Am facut niste modificari, plus ca am cantarit niste cantitati, deci:
- 400 de grame de mix de fainuri integrale, din care 100 de grau, si 300 de secara sau 100 grau, 200 secara si 100 orz, amestecate cu
un praf de sare si condimente daca vreti ca painea sa aiba gust de busuioc, cimbru sau alte chestii
-
20 de grame de drojdie cu o ligurita de miere, amestecate cu putina apa
Se face cald in bucatarie, si se incepe treaba: se amesteca bine faina cu sarea si condimentele, se pune intr-o parte drojdia dizolvata cu mierea si se amesteca un pic, apoi se pune restul de
apa calda putin mai clada ca temperatura mainii (am constatat ca un aluat mai moale, chiar daca ramane lipicios, creste mai bine asa ca am pus 350 gr. apa la 400 gr. faina - poate e prea mult?),
se framanta 15 minute,
se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, se aseaza in forma framantandu-se din nou cam 1 minut (eu o pun cu hartie de copt, e mai sigur... si pentru ca e lipicioasa si are o suprafata neregulata mi-am umezit mainile cu apa si am netezit-o si apoi am crestat-o cu cutitul) si se pune din nou la crescut intr-un loc cald. Se pune in cuptorul fierbinte cand volumul s-a dublat iar si se coace pane se rumeneste la foc mediu
ceva pareri