View Single Post
  #9 (permalink)  
Vechi 23 iun 2010, 20:46:49
strawberry's Avatar
strawberry strawberry este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 20 iun 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 34
Date: 173cm, 78kg
Mesaje: 129
Aprecieri acordate: 3
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 7 mesaje
Implicit Re: Kg - ba in plus, ba in minus

in primul rand, e o mare prostie sa te cantaresti zilnic. deja devine o obsesie si orice ti se pare in plus sau diferit fata de ce stiai cu o zi inainte, ti se pare strigator la cer.
in al doilea rand, sa-ti dau un pont din propria mea experienta : inainte, credeam ca orice dieta este nepotrivita, ca nu fac nimic altceva decat sa pierd timp si sa cheltui bani si ca nu apar rezultate. aveam impresia ca toate vedetele apelau la operatii estetice (liposuctie sau cum ii zice si nu numai vedetele, ci cei care-si permiteau) si asa mai departe. acum, mi-am schimbat parerea oarecum in privinta dietelor. am incercat si eu una (si inca o mai tin si am de gand sa o tin pe termen lung, pentru ca practic e un stil de viata, schimbarea completa a metabolismului) si am vazut rezultatele pe cantar. mai incercasem eu ceva inainte, dar nu se vedea nimic la cantar. ba chiar, cresteam. si asta de ce? din cauza mancarii.
in al treilea rand, trebuie sa-ti stabilesti un obiectiv. in sensul ca ai descoperit sau ai constientizat ca ai kg in plus. nu trebuie sa te panichezi! mai devreme sau mai tarziu cu putin efort si rabdare multa acele kg in plus vor incepe sa dispara daca ti-ai dat seama de problema, trebuie sa incerci o dieta (sunt atatea si gasesti destule informatii pe internet).
eu pot sa-ti recomand dieta pe care o tin (si nu numai eu o tin, sunt mai multe fete pe forum), pentru ca stiu ca are niste principii, iar rezultatele apar rapid (mai ales pentru persoanele care au exces de greutate, cum a fost si cazul meu; bine, ca mai sunt si cazuri cand nu slabec chiar din prima, ci dupa o anumita perioada; depinde de organism pana se obisnuiesti si cum accepta noul stil) sau oricare alta fata de aici iti poate recomanda o dieta, pentru ca stie ce rezultate sunt (exista acele rezultate, doar ca trebuie sa ai rabdare).
acum, faza cu kg mentionate. tine cont si de regimul alimentar, adica ce si cat mananci
daca, de exemplu, mananci numai mancaruri grase (de exemplu, carne de porc in ulei prajita cu cartofi prajiti si salata de cruditati) sau dulciuri la greu, normal ca punem pe noi si cantarul nu minte. daca mananci seara, iarasi este o problema. astea nu se observa pe loc, ci-n timp si asta iti pot confirma si eu, pentru ca vedeam pe mine
mancam foarte mult inainte (aveam vreo 4,5 mese pe zi), foarte multe dulciuri (si snacks-uri care sunt o crima pentru organismul meu si nu numai al meu), foarte multa paine si mancam dupa ora 20, ceea ce iarasi nu era bine. si uite asa, ajunsesem sa am de aproape un an 95 de kg si chiar incepeam sa urc si am intrat in panica. noroc cu matusa mea, ca s-a tinut de mine si m-a ajutat cu dieta asta. si acum imi place si ma vad altfel in fata oglinzii, desi recunosc mai am momente cand am impresia ca sunt umflata, dar asta-i partea a doua.
asa ca nu trebuie sa te ambalezi, lasa obiceiurile de alimentatie proaste pe care le ai (daca ai), nu te mai cantari zilnic (pentru ca nu faci decat sa-ti creezi o stare de disconfort si sa te stresezi) si schimba-ti stilul alimentar.
nu trebuie neaparat sa tii o dieta. dietele te ajuta sa pierzi intr-un anumit timp (cum este Rina, cel pe care-l tin eu, sau Scarsdale, sper ca am scris corect si mai sunt) kg in exces plus ca dupa perioada de slabire (procesul asta in care pierzi un anumit nr de kg) incepe perioada de mentinere (sa te mentii ca sa nu mai ajungi de unde ai inceput).
poti sa-ti schimbi orarul meselor, sa ai grija ce mananci, sa incepi (incetul cu incetul) sa faci putina miscare si rezultatele nu vor intarzia sa apara.
nu esti nici prima si nici ultima care are kg in exces. si eu am avut, iar o doctora mi-a dat un regim strict alimentar si-mi spunea (obligatoriu, practic) sa fac inot sau jogging, ori eu cu lenea pe care o aveam inainte, numai miscare nu faceam.
daca ai vointa si rabdare, o sa pierzi si in greutate si o sa incepi sa arati bine si sa fi tu multumita de propriul tau corp, pentru ca asta conteaza in momentul de fata si tot timpul: sa te simti bine in pielea ta!
multa sanatate si sper sa iei o hotarare si sa faci ceva
strawberry, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2375 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1858 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat