View Single Post
  #9 (permalink)  
Vechi 23 dec 2011, 11:00:06
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Tribulatii despre sarbatorile de iarna

Aveti dreptate la faza cu concediul!
Cat de smotru... daca tii curat nu trebuie sa ranesti mult.
O tona de mancare nu este esentiala pentru buna desfasurare a sarbatorilor. Pui la cuptor niste pui, vita sau o bucata de batal cu cartofi, o oala de ciorba, cozonacul poti sa il cumperi si voila un menu sub de doua ore fezabil si pentru cele mai ocupate mame. Salata nu o numaram.
Despre lucrul cu greutati. Am spus doar ca lucrul cu greutati este pentru avansati. Si ca greutatile isi au rostul doar atunci cand suntem echilibrati si suficient de puternici incat corpul nostu sa nu ne ne mai ofere suficienta rezistenta. Lumea o sa lucreze cu greutati indiferent de ce preferinte am eu. Eu acum prefer lucrul cu greutatea corpului si de cand mi-am montat bara nu prea am mai lucrat cu ele cu toate ca inca posed o pereche gantere cu 12 talere de 3kg. Majoritatea lumii se duce la sala, pune mana pe greutati si face acelasi program zi de zi cu greutati necorespunzatoare. Acum nu mai lucrez cu greutati cum lucram inainte deoarece urmaresc alteva de la corpul meu. Am 30 de ani, sunt mai intelept, am imbatranit si cu toate ca nu se vede, se simte. Inca dau clasa unor sportivi de 20 de ani si cu toate ca inca pot sa fac ce faceam acum 10 ani, nu mai e acelasi lucru. Acum incep sa apreciez cu adevarat tehnica si am inceput sa am suficienta maturitate incat sa pot experimenta sanatos.

Dar la faza cu samuraiul, permite-mi sa te contrazic.
Mananc ce imi pofteste sufletul si cand imi pofteste sufletul. Am 5 feluri de ciocolata in dulap, cacao si biscuiti. Mananc nutella cu unt pe paine si banane cu nutella sau inghetata in foaie de clatita sau biscuiti; au cei le la Lidl niste biscuiti nemaipomeniti. Mananc la dulciuri de uneori ma doare capul. Nu imi plac in schimb mancarurile grase, dar in rest mananc de sparg. Acum doua seri am manacat, in cadru festiv, cam o treime de cozonac de la Agapitos, in mai putin de o ora. Nu simt sa se fi depus undeva nici cozonacul, nici suta de grame de covrigei si bananele pe care am avut placerea sa le consum ieri pe la 8 seara.

Am norma de 6 cani de orez fiert sau echivalent. Cu greu le pot baga in mine. Trebuie sa mai bag si echivalentul a 8 lingurite de grasime, doar ca sa nu se topeasca muschii de pe mine. Nici nu vreau sa ma mai gandesc la legume si lactate, dar in conditiile in care mananc cel putin trei fructe pe zi si cand la mine in ghiozdan gasesti cel putin un pachet de covrigei si unul de ciocolata nu pot sa spun ca sung genul care sa reziste tentatiilor, mai ales celor culinare.

Cu toate astea sunt stabil la 83kg de ani buni.

Mananc atat de mult pentru ca ma misc mult. Trageam de fiare, ma luptam; puteai sa spui orice numai ca nu fac sport. Cu toate astea nu eram suplu. Cand am mai rarit alergatul, au inceput sa se depuna kilogramele si din cauza faptului ca oricum nu eram suplu nu s-a vazut imediat. Am inceput si sa mananc aiurea si uite asa am reusit sa pun in decurs de jumatate de an de la 85-90 la 100 de kilograme. Am revenit la un regim de viata corespunzator si am ajuns la 85 in cateva luni, in conditiile in care la pranz mancam o shaorma sau echivalent. Tot slabitul de care am avut parte a fost facut din bicicleta, alergat si coarda. Asta e secretul: combinatia sport, mancare si somn. Anul trecut situatia permitea sa alerg 10k pe zi; 5 dus si 5 intors de la birou. Acum ar trebui sa fac 16k pe zi. Sunt inca in refacere si 16k zilnic nu ar face decat sa ma raneasca. De aceea compensez cu coarda. Acum sar coarda minim 15 minute si alerg 2k pe zi in zilele despre in se poate spune ca sunt de odihna sau cand nu apuc sa imi fac programul de aerobic propus - o cursa de trei sferturi de ora sau echivalentul in coarda.

Imi permit sa mananc orice si oricand deoarece, in general, am si am avut un stil ordonat de viata. Tocmai de asta incerc sa va conving, mancati ce vreti, faceti sport si aveti un stil de viata sanatos si sa nu imi vorbiti de stres si stat la birou. Mi-am impus stilul acesta si am reusit sa il mentin in conditiile in care am avut si lucru de teren si stres gramada si ore suplimentare - e.g. in 2005 eu am inceput ziua de craciun pe autostrada, pe cand ma intorceam din delegatie de la Arad.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat