View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 08 dec 2013, 00:38:06
Extasssy's Avatar
Extasssy Extasssy este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 18 mai 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Dieta Hipocalorica 1200-1400 calorii
Date: 162cm, 89.1kg
Mesaje: 2.845
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 20 ori in 8 mesaje
Implicit Re: Extasssy - La o nouă viață, un nou jurnal

Okay... deci, ieri am avut o zi cam agitată și nu am apucat să mai postez, așa cum aveam de gând, dar mă revanșez acum.

Kilograme
În prezent (ieri la prânz m-am cântărit și aș prefera să nu repet experiența înainte de 1-2 zile de mâncat mai sănătos) am 89.1 kg, ceea ce este cu aproape 10 kg mai mult decât aveam când am părăsit stilul de viață pe care l-am descoperit aici și din fericire cu 9.9 kg mai puțin decât aveam acum 4 ani când am început slăbirea. Ultimile 10 kg se pare că nu s-au mai intors... ceea ce este minunat. Mai ales la felul în care am mâncat în ultimii ani.

În ceea ce privește targetul... nu s-a schimbat nimic. Vreau în continuare cele 63.5 kg și nimic mai mult (mai ales dacă „mai mult” ar presupune mai multe kg în plus). Cât îmi va lua să ajung acolo? Probabil ffff mult timp. Ceea ce e okay! Am știut de la început - încă din 2009 de când am citit primele postări prin forum și am realizat că dietele „minune” nu există - că va fi un drum lung.

Sunt hotărâtă să-l parcurg!

Dieta
În perioada 2009 - 2011 (când am slăbit undeva în jur de 20 kg) am încercat mai mult diete, dintre care, cele care au avut cel mai pozitiv impact atât asupra greutății cât și asupra stării mele generale au fost
Montignac și dieta Hipocalorică. Iar dacă tot m-am simțit așa de bine cu ele, le-am combinat, le-am adaptat, le-am personalizat și-am continuat.

Acum vreau să fac la fel. Primul pas
refamiliarizarea cu principiile Montignac. Pasul doi scoaterea rețetelor „de dietă” de la naftalină. Pasul trei... zborul kilogramelor - să sperăm.

Sport
Sportul este capitolul care a avut probabil cel mai mult de suferit în perioada de ... hai să-i ziceam „desfrâu nesănătos”. L-am aruncat cât colo și nu m-am mai atins de el nici măcat cu prăjina. Singura mișcare pe care am făcut-o au fost câteva ieșiri la badminton și atunci, în cadrul uneia dintre ieșiri, mai-mai să plec pe bucăți la ce căzătură am tras.

Sunt sedentară, poate mai sedentară decât am fost vreodată, dar mă tratez. Weekendul ăsta sper să plece primele sute de grame numai prin umblatul la alimetație, dar de luni... să te ții... că intru la mișcare. O să încep încet și cu puțin, dar îmi doresc să ajung cât mai curând posibil la ora de zumba și tae-bo la care eram când am renunțat.

În rest...
Tot ce vreau e să văd display-ul arătând din ce în ce mai puțin și să mai simt mai bine.
__________________
Un șir neîntrerupt de mici acte de voință dau un rezultat mare.
Charles Baudelaire

Extasssy, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1866 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1349 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1350 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui Extasssy:
danuta (08 dec 2013)