View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 16 dec 2012, 16:25:42
IoanaM13's Avatar
IoanaM13 IoanaM13 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 11 aug 2012
Locaţie: Iași, Romania
Dieta: Hipocalorică personalizată
Date: 170cm, 63kg
Mesaje: 13
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 2 mesaje
Implicit Re: Ortorexico-bulimică aş zice

Michelina, cu tot respectul, nu consider că vârsta este un criteriu decisiv în acest sens. Un adolescent de 17 ani din prezent nu este acelaşi cu un adolescent de aceeaşi vârstă din trecut. În plus, pasiunile se dezvoltă treptat, iar eu personal mi-am descoperit această plăcere vis-a-vis de studierea alimentaţiei încă de la începutul acestui an. Nu văd nimic greşit în asta, dimpotrivă, mă ajută să evoluez, de ce nu, profesional. Consider că adolescenţa nu înseamnă numai şcoală, jocuri, etc, cu toate că studiul are un rol colosal în această perioadă. Ne dezvoltăm diferit, trăim diferit, de aici şi pasiunile şi modul de a se bucura de viaţă al cuiva diferite.
Conştientizez, într-adevăr, că am o problemă, însă nu este aceea pasiunea pentru alimentaţie, sănătate, etc.

Coco23, îţi mulţumesc. Ce-i drept, mai am ceva până să ajung la maturitate în ceea ce priveşte modul în care mă alimentez, dar, zic eu, am atins câteva puncte esenţiale.
În ziua respectivă am mâncat aproape continuu şi am făcut cele mai „deosebite” combinaţii. A început să mă doară stomacul tare-tare, am luat o pastilă bună, nu a funcţionat, aşa cum se întâmpla de obicei. Am încercat ce am spus şi mai sus şi nu a trecut nicicum. Am zis să merg pentru că, data trecută când am fost la spital tot din cauza stomacului (din fericire nu pentru că am fost o purcicuţă ), mi s-a făcut o injecţie care m-a liniştit complet. Speram şi de data asta să mă ajute, dar nu a făcut nimeni asta.
Fiind lacto-ovo-vegetariană, mănânc şi brânză, iaurt, ouă, pe lângă multe legume şi câteva fructe (inclusiv migdale, seminţe, etc). Eu am mâncat o perioadă bună muuulte legume crude, şi mă gândesc că acestea mi-au iritat şi stomacul.
IoanaM13, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2160 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1643 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1386 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat