Draga Anna,
Imi pare foarte bine ca ti se pare atractiv modul de a combina alimentele. Iti sugerez si sa-ti alegi o zi de cantar in care sa stii ca te simti mai odihnita de dimineata. De exemplu sambata. Si sa vedem cum merg treburile.
Nu e bine sa mananci deloc zaharina. Stiu cat e de tentanta pentru ca nu are calorii, dar iti spun: toti indulcitorii artificiali sunt niste otravuri. Ca sa-ti spun ce mi s-a intamplat mie, eu obisnuiam sa beau aproape mereu cafea/cacao cu zaharina. Pe langa faptul ca ma ingrasam (aspartamul si ciclamatii se joaca cu hormonii, insulina, etc), am inceput sa am migrene cronice, sa ma simt mereu obosita, sa n-am chef de nimic, sa imi tremure des mainile, etc. Toate aceste efecte secundare au disparut cand am scos din meniu indulcitorii. Si vreau sa-ti spun, efectele de durata sunt mult mai rele: apare risc de cancer, de scleroza multipla, autism, Alzheimer... etc.Aspartamul era folosit ca medicament impotriva ulcerului, stiai? Deci practic band indulcitori, te dopezi.
Cat priveste prajiturica din imagine, nu e deloc de dieta, dar uite, ca sa o poti gasi, e tarta de mere pufoasa a Slabutei cu mici modificari (am pus faina integrala nu alba -- cred ca se vede -- am pus fructoza 1/2 cana si nu zahar, iaurt in loc de chefir si albusurile de la doua oua in loc de ouale integrale, nu am folosit cacao, ci coaja de lamaie si esenta de rom si de vanilie). Merele le-am taiat o parte in cubulete, lasand pentru ornat cat sa pun si deasupra. Reteta o gasesti aici:
Tarta de mere, pufoasa iar inca o poza cu deliciul asta gasesti la mine in album.
Cu mult drag,
Cristina