Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Joggingul creeaza dependenta

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #21 (permalink)  
Vechi 11 dec 2011, 22:49:54
pinksirena's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 iul 2011
Locaţie: bucuresti, Portugalia
Vârsta: 37
Dieta: Echilibrata
Date: 166cm, 61.9kg
Mesaje: 1.257
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Citat:
Anterior postat de anqutz Vezi mesajul
Andreiutxa, te felicit pentru sport si pentru perseverenta. Eu nu practic cardio, insa merg la fitness si pot sa zic ca ma regasesc in ce ai scris tu. Daca nu am timp cateva zile sa merg ma simt obosita, grea si agitata si abia astept sa intru in sala. O singura precizare am, dupa 20 de min se consuma glicogenul din muschi.
20 de min cred ca sunt putine,eu stiam de 35-40 de min
Răspuns cu citat
  #22 (permalink)  
Vechi 12 dec 2011, 09:07:31
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Citat:
Anterior postat de pinksirena Vezi mesajul

20 de min cred ca sunt putine,eu stiam de 35-40 de min
Nu. In 20 de min consumi glicogenul, dar trebuie sa faci macar vreo 30-40 de min ca sa vezi rezultate.
Răspuns cu citat
  #23 (permalink)  
Vechi 13 dec 2011, 10:22:51
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Permiteti-mi sa intervin.
Sunt diverse mecanisme la lucru si le incurcati.

Grosier:
Luam o greutate si facem un exercitiu cu ea - fie o gantera si lucram bicepsul. Daca gantera e grea si descoperim ca nu mai putem sa facem a 6-a repetare, atunci putem spune ca s-au consumat sursele de energie anaerobe. Exercitiul dureaza maxim 90 de secunde si pauzele de refacere sunt de minim 3 minute si mecanismele nu necesita prezenta oxigenului. Acesta este antrenamentul anaerob.

Daca luam o greutate mai mica si facem acelasi exercitiu, dar greutatea e suficient de mica ca sa facem multe repeteri atunci dupa vreo 4-5 minute de exercitiu putem sa spunem ca avem ca sursa de energine predominant aerobe. Adica energia este produsa din carbohidrati, grasime sau proteina in diverse proportii in prezenta oxigenului. Acesta este antrenamentul aerob.

Acestea fiind spuse daca faceti acelasi exercitiu jumatate de ora faceti antrenament de anduranta sau aerob.
Alergatul incepe sa devina preponderent aerob dupa primele 5 minute, timp in care mergem in principal pe glicogen. Repet in principal. In aceste 5 minute inima, plamanii si muschii se pregatesc pentru transport de oxigen, carbohidrati si grasime. Daca faceti sprint pe 100m atunci alergatul este exercitiu anaerob.

Daca va duceti la sala si trageti fara cap de fiare sau topaiti fara sa intelegeti ce se intampla si de ce, atunci nu o sa vedeti rezultate. Puneti mana si cititi, sunt o gramada de carti despre nutritie si sport. Abia dupa aceea, cand va duceti la sala ca parte dintr-un regim de viata ordonat si cand o sa faceti ce trebuie o sa obtineti rezultatul dorit.

Este exasperant sa vezi femei in toata firea si oameni realizati din multe planuri de vedere care se apuca sa faca abomene in speranta ca vor slabi. Si fac abomene si se frustreaza pentru ca nu se vad rezultate. Apoi se infometeaza si ce sa zic asta e ultimul cui din cosciug.

Cu jumatate de ora de sport pe zi se poate ajunge la niste parametrii mai mult decat decenti, dar trebuie facut sportul corect la momentul corect si mancat corect la momentul oportun. Mancat corect inseamna mancat mult din ce trebuie. Daca nu intelegem cum functionam nu ne alimentam corect - ce cat cand. Nu ne alimentam corect nu performam corect. Nu performama nu avem rezultatele scontate. Dar e greu sa ne facem un sandwich, sa citim si sa facem putina miscare. Mai usor este sa credem toate prostiile si sa luam pastile de slabit si prafuri de facut muschi.

Cand o sa intelegeti ca nu greutatea este tinta atunci ati facut un pas urias catre o viata sanataosa. Greutatea este unul din multi indicatori. Doi oameni pot sa aiba 120 de kg la aceeasi inaltime, dar unul este obez aproape morbid iar celalat este numai muschi. Greutatea este relevanta doar combinata cu alte masuratori si cu o metoda de monitorizat procentul muschi/grasime. Daca ne mentinem la aceleasi dimensiuni dar crestem in greutate inseamna ca punem muschi si asta este bine. Asta este foarte bine.
Asta nu inseamna ca trebuie sa devenim dependenti de centimetru. Circumferintele sunt tot o unealta de cuantificat progresul.

Forta si anduranta astea sunt , zic eu, cele mai potrivite indicatoare are progresului. Daca alegeti sa incercati micul set de exercitii pe care l-am descris la exercitii pentru picioare o sa vedeti ce rol important joaca un jeg de muschi al gambei. O sa alegati mai bine, o sa mergeti mai usor, reducem riscul de accidentari, ca sa nu mai vorbim ca o sa arate al dracului de bine cand va urcati pe tocuri.
Setul este mai mare si daca alegeti sa il incercati o sa vedeti beneficiile la nivelul intregului corp in doar cateva saptamani. Picoare mai puternice si frumoase, o centura abdominala mai puternica, brate si spate mai puternice. Un om care incepe sa se echilibreze si care incepe sa se bucure de drum.
Sunt beneficii mici dar fac o mare diferenta, precum stergatoarele de parbriz de la o masina. Numai cand nu mai vezi afara incepi sa apreciezi doua mizerii de cauciuc si cei 100ml de apa cu sapun. Nu mai spunem ce se intampla daca bagi motorina in loc de benzina.

Daca nu intelegem strictul necesar pentru a opera masina o sa avem o foarte frumoasa masina, eventual roz cu floricele mov, dar care sta pe marginea drumului si pe care, daca am insistat in greseala, nimeni nu o sa o mai poata repara!
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #24 (permalink)  
Vechi 13 dec 2011, 10:45:09
Khali's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 09 mai 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 165cm, 61.7kg
Mesaje: 1.580
Aprecieri acordate: 364
Am fost apreciat(a) de 1.276 ori in 671 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Quarc, mi-a placut foarte mult cum ai descris felul in care trebuie abordat stilul de viata sanatos.

Nu stiu daca exista, dar ar trebui sa fie undeva pe forum un loc sau un subiect in care sa fie incadrate cele mai pertinente mesaje ale membrilor forumului, in asa fel incat sa beneficieze de ele cat mai multe persoane, sa nu se "piarda" in subiecte pe care poate nu toti le citesc...nu pentru ca nu ar dori neaparat, ci pentru ca poate nu s-au gandit sa intre la anumite topicuri.
__________________
"The six w's: working will win when wishing won't".
"I workout because I can. When I get tired, I remember those who can't and I am grateful".
"I'm a big believer in starting with high standards and raising them. We make progress only when we push ourselves to the highest level. If we don't progress, we backslide into bad habits, laziness and poor attitude."
Khali, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1984 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1467 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #25 (permalink)  
Vechi 13 dec 2011, 12:29:39
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Din pacate vad ca acivitatea este pe subiectele in care lumea isi plange de mila ca au scapat o sarma in plus si unde in loc sa se intereseze de sport fac schimb de informatii legate de tot felul de diete fanetziste.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #26 (permalink)  
Vechi 13 dec 2011, 14:02:30
BooBoolina's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 aug 2010
Locaţie: Satu Mare, Romania
Vârsta: 37
Date: 164cm, 63.6kg
Mesaje: 1.650
Aprecieri acordate: 8
Am fost apreciat(a) de 132 ori in 71 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Din pacate vad ca acivitatea este pe subiectele in care lumea isi plange de mila ca au scapat o sarma in plus si unde in loc sa se intereseze de sport fac schimb de informatii legate de tot felul de diete fanetziste.
De fiecare data cand citesc postarile tale,ma automotivez si imi spun ca trebuie sa imi misc suncile mai eficient!

Si ca sa fiu on topic,mie imi lipseste joggingul,alergam pana in octombrie de 3 ori pe saptamana..iar apoi pana nu a venit ploaia,alergam prin curte!Sper sa mai pot iesi la alergat anul acesta,pt ca imi provoaca o stare de bine+am nevoie de alergat pt picioare sunt nasoale rau!
Răspuns cu citat
  #27 (permalink)  
Vechi 13 dec 2011, 17:32:36
Khali's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 09 mai 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 165cm, 61.7kg
Mesaje: 1.580
Aprecieri acordate: 364
Am fost apreciat(a) de 1.276 ori in 671 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Din pacate vad ca acivitatea este pe subiectele in care lumea isi plange de mila ca au scapat o sarma in plus si unde in loc sa se intereseze de sport fac schimb de informatii legate de tot felul de diete fanetziste.

In mare ai dreptate, dar e vorba de o anumita mentalitate, care nu se poate schimba foarte usor, mai ales in tara noastra. Eu stiu ca am trecut prin diverse etape pana cand am ajuns nu doar sa ma documentez, ci sa invat si cum s-o fac intr-un mod in care sa functioneze pentru mine.

Nu se stie niciodata cine citeste si cui i se deschid ochii dintr-odata...si am vazut cazuri in comunitatea aceasta de persoane care au spus ca pana sa intre aici gandeau intr-un fel, iar aici li s-a schimbat opinia- in bine.
__________________
"The six w's: working will win when wishing won't".
"I workout because I can. When I get tired, I remember those who can't and I am grateful".
"I'm a big believer in starting with high standards and raising them. We make progress only when we push ourselves to the highest level. If we don't progress, we backslide into bad habits, laziness and poor attitude."
Khali, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1984 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1467 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #28 (permalink)  
Vechi 14 dec 2011, 09:09:51
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Sunt placut surprins sa vad ca am audienta. Poate reusim sa facem si pe altii sa isi puna intrebari si sa se documenteze.

Doamne ajuta!
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #29 (permalink)  
Vechi 14 dec 2011, 09:17:59
ella 78's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 2 la concurs  
Data înregistrării: 01 oct 2010
Locaţie: Neamt- verona, Italia
Vârsta: 45
Dieta: Monty
Date: 165cm, 89.6kg
Mesaje: 3.781
Aprecieri acordate: 159
Am fost apreciat(a) de 338 ori in 92 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Sunt placut surprins sa vad ca am audienta. Poate reusim sa facem si pe altii sa isi puna intrebari si sa se documenteze.

Doamne ajuta!
Chiar asa, Doamne ajuta!Si sa stii Andrei ca te'' citesc''...constant...chiar vroiam sa-ti cer sfatul pt sotul meu..se duce la sala si vroia un circuit pt partea de sus a corpului desi l-am certat(citisem articolul tau recent despre importanta antrenarii picioarelor )...Daca vrei si ai timp si nu e prea mult ce-ti cer...scrie si despre asta.Multumesc
Răspuns cu citat
  #30 (permalink)  
Vechi 14 dec 2011, 10:31:39
Khali's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 09 mai 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 165cm, 61.7kg
Mesaje: 1.580
Aprecieri acordate: 364
Am fost apreciat(a) de 1.276 ori in 671 mesaje
Implicit Re: Joggingul creeaza dependenta

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Sunt placut surprins sa vad ca am audienta. Poate reusim sa facem si pe altii sa isi puna intrebari si sa se documenteze.

Doamne ajuta!

Niciodata sa nu te indoiesti de asta, de faptul ca fie in prezent, fie mai tarziu, cineva iti citeste/va citi mesajele ! Atata timp cand sfaturile sunt pertinente, nu conteaza daca sunt ascultate de cei care le citesc acum sau mai tarziu...important e sa ramana aici.

Pot fi si persoane care nu stiu inca unde sa caute...Eu nu uit ca aici sunt multe fete cu varste mai fragede, care sunt coplesite de volumul de informatii - de multe ori chiar contradictoriu, pe care il gasesc peste tot. Putini sunt cei care stiu sa distinga ce e corect si ce nu pentru corpul lor din primii ani ai vietii, e nevoie sa ne mai dam si cu capul de diverse praguri, pereti etc

In cazul meu, eu am inceput cautarile cand nu aveam acces la internet, din diverse alte surse...iar cand am avut, m-am pierdut in informatii, m-am complicat, am revenit, m-am pierdut, iar am revenit etc etc etc.

Cum scrie in semnatura mea, chiar daca in limba romana nu gasesc o traducere chiar "poetica", a invata cum sa inveti e cea mai reprezinta cea mai mare maiestrie pe care o poti dobandi in viata.

Pe forumurile din afara exista enorm de multe femei care au cunostinte temeinice despre antrenamente aerobice, anaerobice, alimentatie corecta, suplimente (macar cele de baza)...femei obisnuite, care au un corp cum la noi extrem de putine persoane -publice sau nu, il au. Si sunt femei cu copii, familie, cariere, nu vorbim aici de cele care au la dispozitia lor oameni care sa faca asta pentru ele.

Cu totii/ toate trebuie sa pornim de undeva...e important ca persoanele care au ajuns deja intr-un punct bun - drumul oricum nu e destinatia, ci calatoria in sine, sa impartaseasca asta cu ceilalti, pana cand vom fi mai multi cei care stim ca nu e vorba numai de a slabi/ a te mentine aici...ci de a face tot ce iti sta in puteri pentru a avea o viata de care sa te poti bucura si psihic, si fizic, un timp cat mai indelungat.

Cati dintre noi, la tinerete, vrem sa ne gandim cum va fi cand inaintam in varsta? Cati realizam ca felul in care ne ingrijim/nu ne ingrijim la tinerete are un impact enorm asupra calitatii vietii noastre pe masura ce imbatranim...ca de noi depinde sa aratam mai tineri decat varsta biologica, sa traim mai mult alaturi de cei dragi, de copii, nepoti...si sa le cream amintiri in care ne petreceam timpul razand, nu plangandu-ne de bolile care ne coplesesc...Si cati suntem dispusi sa muncim din timp pentru asta?...
__________________
"The six w's: working will win when wishing won't".
"I workout because I can. When I get tired, I remember those who can't and I am grateful".
"I'm a big believer in starting with high standards and raising them. We make progress only when we push ourselves to the highest level. If we don't progress, we backslide into bad habits, laziness and poor attitude."
Khali, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1984 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1467 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alergat, jogging, sport

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole