View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 14 sep 2011, 18:57:01
blackadderess's Avatar
blackadderess blackadderess este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 08 feb 2010
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 37
Dieta: sanatatea superioara
Date: 170cm, 65.2kg
Mesaje: 40
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Jurnalul lui Blackadderess

Buna tuturor,

Incep astazi cu raspunsuri la intrebarile care mi s-au pus de RedOnion si alte slabute despre antrenamentele mele.

Am inceput sa frecventez sala de antrenament in vara anului 2009 impreuna cu fratele meu si un prieten.

Am pierdut ceva timp, cateva saptamani mai exact cu exercitii cardio care m-au plictisit. Am vazut cateva femei la sala care ridicau greutati ca barbatii si aveau un corp puternic si feminin. Si astfel am decis sa ridic greutati in loc de doar cardio, si m-am documentat cat de bine am putut realizand ca exista doar 'antrenament cu greutati'', nu antrenamente cu greutati pentru femei sau pentru barbati. Toti muschii si tendoanele fiecarei persoane functioneza la fel, indiferent de varsta sau sex. Este un mit ca daca o femeie se atinge de greutati, se transforma instantaneu intr-un barbat. Testosteronul joaca un rol major in acest proces si femeile pur si simplu produc mai putin.


Rutina mea a fost una de baza cu greutati cu o frecventa de zile alternand, o zi sala, o zi pauza, si tot asa.

Ziua 1: piept si tricepsi
Ziua 2: spate, umeri, bicepsi
Ziua 3: picioare

Voi intra in amanunte despre exercitiile propiu zise ceva mai tarziu.

Singura schimbare in dieta mea a fost un exces de calorii care sa depaseasca necesarul de mentinere, ceea ce a fost realizat prin cresterea cantitatii de proteine de la 30-40g pe zi la in jur de 100g in medie. Pe langa asta am marit si cantitatea de grasime cu 250kcals.

Pentru a creste masa musculara trebuie sa ai un nivel proteic mai mare de aproximativ 1.5g pe kg de corp si un surplus caloric.

Nivelul fortei s-a imbunatatit aproape instant, dar dureaza in jur de 8 saptamani pana vezi orice modificare a muschilor in oglinda.

Raportul de crestere in masa musculara fata de cresterea in greutate este de aproape 1kg de tesut muscular la 2-3kg de tesut adipos ( din cauza surplusului caloric).

Deci, dupa aproape 7 luni, pornind de la o greutate de 61kg, am atins 68kg.

Mai jos poza de 68kg.




Apoi am inceput o dieta cu scopul de a pierde din masa de grasime dar mentinand in acelasi timp masa musculara. Pentru a face asta, evident trebuie sa reduci caloriile sub mentinere, fortand astfel corpul sa utilizeze grasimea ca sura de energie. Pentru a provoca organismul sa utilizeze grasime ca energie in loc de muschi, trebuie sa continui sa ridici greutati. Asta transmite un 'mesaj' corpului ca are nevoie de muschi si sa arda grasimea.

Foarte multe femei incep o dieta si pierd in ''greutate' si se intreaba de ce inca au ''grasime''. Este fiindca ceea ce au pierdut de fapt este tesut muscular/apa si nu grasime. Acest fapt este foarte important, si din pacate necunoscut de majoritatea femeilor.

Dieta pe care am tinut-o timp de 12 saptamani a fost in mare parte keto cu aproximativ 30-40g carbs pe zi si un total caloric de 1100-1200 pe zi si cu zile de ''incarcare'' o data la 4 zile in care atingeam 1400kcal. Am luat si 25ml de L-carnitina lichida pe zi, continuand sa ridic greutati si sa mentin nivelul proteic si de grasime ridicat.

Dupa aproape 6 saptamani...





Greutatea a zburat pur si simplu si ma simteam fantastic trebuie sa recunosc. Dupa 12 saptamani aratam asa la 57kg.






In retrospectiva, dieta a fost prea rapida si cred ca ar fi trebuit sa ma opresc cand am atins 60kg.

Am repetat procesul de mai sus, doar ca a doua oara am tinut dieta pe o perioada dubla de timp, la un total caloric zilnic de aproape 1400kcal fara zile de ''incarcare''.

Poza recenta este inclusa in postul de mai sus #4.


Incepand cu saptamana viitoare probabil, voi reveni la un surplus caloric, dar de data aceasta voi depasi necesarul caloric zilnic de mententanta cu doar 250kcal, fiindca dupa experientele trecute, vreau sa incerc sa dezvolt masa musculara intr-un raport mai mare fata de adaosul de grasime.
blackadderess, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
blackadderess, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2125 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1608 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1092 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de blackadderess; 14 sep 2011 at 19:11:10.