View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 14 feb 2010, 16:56:08
anna's Avatar
anna anna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 12 aug 2009
Locaţie: -, Romania
Date: 168cm, 85.8kg
Mesaje: 99
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Litiaza biliara (calculi biliari, pietre la fiere)

iata si experienta mea...

la jumatatea lui iulie 2009 am intrat la dieta. salate peste salate, varza cat cuprinde, salate de cruditati, gulii etc. fibre in general. prin august primele semne, pe-atunci nu stiam ca e vorba de fiere. dureri de... stomac, credeam eu, tarziu in noapte. varsaturi, dureri de cap. daca la inceput era o criza la saptamana, in septembrie am ajuns la 2-3 crize pe saptamana. am crezut ca mor!!! ma durea stomacul, rinichii, capul... toate deodata!!! plangeam de durere, varsam tot ce era in mine, iar uneori era o simpla salata de cruditati.
dupa o criza prelungita, inceputa duminica noaptea si care a incetat undeva catre ziua de joi, am ajuns la doctor. (nu-i prea iubesc, asa ca-i evit)
a urmat anamneza, ecograf si recomandarea internarii pentru analize amanuntite. asa ca in octombrie am stat o saptamana in spital. diagnostic: colecistita cronica.
la mine nu a fost nevoie de operatie, in schimb a trebuit sa renunt la varza, gulii... fibrele tari. mi s-a recomandat un regim igienico-dietetic si analize peste 3 luni.
au trecut 3 luni de-atunci. sunt bine mersi si am grija ce mananc. n-am mai facut nicio criza. dar nici nu mai mananc fibre tari crude. nici oua ca altadata. nici mujdei.

iti doresc sanatate multa!!!
anna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2077 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1560 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1044 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat