View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 17 apr 2011, 22:17:32
Mihaela1006's Avatar
Mihaela1006 Mihaela1006 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
Implicit Re: Faina neagra sau integrala?

Citat:
Anterior postat de happygirldiana Vezi mesajul

buna!!!mey,uite...eu am incercat sa fac muulte prajituri cu faina integrala.de grau,de secara....si nu mi-au iesit.nici panea nu iese.se umfla,se dospesc frumos,apoi de dezumfla si raman necoapte oricat le-as tine la cuptor.doar se ard deasupra iar la mijloc raman crude.asta mi s-a intamplat mie.poate nu stiu sa o folosesc sa vedem ce zic si fetelede cea neagra chiar nu stiu sa iti zic nimic
Referitor la paine, ai incercat sa dai focul la mic in cuptor, poate o ia prea repede si nu mai are timp sa se coaca in interior... daca se dezumfla dupa ce a dospit frumos poate fi o greseala de manipulare - ori curenti reci de aer, ori altceva, aluatul dospit trebuie tinut la temperatura cat mai constanta, e sensibil, mie imi iese painea cu faina integrala bine de tot, am adaugat chiar tarate si tot a iesit bunuta, mai persevereaza, cauta retete, ai si aici pe slabute, ai si in forumurile specializate culinare.
Citat:
Anterior postat de justbelieve Vezi mesajul
Eu cred ca pot fi folosite atat cea neagra,cat si cea integrala.Cum su spus si fetele,cu siguranta nu vor iesi asa pufoase si nu vor creste ca si prajiturile cu faina alba,dar gustul conteaza nu?
Am facut deocamdata doar pandispan cu faina integrala, a iesit foarte bine, doar ca e un pic mai aspru din cauza taratelor, dar mi s-a parut grozav
alte prajituri nu am incercat, acum de Pasti voi face cu faina SM cate ceva si voi raporta ce a iesit.

Ca raspuns strict, faina neagra nu are tarate, asa ca e mai putin buna decat cea integrala, fiind deci de preferat sa o folosesti pe cea integrala - dar merge bine mai mult la placinte decat la dulciuri gen cozonac, checuri - practic daca vrem sa fim sanatoase putem uita de dulciuri, si daca din An in Pasti chiar trebuie sa facem putem sa respectam reteta cu faina alba si cu zahar, ca sa avem si gustul.
Tot in ideea de a face dulciuri dietetice eu am schimbat cateva retete, am taiat in primul rand din zahar si acum studiez cum sa le mai tai din grasimi si sa inlocuiesc zaharul cu fructoza. Caut insa ca rezultatul sa fie imbunatatit fata de reteta initiala ca sa merite si gastronomic efortul.
__________________
Jurnal Mihaela1006 II, Jurnal Mihaela1006 , Dormi suficient
Citat:
Anterior postat de Slabuta Vezi mesajul
Fetelor, nu va mai conduceti dupa iluzii, inca nu s-a descoperit slabirea in cateva zile.
Citat:
Anterior postat de rozica1965 Vezi mesajul
Somnul slabeste,e dovedit!
Răspuns cu citat