07 apr 2011, 12:02:26
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Cacao
Citat:
Anterior postat de alexa85
sunt atitea feluri de ciocolata neagra,amaruie si pe care scrie clar cit la suta cacao are dar cum ramine cu untul de cacao? de ex dc intr-o ciocolata ai 60 la suta cacao si restul unt de cacao si lapte etc,eu zic ca e destul de ok sa cosumi 1 ciocolata pe saptamina.de 200g,impartita in portii zilnice nu?
|
untul de cacao este o grasime foarte speciala, extrasa din boabele de cacao, care face ca ciocolata sa aiba aspectul lucios si gustul inconfundabil. Nu numarul de calorii trebuie sa ne pune pe fuga si nici ideea ca are unt de cacao (cititi pe google detalii despre el) cat faptul ca are o anumita cantitate de zahar. De aceea se recomanda ciocolata neagra cu peste 80% cacao (la asta intra untul de cacao plus masa de cacao si pudra de cacao) in restul de 15-20% intrand zahar si alte elemente in cantitati infime. Cu cat o ciocolata are mai putin zahar e mai buna pentru organism si la ciocolatele de 80-85% in portii rezonabile, una-doua patratele pe zi (sau la cateva zile) zaharul continut e neglijabil.
Montignac a studiat populatiile care mananca grasimi cum sunt cretanii de exemplu dar nu mananca zaharuri rafinate si i-a gasit mai sanatosi decat pe americani, care au mai toate alimentele semi-procesate low-fat dar sunt obezi din cauza ca au in dieta zaharuri rafinate... Secretul e deci sa nu mananci zahar, nu sa eviti grasimile.
|