View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 07 iul 2011, 10:39:37
elenavulpe's Avatar
elenavulpe elenavulpe este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 20 mai 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Numar calorii
Date: 156cm, 89.2kg
Mesaje: 5.986
Aprecieri acordate: 252
Am fost apreciat(a) de 638 ori in 174 mesaje
Implicit Re: am nevoie de ajutor!

Citat:
Anterior postat de matileanca Vezi mesajul
si cum sa fac sa reusesc? de cand am lucrat numai pe timp de noapte organismul meu s-a invatat sa manance numai noaptea. nu reusesc sa ma dezvat nu mai stiu ce sa fac si cum sa fac
Cu vointa si cu rabdare. Incetul cu incetul. Cresti usor cantitatile pe care le mananci pe timpul zilei si concomitent scazi cantitatile pe care le mananci noaptea. Tu ai un bioritm inversat si asa cum l-ai obisnuit sa fie nocturn, la fel trebuie sa-l obisnuiesti sa fie diurn.
Nu trebuie sa te astepti la rezultate imediate, pentru ca bioritmul ti l-ai modificat intr-un timp mai lung. De aia iti spun ca-ti trebuie rabdare. Modificarea stilului de viata (asta este de fapt targetul nostru) nu se face in 3 zile.
Poate ca daca ti-ai pune problema altfel ti-ar fi mai usor. Cum ar fi sa-ti propui, inainte de orice altceva, cateva luni in care sa te obisnuiesti sa mananci ca orice om, in timpul zilei. Nu te speria, pentru ca in aceste luni ai sa vezi ca ai sa si slabesti. E normal asa. Dupa ce mananci vei iesi la plaja, vei inota deci vei consuma din caloriile pe care le-ai mancat; sau te vei juca cu copilasul si iarasi vei consuma. Noaptea insa, mananci si te duci si te culci. Organismul are tot timpul din lume sa-si mai faca rezerve pentru inca o infometare ca cea de anul trecut.
Deci, psihologic eu cred ca tu ar trebui, inainte de toate, sa-ti propui sa mananci in timpul zilei, toate cele 5 mese 3 principale + 2 gustari. Sau macar 3+1.
Nu-ti dori sa slabesti in 3 luni. E o mare greseala si psihologic si nutritional.