re: Jurnal angieee
Hai ca vin eu cu idei de meniu pentru o saptamana si de aici te descurci tu:
LUNI
Mic dejun - smoothie din o banana, 150 ml kefir si o lingurita de seminte de in proaspat macinate
Pranz – 4 ciuperci la cuptor cu salata de rucola
Cina - supa crema de radacinoase (se pot adauga si 2 linguri de quinoa fiarta)
MARTI
Mic-dejun – mic dejun la pahar
Pranz - 200 g piept de curcan la cuptor cu 100 gr legume la aburi
Cina – supa crema de radacinoase (se pot adauga si 2 linguri de quinoa fiarta)
MIERCURI
Mic-dejun - smoothie din o banana, 150 ml kefir si o lingurita de seminte de in proaspat macinate
Pranz - o cana de supa crema de linte (se pot adauga si 2 linguri de quinoa fiarta)
Cina - salata de alge + 2 biscuiti Wassa
JOI
Mic-dejun – mic dejun la pahar
Pranz - 200 g piept de curcan la gratar (dimensiunea unei palme) + garnitura de legume la aburi 100 gr
Cina - salata din o mana de frunze de salata, ½ avocado, 100 gr piept de curcan la cuptor feliat, o jumatate de lingura de ulei de masline, cateva seminte de in macinate
VINERI
Mic-dejun - smoothie din o banana, 150 ml kefir si o lingurita de seminte de in proaspat macinate
Pranz - o cana de supa crema de linte (se pot adauga si 2 linguri de quinoa fiarta)
Cina - salata din o mana de frunze de salata, ½ avocado, 100 gr piept de curcan la cuptor feliat, o jumatate de lingura de ulei de masline, cateva seminte de in macinate
SAMBATA
Mic-dejun – mic dejun la pahar
Pranz - 100 g humus cu ½ lipie libaneza
Cina - 150 g urda proaspata + o lingura de smantana (max 24% grasime) (aprox 20 g)
DUMINICA
Mic-dejun - smoothie din o banana, 150 ml kefir si o lingurita de seminte de in proaspat macinate
Pranz - 100 g humus cu ½ lipie libaneza
Cina - o salata mare din trei legume crude la alegere peste care se adauga 100 g quinoa fiarta
Mic dejun la pahar:
- 2-3 linguri de quinoa
- 2 linguri seminte de in macinate
- o canita fructe de padure congelate (decongelate sis curse de zeama)
- 1 iaurt capra
- 2 linguraite sirop de agave ( sau miere )
Se fierbe quinoa, se raceste, si se amesteca cu semintele de in macinate si cu o lingurita de miere. Cealalta lingurita de miere se amesteca cu iaurtul. Se aseaza pe fundul unui pahar jumatate din cantitatea de quinoa cu in, apoi ½ din iaurt si ½ din canita cu fructe de padure. Se pune si al doilea strat. Eventual se pregateste de seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Salata de alge:
- un sfert de pachet de alge deshidratate
- 2 ciuperci champignon
- masline naturale Kalamata
- sucul de la jumatate de lamaie
- o lingurita de ulei de masline, sare
- seminte de susan
- 3 linguri seminte de canepa (optional)
Amestecam sucul de la lamaie cu lingurita de ulei si sarea. In aceasta “marinata” lasam cupercile spalate, curatate si taiate feliute subtiri (3-4 ore). Punem algele la hidratat 30 de minute. Dam prin razatoare morcovul si le amestecam cu maslinele taiate felii si ciupercile. Dupa ce am scurs algele, le amestecam cu compozitia. Presaram de deasupra seminte de susan si seminte de canepa
Humus:
- 200 gr naut fiert
- o lingurita zeama de lamaie
- susan alb
- ulei de masline presat la rece
- sare
(optional 2-3 catei usturoi)
Nautul se scurge si se pune in robotul de bucatarie. Il mixam pana devine pasta si apoi incepem sa adaugam restul ingredientelor. Pentru subtiere se poate adauga din apa in care a fiert
In general hummusul se prepara cu sos tahini care este un sos din susan dar eu nu am gasit asa ca am macinat niste seminte de susan impreuna cu putin ulei de masline. Praful rezultat l-am adaugat la compozitia de naut (cam 2 lingurite de praf de susan).
Supa crema de linte:
300 gr linte,1 ceapa,1 morcov,1 pastarnac, 1 felie de telina, 1 lingura otet, sare, piper
Se fierbe lintea in apa cu sare si otet. Dupa ce a dat in 3-4 clocote, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, telina, tocate marunt toate. Se lasa la fiert, la foc mic, acoperit. Dupa ce au fiert toate ingredientele, se trece supa printr-o sita deasa. Se potriveste de sare si piper, apoi se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Sper ca ti-ai facut o idee. Intre masa de dimineata si pranz si voie fructe. Intre masa de pranz si cea de seara ca si gustare 50 gr (un pumn) de migdale, alune crude.
__________________
Do not let what you cannot do interfere with what you can do
LuliL, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2571 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2054 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 7 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 763 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|