View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 14 ian 2012, 21:53:12
brainiac's Avatar
brainiac brainiac este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 07 dec 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Mancat sanatos :)
Date: 165cm, 60.5kg
Mesaje: 623
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Katrijn - O altfel de provocare

Citat:
Anterior postat de Katrijn Vezi mesajul
Salut fetelor! Am auzit de mult de aceasta comunitate, de la o prietena, dar deabia acum m-am hotarat si eu sa ma alatur slabutelor, pentru a pune piciorul in prag in legatura cu felul cum arat si, din pacate, felul cum ma simt.

Probabil ca niste poze m-ar ajuta sa descriu ceea ce ma supara... vor veni si ele, ca sa pot urmari progresul (in minus sper hehe ). E tot ceea ce probabil ati cunoscut si voi... burtica proeminenta, coapse cam mari, brate groase... grasimea depusa pe sani si fund m-ar fi deranjat si ea odata dar acum nu stiu daca vreau neaparat sa scap de ea N-as vrea sa raman fara forme.

Am tinut de cateva ori diete, nu asa de mult incat sa fiu considerata obsedata de slabit, dar gandul acela, sa fiu supla, il am mereu. Am mai multe prietene supraponderale care cred ca aleg sa se impace cu imaginea lor pentru ca nu vor/nu sunt suficient de motivate sa faca ceva. Am incercat sa le sugerez sa mergem impreuna la sala sau ceva asemanator dar din pacate e un subiect delicat, fete si femei care nu accepta ca poate e ceva in neregula, incercand sa fie multumite indiferent de felul cum arata. Dar aici sanatatea este in joc!

Si asta mi-a ridicat mie primele semne de intrebare. Nu voi fi mereu tanara, iar daca de acum mi-e greu sa urc patru etaje pe scari, si asta fiind doar putin supraponderala, ce va fi mai tarziu? Acum mult timp eram o persoana activa si atletica, dar nu mai stiu ce ma motiva atunci. Stiu doar ca faceam miscare si nu tineam nici un fel de dieta.

Asa ca pornesc de aici, asta va fi provocarea mea. Momentan imi cam displace sportul, si nu stiu in ce masura o sa se schimbe asta, dar o sa ma fortez sa fac sport in fiecare zi (sau aproape). Si apoi, in functie de rezultate, o sa vad catre ce dieta ma orientez (as vrea una nu foarte restrictiva, pentru ca ma agita destul de mult ideea de dieta )

Oricum de data asta nu mai am de gand sa ma grabesc cu slabitul. Sunt deschisa la orice fel de sfaturi. Sper sa ajungem sa ne cunoastem mai bine Nu am crezut ca as fi eu mare forumista, dar imi place aici
Buna draga si bine ai venit! In primul rand felicitari pentru atitudine si pentru ca ai avut curaj sa pui piciorul in prag si sa zici stop! Asta e pasul cel mai important! Vei vedea ca daca te tii de treaba vor incepe sa apara si rezultate si vei fi tot mai motivata si va fi din ce in ce mai bine! Si daca stai aici intre noi vei gasi sustinerea si sprijinul de care ai nevoie sa mergi mai departe, si de ce nu si niste prietene care sa te asculte ori de cate ori ai probleme! Iti doresc mult succes pe acest nou drum!
brainiac, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2105 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1588 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1331 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]