View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 08 ian 2012, 02:11:35
Weblespash's Avatar
Weblespash Weblespash este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 12 dec 2010
Locaţie: Constanta, Romania
Vârsta: 34
Date: 169cm, 64kg
Mesaje: 6
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Jurnal viitoare slabuta - Daniela (danielam)

Citat:
Anterior postat de Danielam Vezi mesajul
Buna fetelor!

este pentru prima data cand postez un mesaj pe un forum, insa am mare nevoie de ajutor!

Voi incepe cu o scurta prezentare: ma numesc Daniela, am 26 ani, 1,70 si am ajuns in momentul acesta la 88 kg. Am avut de mai multe ori variatii mari de greutate, slabit 10-15 si pus la loc, de 2 ori cu ajutorul unui nutritionist iar alteori prin infometare. Acum am reusit performanta de a pune peste 30 kg. Problema este ca nu mai reusesc sa ma controlez. Este un mancat bolnav, mananc cat mananc dupa care imi pare rau, ma simt vinotata si imi propun ca din acest moment sa incep dieta. Niciodata nu reusesc insa sa o fac. Simptomele sunt cam aceleasi ca si la bulimie, mai putin provocarea varsaturilor. Merg la aerobic de 5 ori pe saptamana de jumatate de an insa nu reusesc sa ma mobilizez in provinta dietei.

Please help, cum va mobilizati voi?

Va doresc o seara frumoasa!
Buna Daniela , suntem bucuroase sa te avem printre noi :* ! Bine , adevarul ca si eu sunt cam noua p-aici din punctul de vedere al postarilor In ceea ce priveste planul tau de slabit , eu sunt sigura si am incredere in tine ca vei reusi , am reusit si eu...altii de ce nu ar face-o , cu ce sunt mai prejos decat mine ? asa , il alta ordine de idei , revenind la subiect ce pot sa-ti zic este ca trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare dar si cu speranta ca totul va fi bine ( si o sa fie ai sa vezi , psihicul conteaza enorm de mult ) si sa renunti la ideea de DIETA si sa accepti totul ca pe un nou stil de viata , unul sanatos , echilibrat din care alimentatia sanatoasa , sportul si odihna nu lipsesc.Observ ca ai mai tinut cure de slabire insa nu au avut nici un succes ( heh , parca ma vad pe mine aici acum cativa ani buni ) , de aceea metabolismul tau este dat peste cap , ai rata metabolica mica pentru ca el nu stie ce sa faca , ba incepi o cura , ba te lasi de ea...iti dau cateva sfaturi din proprie experienta :
- renunta la dulciuri , alcool , fumat , carne de porc , paine , zahar
-consuma cereale deoarece au multe fibre ( eu una dimineata consum fulgi de ovaz , secara , orz , zici ca-s cal )
-nu supune organismul la o schimbare drastica deodata , incearca usor , usor sa elimini chestiile nasoale din alimentatie pentru ca daca scazi brusc toate chestiile asta si adopti o dieta hipocalorica , sa zicem ca tu mananci 800 de calorii pe zi atunci el va reactiona la randul lui pentru ca nu e prost , e baiat destept.
-cum ziceam mai sus , trebuie sa uiti de termenul de CURA sau DIETA si sa-l inlocuiesti cu termenul MOD DE VIATA
-mesele trebuie sa fie la ore fixe ( eu de exemplu luam micul dejun la 9 , pranzul la 13 si cina la 17 )
-consuma fructe ( strugurii sunt interzisi in schimb bananele pot fi consumate dar nu in fiecare zi si sa fie consumate la masa de dimineata , de exemplu tai o banana felii si o pui intr-un iaurtel ) dar nu in cantitati mari. Limiteaza-te la 1 , maxim 2 fructe pe zi , trateaza-le ca pe un desert pentru ca si ele au zaharuri ascunse.
-consuma legume proaspete , nu consuma CARTOFI , FASOLE , MAZARE
-fereste-te de uleiul de floarea soarelui , inlocuieste-te cu cel de masline
-consuma lactate , insa nu si cascaval...eu iti zic sincer ca nu sunt adepta chestiilor drastice cum ar fi lapte cu 0,1 % grasime , ala nu mai e lapte , e apa curata...chiar si acum cand inca-s in procesul de slabire consum cu 3% grasime pentru ca nu-l pot suferi p-ala cu 0,1 si nici 1,5
-in legatura cu sportul ce pot sa-ti zic este ca : faci de prea multe ori aerobic pe saptamana , iti dau un sfat care mi l-a dat si mie la sala instructorul meu : aerobicul se face de maxim 3 ori pe saptamana . Introdu in antrenamentul tau greutatile , o sa vezi ca o sa slabesti mult mai repede daca combini aerobicul cu exercitii care implica greutatile. Daca intr-o zi faci aerobic nu mai alergi pe banda sau faci bicicleta pentru ca tot miscare aerobica e aia , te bagi pe greutati , pe aparatele cu greutati pentru ca e anaerobica treaba.Nu te feri de aparatele astea pentru ca o sa slabesti mai repede decat iti inchipui si in loc de grasime o sa pui masa musculara. Acum nu te gandi ca te pun sa tragi de fiare ))
-nu lasa rutina sa intervina nici in alimentatie , nici in antrenament
-de 4 ori te duci la sala pe saptamana ? daca te duci doar de 4 ori , fa doar de 2 ori aerobic...eu ma duc de 6 ori pe saptamana si de aceea fac de 3 ori..
Sunt multe de zis , eu ti-am impartasit din experienta mea ca doar am trecut prin chestia asta si stiu cum e , e o lupta a naibii de grea dar nu trebuie sa pleci de la inceput cu ideea asta pentru ca nu vei reusi sa obtii ce-ti doresti. Daca vrei sa ma intrebi ceva , eu sunt langa tine si iti raspund
Acum ma duc la somn ca la 8 sunt in picioare si la 10 o tai la sala . Te pup !
Weblespash, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2359 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1842 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1585 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]