Subiect: Ajutor
View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 07 dec 2018, 09:36:06
butterfly30's Avatar
butterfly30 butterfly30 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 12 apr 2013
Locaţie: iasi, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incerc sa traiesc sanatos
Date: 166cm, 68kg
Mesaje: 6.777
Aprecieri acordate: 5.350
Am fost apreciat(a) de 11.441 ori in 5.317 mesaje
Implicit Re: Ajutor

Draga mea, nu stiu daca vei mai intra sa citesti aici, dar eu iti las totusi un mesaj. In primul rand: ai incredere in tine si fii sigura ca vei reusi. In al doilea rand: si tiroida si diabetul de tip 2 sunt afectiuni in directa legatura cu nivelul de stres, perioada grea prin care ai trecut iti influenteaza negativ sanatatea. Stiu ca e usor de spus greu de facut, dar lupta ta astazi nu este cu fizicul , ci cu psihicul tau. Daca vei obtine un echilibru acolo, il vei avea si in plan fizic. Eu nu sunt psiholog, dar pot sa iti spun un lucru: este esential sa te pui pe tine pe primul loc!!!!! Inteleg ca trebuie sa iti ajuti mama, ca situatia nu este cea mai fericita, dar acum e randul tau. Mama ta a avut sansa ei, a fost tanara, s-a casatorit, a avut un copil, a trait, e dreptul si datoria ta sa faci la fel! Sigur ca trebuie sa ajuti in continuare, sigur ca vei ramane mereu lanfga ea, dar centrul universului tau esti tu, nu ea!
In ceea ce priveste alimentatia iti recomand
1. Un mic dejun hranitor si satios, care sa dea un start tiroidei, dar fara carbohidrati rafinati: ex: 2-3 oua cu salata de muraturi si o felie de mamaliga rece facuta din 1/2 tarate de ovaz, jumatate malai. Sau conserva de sardine, morcov fiert si racit, o cana lapte vegetal
2. Pranz usor de mancat pe fuga: pune in blender o supa de fasole cu radacinoase, 2 linguri de seminte asortate, fa o supa-crema, pune-o intr-o sticla de iaurt si ai un pranz care se poate "bea" pe fuga, rece. Sau aceeasi supa din mazare, linte, naut, ciuperci. Sau o punguta cu 1/2nuca de cocos taiata bucatele, nuci, seminte, o para sau un mar.
3. Cina: friptura cu legume, bors de peste cu mamaliga, ciuperci, ce iti place si e in acord cu restrictiile tale
Nu ai spus ce probleme tiroidiene ai, daca sunt de natura autoimuna iti recomand sa eviti glutenul si lactatele, recomandarile mele de mai sus sunt in aceasta directie.
Sportul e bun pentru sanatate, si iti recomand cu vcaldura, dar nu uita ca pentru slabit nu este obligatoriu! Succes. Daca esti interesata voi reveni si cu alte sfaturi, aplicate la nevoile tale. Succes, iti tin pumnii!
butterfly30, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
butterfly30, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1869 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1352 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1353 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 5 membri au apreciat mesajul lui butterfly30:
adinico (10 dec 2018), mihalcea maria (07 dec 2018), nikytour (07 dec 2018), orhidee (14 dec 2018), Zoe (07 dec 2018)