Subiect: Sotie vs amanta
View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 20 mar 2011, 17:02:47
jolye79's Avatar
jolye79 jolye79 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 21 mar 2010
Locaţie: CT, Romania
Vârsta: 44
Dieta: hipocalorica
Date: 163cm, 61.8kg
Mesaje: 2.186
Aprecieri acordate: 98
Am fost apreciat(a) de 530 ori in 366 mesaje
Implicit Re: Sotie vs amanta

Citat:
Anterior postat de anqutz Vezi mesajul
In ultimele zile am tot citit despre acest subicet. Articolele au rasarit ca ciupercile dupa ploaie, doar vine primavara si hormonii zburda liberi. Si am observat un trend general. Sotia este descrisa de toti ca femeia aia in papuci de casa, cu halat, bigudiuri in cap si care miroase a chiftele. Probabil ca doar vecina pensionara se mai incadreaza in aceasta descriere. La polul opus este amanta, descrisa aproape ca o creatura din basm: piele fina, lenjerie de dantela, seducatoare, buna la pat, bate frumos din gene si barbatul se pune la picioarele ei. Oricum, descrisa complet antitetic fata de frigida de nevasta, cu care sta sarmanul barbat pe care ea il consoleaza cu atuurile ei.

Si eram curioasa de parerea unor femei adevarate, inteligente si neveste/iubite. Oare asa e mai fetelor? Si daca asa e, judecand dupa descrietea de mai sus, ce e mai bine sa fii, nevasta sau amanta? Si mai mult decat atat, mai sunt actuale aceste descrieri? Eu cred ca nu si ar fi cazul sa incepem sa schimbam aceste stereotipuri de 2 lei.
Numai datorita momentului in care este realizata observatia exista aceasta antiteza ridicola.
Pe amanta barbatul o vede ocazional si dupa un program bine stabilit, motiv pentru care ea are tot timpul din lume sa se transforme intr-o creatura de basm. Dar asta nu inseamna ca aceasta femeie nu poarta in intimitatea ei papuci de casa, bigudiuri, ca nu are cearcane sau pete pe fata, ca nu gateste....etc.
Sotia este prezenta tot timpul si ar fi putut fi infatisata in diferite ipostaze, insa misoginul/femeia frustrata care a scris articolul a preferat sa o coboare la nivelul cel mai de jos. Traiul in comun este de asa natura, incat nu ai cum sa te feresti sa te vada sotul in papuci, cu masti pe fata, trista, obosita - asta-i viata, nici ei -barbatii- nu arata stralucit mereu. Dar...mai merg impreuna si la o petrecere, mai ies in oras, momente in care sotia cu siguranta straluceste (desigur, daca fizicul ii permite), arata bine, este ingrijita si se simte superba. Nu pentru el neaparat, ca doar nu tot ceea ce facem se invarte in jurul barbatului, pentru satisfacerea nevoilor lui, bla, bla, bla.... Pentru ea.
Relatiile dintre doi oameni casatoriti sunt atat de complexe (si aici vorbesc despre casnicii legate doar in urma unor sentimente puternice), incat este imposibil ca barbatul sa se limiteze doar la aceasta viziune cu privire la sotia sa (si, de ce nu, si invers, cu varianta barbatului din fata tv-ului care bea bere non-stop).
Dupa parerea mea, articolele respective sunt superficiale si, daca mai exista cineva care sa aiba aceasta idee despre sotie este clar ca nu a iubit-o pe respectiva femeie niciodata; iar daca un barbat isi poate inchipui ca o amanta este o creatura de basm, atunci doua sunt explicatiile posibile:
1 - fie n-a avut niciodata o amanta, caz in care exprimarea opiniei de mai sus este neavenita;
2 - fie nu cunoaste deloc femeile, caz in care parerea lui oricum nu conteaza.
__________________
Jurnal 2010
Jurnal Jolye79

Jurnal 2014 http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...4-a-12483.html
jolye79, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1951 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1434 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1435 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat