View Single Post
  #9 (permalink)  
Vechi 17 ian 2010, 00:18:13
Sheba's Avatar
Sheba Sheba este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 06 oct 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: Incerc sa evit grasimile si dulciurile
Date: 166cm, 96kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 2 ori in 2 mesaje
Implicit Re: Cartof - pro sau contra?

Strugurii sunt total containdicati pentru cei care au probleme cu glicemia si in general. Au o curba glicemica foarte abrupta si se intampla ca in jumatate de ora iti creste mult glicemia si apoi scade brusc. Cele mai bune sunt legumele si cerealele integrale care se absorb lent si ca atare nu produc socuri glicemice.
Si fructele prea dulci sunt de evitat si mai ales cele foarte dulci.
Iar cu curba glicemica se intamla ceva ff simplu. Mananci ceva cu glucide care se absorb repede, se secreta insulina, termini repede carburantul si ramane insulina in circulatie. si ti se face iar foame si daca nu mananci ceva in acel moment exista riscul de a te simti fara forte si chiar sa lesina. Practic trimiti niste semnale gresite organismului.
Deci trebuie un pic gandit ce se mananca si cum. de exemplu unui aliment cu curba glicemica abrupta (daca nu-l poti evita) trebuie sa-i asociezi ceva cu curba glicemica lenta ca sa nu se produca socul glicemic. Si aici depinde de fiecare cum reactioneaza.
Eu de exemplu strugurii ii mananc neaparat impreuna cu altceva pe cand cerealele integrale imi asigura o glicemie stabila. Sunt lucruri testate pe pielea mea ca nu prea ma impac cu ideea sa cred tot ce mi se spune.
Acuma n-am explicat eu prea stiintific dar in mare cam asa se intampla.
__________________
Jurnal Sheba
Poze - album privat
Lumea imi da cu 12 kg mai putin si vreo 10 ani in minus.... Uhm nu-i rau. Poate ajung la 70 si sa zica ca am 58 si 15 ani nu m-as supara deloc
Sheba, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2518 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2001 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1485 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat