View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 10 mai 2011, 00:38:55
Whaley's Avatar
Whaley Whaley este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 23 feb 2011
Locaţie: Jud Alba, Romania
Dieta: Montignac
Date: 176cm, 71kg
Mesaje: 421
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Relatia sot-sotie dupa venirea pe lume a unui copil

Citat:
Anterior postat de Nemo Vezi mesajul

Era o intrebare la radio Erevan:
"Sotia mea a nascut, cand isi va reveni?
R: Cand va fi copilul la facultate."
Corect!
Acum pe bune, femeia poate sa nu ramana cu depresie de pe urma nasterii, ci sa fie epuizata si "sleep deprived", ceea ce se intampla cu 80% dintre mamele care isi cresc copii fara ajutorul bunicii sau al unei "filipineze". Asta chiar e una dintre situatiile in care e greu sa te imaginezi daca n-ai trait-o. E greu de descris in cuvinte cum te simti cand vreme de x luni "suna alarma" cand ai apucat sa pui capul pe perna, cand toata ziua nu stii decat ca plodul trebuie sa ragaie, ca infacolul e mai eficient decat espumisanul, ca a facut sau n-a facut kk, ca a baut 300 ml de lapte sau 800... cand trebuie sa speli zilnic tone de haine, sa strangi iaurt din locuri unde nu-ti imaginai ca incape, sa bagi termometre rectal la o creatura care se zbate si sa tragi muci cu aspiratorul in aceleasi conditii, cand ai doar 2 maini sii ti-ar trebui vreo 4...

Scuze pentru descrierea non-idilica a vietii cu un bebelus, majoritatea mamelor se jeneaza sa vorbeasca despre astea, li se pare ca trebuie sa para roz si senine in exterior, dar asta e adevarul dur despre a fi mama de sugar sau copil mic. Desi imi iubesc copilul mai mult ca pe mine insami si imi tremura sufletul la gandul ca i s-ar putea intampla ceva, nu ma tem sa spun adevarul. Nu cred ca e vorba de depresie postnatala daca nu mai am chef sa ii fac masaj la ceafa lui ta-so cand vine acasa, dupa 12 ore in care copilul m-a rupt de spate, am dat cu mopul de 25 de ori, am spalat 3 masini si am gatit 3 randuri de mancare.
Sigur, exista si copii minune care dorm mult, se joaca singuri si se uita la tv cate 4 ore in sir, timp in care mamica face bai cu spuma. Dar sunt raritati. In primele luni de viata ale copilului erau zile in sir in care, cand adormea in sfarsit si eu terminam treaba, nu mai aveam energia nici sa fac dus. Cadeam secerata... That's it.

Scuze, Alina, nu am solutii. Intre o cina romantica la lumina lumanarilor cu barbatu-miu si un somn bun l-as alege in 10 din 10 situatii pe al doilea. Vestea buna e ca lucrurile astea se schimba dupa 2 ani, cand femeia iese din mediul asta, cand copilul merge la gradinita, devine mai cooperant, te intelegi cu el etc...

Gata, am aberat dstul pe aici, merg la culcare ( da, acum s-a indurat sa adoarma. De ce asa tarziu, intrebati-l pe el )
__________________
A minute on the lips, forever on the hips!
Jurnalul meu
Whaley, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1942 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1425 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 909 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Whaley; 10 mai 2011 at 00:41:17.
Răspuns cu citat