View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 18 apr 2011, 13:38:21
Adina14's Avatar
Adina14 Adina14 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 12 mar 2011
Locaţie: Vâlcea, Romania
Vârsta: 27
Dieta: Vegan
Date: 163cm, 59.7kg
Mesaje: 3.942
Aprecieri acordate: 1.432
Am fost apreciat(a) de 813 ori in 524 mesaje
Implicit Re: Faina neagra sau integrala?

Citat:
Anterior postat de Mihaela1006 Vezi mesajul

Referitor la paine, ai incercat sa dai focul la mic in cuptor, poate o ia prea repede si nu mai are timp sa se coaca in interior... daca se dezumfla dupa ce a dospit frumos poate fi o greseala de manipulare - ori curenti reci de aer, ori altceva, aluatul dospit trebuie tinut la temperatura cat mai constanta, e sensibil, mie imi iese painea cu faina integrala bine de tot, am adaugat chiar tarate si tot a iesit bunuta, mai persevereaza, cauta retete, ai si aici pe slabute, ai si in forumurile specializate culinare.

Am facut deocamdata doar pandispan cu faina integrala, a iesit foarte bine, doar ca e un pic mai aspru din cauza taratelor, dar mi s-a parut grozav
alte prajituri nu am incercat, acum de Pasti voi face cu faina SM cate ceva si voi raporta ce a iesit.

Ca raspuns strict, faina neagra nu are tarate, asa ca e mai putin buna decat cea integrala, fiind deci de preferat sa o folosesti pe cea integrala - dar merge bine mai mult la placinte decat la dulciuri gen cozonac, checuri - practic daca vrem sa fim sanatoase putem uita de dulciuri, si daca din An in Pasti chiar trebuie sa facem putem sa respectam reteta cu faina alba si cu zahar, ca sa avem si gustul.
Tot in ideea de a face dulciuri dietetice eu am schimbat cateva retete, am taiat in primul rand din zahar si acum studiez cum sa le mai tai din grasimi si sa inlocuiesc zaharul cu fructoza. Caut insa ca rezultatul sa fie imbunatatit fata de reteta initiala ca sa merite si gastronomic efortul.
Multumesc pentru sfaturi Este vreo diferenta intre faina integrala de grau si cea de secara?
Răspuns cu citat