Subiect: Greutatea ideala
View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 21 nov 2010, 19:02:50
crissa17's Avatar
crissa17 crissa17 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 20 nov 2010
Locaţie: Bucuresi, Romania
Vârsta: 32
Dieta: disociata
Date: 170cm, 80kg
Mesaje: 565
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Greutatea ideala

Citat:
Anterior postat de bibi111 Vezi mesajul
Deci..e o poveste mai lunga. Ma ingrasasem ceva, adica facusem burtica si mi se ingrosasera picioarele, aveam 60 kg si 172 cm. M-am apucat de slabit, in cateva luni am ajuns la 51 kg. Acum am 51-52 kg si 172 cm.
Precizez ca am 17 ani (spre 18) ca sa se inteleaga de la bun inceput ca mama mea are autoritate si control asupra mea.
Mama mea e obsedata, de cand am slabit, imi spune incontinuu ca sunt o slabanoaga, facandu-ma sa ma simt ca o anorexica, ceea ce nu sunt. Pur si simplu nu se poate obisnui cu ideea ca acum nu mai am 60 de kg.. E demoralizator si ma deprima, ma face sa ma simt groaznic.
I-am explicat in toate felurile omenesc posibile, ca mananc fara retineri (ea e convinsa ca tin vreo dieta pe ascuns), ca pur si simplu asa sunt eu acum si imi place cum arat, dar ea nu vrea sa inteleaga si urmeaza sa ma duca cu forta la endocrinolog sa imi dea hormoni sa ma ingras. Nu stiu daca acel endocrinolog va fi de acord, dar mama e convingatoare, mai ales datorita faptului ca ea chiar crede ceea ce zice. Oricum, va fi cel putin penibil si umilitor.
Intrebarea e... exista vreo sansa sa ii demonstrez ca nu sunt prea slaba? In sensul ca, acea "greutate ideala" nu se aplica mereu, adica, atata vreme cat nu sunt numai piele si os, nu mi se vad coastele, etc, nu am o problema?
Cer scuze dar nu ma pricep la forumuri si nu prea am stiut unde sa pun topicul.
Intr-un fel sunt de acord cu tine, pentru ca tu traiesti si te arati cu corpul tau, nu mama ta, asa ca trebuie sa te simti tu bine in pielea ta! Tu sa te simti bine cu tine insati! Te pup, bravo, suntem amndre de tine, slabuto!!
crissa17, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2210 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1693 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1177 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat