View Single Post
  #9 (permalink)  
Vechi 25 mar 2012, 08:34:18
Vlad Tudorache's Avatar
Vlad Tudorache Vlad Tudorache este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuţ în trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 02 feb 2012
Locaţie: Bucuresti, Romania
Date: 175cm, 79kg
Mesaje: 1
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Vreau o dieta cu rezultate

Citat:
Anterior postat de roni Vezi mesajul
Buna sunt proaspata pe acest site si doresc sa slabesc.
Nu prea ma simt bine cu kilogramele acumulate si vreau o dieta eficienta, nu prea costisitoare.
Sper sa ma puteti ajuta.
Va multumesc.
Draga mea,

Stiu, sunt barbat si poate te intrebi ce cauta un barbat pe acest site..well...si noi ca si voi ne zbatem intre viciu si dorinta de a duce o viata sanatoasa.
Sa sti ca nu exista o dieta miracol un "panaceu" universal valabil ci doar reguli care sa te ajute sa scapi nu de kilogramele in plus ci de grasimea acumulata.
Din acest punct de vedere multi oameni fac erori grave infometandu-se, dandu-si metabolismul peste cap, efectul de yo-yo aparand imediat dupa ce termina, chipurile, cu aceste diete. Cu cat iti vei infometa corpul mai mult cu atat acesta va arde mai putine calorii si va stoca caloriile sub forma de grasime.
Dietele hipocalorice dau ceva rezultate la inceput din punct de vedere al kilogramelor totale, atunci cand ne suim pe cantar si ne bucuram daca acesta arata cu ceva sute de grame mai putin fata de saptamana trecuta, dar acesta nu ne spune toata povestea pierderii kilogramelor in plus. Cantarul nu ne va spune daca am slabit din masa de tesut adipos sau din masa musculara si aici apare toata confuzia. Nu sunt un fitness guru sau expert in nutritie sunt doar un om care a decis sa-si schimbe modul de viata. Ca atare, regulile de baza care trebuie urmarite sunt urmatoarele:
  1. Elimina prajelile, rantasurile, pane-urile evita fast food-urile (cand spun evita inseamna sa te feresti de ele ca dracul de tamaie!!!).
  2. Mananca ceva imediat cum te-ai trezit dimineata, corpul este infometat chiar daca nu simti acest lucru.
  3. Bea multa apa - in principiu de la 2 litri in sus/zi
  4. Fa sport - pilates, yoga, alergare ce doresti tu si ce crezi ca ti se potriveste mai bine. Din punctul meu de vedere ar trebui sa pui mana si pe "fier" fara sa-ti fie frica ca vei ajunge un mic Arnold Schwarzenegger
  5. Imparte necesarul caloric in 5-6 mese pe zi - in acest fel iti vei mentine insulina sub control si nu vei avea senzatia de foame...mananca chiar si atunci cand nu iti este foame...trebuie sa manaci din 3 in 3 ore.
  6. Fa exces de fructe si legume, contin fibre alimentare care ajuta la senzatia de satietate si regleaza tractul intestinal.
  7. Mananca proteine sanatoase adica oua (in principiu albus de ou), peste si carne de pui/curcan (bineinteles piept) - pentru peste recomand sardine, ton si somon modul de preparare fiind fierbere, gratar sau cuptor..in niciun caz nu se prajesc.
  8. Mananca grasimi sanatoase - din caju, alune de padure, migdale si nuci; avocado si ulei de masline; ulei de krill.
  9. Manaca carbohidrati sanatosi - orez brun, cartofi dulci, cartofi albi sau rosii, cereale integrale fara indulcitori.
  10. Elimina zaharul si nu il inlocui cu indulcitori artificiali sunt mai periculosi decat acesta, daca nu poti trai fara senzatia de dulce atunci recomand sirop de stevia si sirop de artar. Din cand in cand ciocolata neagra de la 75% in sus concentratie de cacao. Aceasta contine theobromina care este un vasodilatator natural si ajuta la procesul de "slabire"
  11. Fara alcool - indiferent de natura acestuia!!!
  12. Creaza-ti un deficit caloric care sa nu depaseasca 7000 de calorii/saptamana in functie de metabolismul tau bazal si imparte acest deficit intre mancare si execitiile fizice, recomand 40% cu 60%
Daca ti cont de tot ce am enumerat mai sus vei putea da jos 1 kg de grasime/saptama ceea ce este mai mult decat suficient pentru a-ti manipula corpul sa nu creada ca este infometat si sa nu intre in modul "infometare" care inseamna acumularea de grasime si pierderea de masa musculara.

Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Vlad Tudorache, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1947 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1430 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat