PETITIE PENTRU DREPTUL LA VIATA SANATOASA . Gasesti mai multe detalii dand click pe acel link pe care ti l-am lasat.

Apoi vreau sa iti urez multa bafta si multa rabdare, perseverenta si ambitie in drumul ales. Cu ajutorul acestor atuuri o sa reusesti sa iti atingi scopul, tinta aleasa.
Imi plac foarte mult cele 3 puncte notate de tine, planul pus la bataie, investitia in mancare sanatoasa si de calitate, plimbari prin parc si gatit acasa. Aceste 3 schimbari sunt 3 dintre cele mai importante pe care le putem face in viata noastra, pentru sanatatea noastra!

Te pup!Mult succes!
happygirldiana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2522 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2005 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1489 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]