View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 26 iun 2009, 03:42:45
ianna's Avatar
ianna ianna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 iun 2009
Locaţie: IL, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 42
Dieta: sanatoasa verde si cu gratare
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 4.305
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 8 mesaje
Implicit Re: Sunt insarcinata! Cum ramane cu dieta?

sarcina - ptr unele femei - e perioada cea mai frumoasa - ptr altele (ca mine) nu tocmai ideala- mai ales daca esti stresata ca te ingrasi

Cateva sfaturi ptr viitorele mamici (si ptr mine daca voi mai vrea iar copil) - mie mi le-a spus doctorul dar deh ..incapatzanata nu le-am respectat

1. manaca sanatos = pune accent pe vitamine si proteine - o gravida are nevoie de 300 calorii/zi mai mult decat obisnuit (nu 100 ) - totalul tre sa fie intre 1900 si 2500 calorii/zi - mai ales in ultimele 6 luni

2. nu se consuma carne macra, sushi, pateu, ficat, alcool, lapte nepasteurizat, oua crude, ceaiuri diuretice. Atentie cafeaua inca e in discutie dar doctorul meu mi-a spus ca atata timp cat nu fac exces si copilul nu are reactie de agitatie imi pot bea linistita cafelutza de dimineatza(300 mg/zi)

3. se iau vitamine la prescrierea doctorului (eu d`aia am si luat atatea kg ...n-am avut incotro...)si acid folic (asta se poate lua si in inainte de sarcina ...cand s-a hotarat "punerea tzarii la cale")

4. daca sunt varsaturi sau dureri de cap - se recomanda sa mananci din 4 in 4 ore portzii mai mici de mancare (eu n-am avut asa ceva)

5. atentize fara excese de vitamina A

6. mersul o ora - pas lejer - este recomandat - "te pregateste ptr o sarcina usoara". Atentie in ultimele luni - intrebati doctorul ptr orice activitate sportiva- cazul meu - am stat la pat ca sa nu pierd sarcina. Multe femei - care au baieti- vor avea sarcina joasa - mersul pe jos si sexul este recomandat in ultimele zile ptr provocarea sarcinii.
__________________
rog in profil sa mentionati dieta pe care o tineti -Succes si la un cantar cat mai zgarcit
jurnal Dupa fapta si rasplata
Alimentatia cu prea putine calorii - Slabute.ro
Sfaturi, de prin forum, adunate
Dieta si alaptarea
ianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1190 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de ianna; 26 iun 2009 at 03:47:57.
Răspuns cu citat