forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Sport (http://forum.slabute.ro/sport/)
-   -   Tribulatii despre studiu (http://forum.slabute.ro/sport/tribulatii-despre-studiu-10985.html)

quarc 17 iun 2012 20:14:46

Re: Tribulatii despre studiu
 
www runnersworld com/community/forums/nutrition-weight-loss/weight-loss/before-after-pictures-motivational-purposes/.0

quarc 17 iun 2012 20:30:46

Re: Tribulatii despre studiu
 
Bruce Lee interview part 1 - YouTube
Bruce Lee interview part 2 - YouTube
Bruce Lee Interview Part 3 - YouTube

quarc 20 iun 2012 10:01:57

Re: Tribulatii despre studiu
 
De ce este fitnessul modern gresit?
-parerea mea-

Am mai atins acest subiect tangential in ce am mai scris, dar niciodata nu am explorat acest subiect in amanunt.

Nu stiu ce spun cartile de fitness, vad doar ce se practica si ce se predica.

Am rermarcat ca se pleaca de la doua premise complet gresite, din punctul meu de vedere.
1. Trebuie sa aratam bine.
2. Trebuie sa poata fi practicat in siguranta de toata lumea cu minim de pregatire.

Daca plecam intr-o activitate sportiva dupa aceste premise suntem sortiti pieirii. Estetica este secundara si narcisismul arareori duce catre lucruri bune. Mai mult imaginea la care vor sa ajunga 90% din practicantele de fitness in salile roz, exclusiv pentru femei, este eronata. Ele vor ca in doua ore de trei ori pe saptamana sa ajunga ca femei care traiesc si mananca sport pe paine 16 ore pe zi, zi de zi de zeci de ani. Pentru cei care ai trecut prin sali masculine unde se face fitness cum trebuie un "pun pariu ca nu poti sa ridici 120 de la piept" este deja ca refrenul unui cantec prost. Barbatii se intrec pe functional nu pe estetic. Intamplarea face ca 90% din cei care functional sunt completi sa arate si bine.

Siguranta este relativa, lucru pe care nu il vad in salile populare. Avem tone de masini care izoleaza si pe care lucreaza in siguranta si liceanul slab si instructorul. Relativ la dimensiunea salii, rack-ul cu greutati si cele doua bare de haltere sunt neglijabile. Sunt mai multe steppere decat greutati de 25kg. Si este pacat, foarte mare pacat. De la un moment dat incolo ce iti oferea siguranta incepe sa te limiteze. Lipsa de imaginatie a omului comun in sala de fitness este fara margini. Am vazut oameni remarcabili care se prostesc subit cand ajung la sala si nu am reusit sa imi explic de ce.

Dupa o vreme este timpul sa trecem la gantere si la haltere. Acestea sunt suficiente ca sa ne antrenam complet. Stiu ca nu sunt sigure. Siguranta ne-o facem singuri. Lucrand cu grija si responsabilitate asupra posturii, alegand greutatile corecte. Daca alegem sa ne lasam siguranta in "mana" unei masini gandite sa fie sigura pentru 6 miliarde de oameni nu trebuie sa ne asteptam la rezultate notabile, nimic mai mult decat media celor 6 miliarde. Suntem unici, limitele sunt numai ale noastre si evolutia este doar a noastra, tot a noastra este si responsabilitatea.

Tot legat de functional, ma uit cu groaza la programele de gimnastica aerobica cu toate sutele de nume sub care au aparut. Ma uit la fetele care transpira si care nu vor sa se uite dincolo de posterul din care zambeste o blonda slaba. Corpul uman este mult mai complicat decat modelul hambarului. Daca avem cantitatea x de muschi ardem y grasime intr-o ora de aerobic. Daca avem 1,5x muschi ardem, in aceeasi ora, mult mai multa grasime. Este mai eficient sa lucram jumatate de ora, dar cu muschi si cap decat sa topaim(ca doar atat putem sa facem) doua ore.
Deja vad fetele cu fete crispate care se gandesc cum or sa isi piarda ele feminitatea, cum o sa puna ele muschi, sa o sa arate ca Arnold? La cat muschi are femeia moderna medie, inca jumatate nici nu se vede. Femeia are nativ mai multa grasime, nu aveti ce sa faceti este genetic, dar asta nu inseamna ca nu putem sa avem si muschi.

In salile de fintess totul este idealizat, muschiul lucreaza toata cursa, eforturi considerabile au intrat in a oferi aceeasi rezistenta cu precizie si reproductibilitate. "Isn't that cute...BUT IT'S WRONG!" Viata nu ne ofera predictibilitate, nimic nu este reproductibil si nimic nu este precis. De ce sa ne antrenam intr-un mediu ideal daca viata nu este ideala? Ne vom antrena sa dam chix deoarece suntem increzatori in fortele noastre si nu suntem antrenati sa producem forta decat in conditii ideala! Cine crede ca un antrenament de calitate se poate face si intr-o sala cu abonament de 500Eur/luna se inseala amarnic. Un antrenamet mai de calitate de poate face dezbracat in padure si cu un scaun, doar ca restul de buget pana la 500Eur trebuie bagat in imaginatie, vointa si mancare.

Simplist si fara sa discutam despre calitate, muschii ne ofera siguranta in lume, ei sunt uneltele cu care reusim sa traim. Este indubitabil ca o cantitate de muschi are un barbat de 120kg care 8 ore pe zi muta pietre de moara si alta cantitate de muschi are o femeie de 60kg. Femeia nici nu trebuie sa care pietrele de moara, trebuie doar sa se poata deplasa in siguranta, trebuie sa abia suficienti muschi sa se ridice de pe jos cand se impiedica. Trebuie sa poata muta o roata de masina cand face pana si sa isi care singura rucsacul pe munte. Similar pentru barbatii care nu doresc sa mute pietre de moara, un 90kg la 1,90m este mai mult muschi decat vom folosi vreodata.

Sa uitam de volum, calitatea este cea care conteaza, muschiul de calitate nu are neaparat volum, el doar produce o tensiune. Tensiunea aceasta ne intereseaza, nu volumul. Culturistii se intereseaza in principal de volum, noi, restul lumii ne putem concentra exclusiv pe tensiunea musculara – tensiunea maxima dezvoltata si timpul in care se poate sustine o anumita tensiune.

O categorie foarte buna de exercitii pentru forta si anduranta, dar care este ignorata de multi este compusa din exercitiile izometrice. Halterofilii de nivel olimpic folosesc exercitiile izomterice cu tensiune maxima pe reprize de 10secunde pentru a dezvolta forta de cel putin 40 de ani. Mai sunt si cei care practica artele martiale si prefera sa mentina tensiunea peste 30de secunde pentru a creste pe langa forta maxima si anduranta, dar si pentru a arde grasimea. Da, exercitiile izometrice ard si grasimea.

Teoria este foarte frumoasa si exponentii ei de cele mai multe ori par superoameni. Dar este atat de simplu incat odata experimentata nu putem concepe cum de nu ne-am gandit pana acum la asa ceva.
Nu ma credeti? Incercam un exercitiu? In literatura engleza se numeste "the invisible chair exercise". Ne asezam cu spatele la perete si coboram ca si cum am sta pe un scaun invizibil cu genunchiul la un unghi mai mare, dar de preferat egal cu 90 de grade. Stam in pozitia asta cat de mult cu putinta si cat de des cu putinta.
De ce este acesta un exercitiu care arde grasime; este suficient de putin intens incat sa mearga pe mecanisme predominant aerobice, implica aproape integral unul din top 3 muschi ai corpului ca dimensiune. Se poate face pe durate lungi de timp niciodata statul nu a consumat atata energie.

Care o sa gaseasca ca dupa doua saptamani acest exercitiu nu le-a facut picioarele nu doar mai puternice si mai tonifiate ci si mai frumoase sa vina sa ma injure chiar aici.

Cei care gasesc exercitiul bun sa vina sa discutam despre urmatorul exercitiu - mai intens si mai bun, dar si periculos daca nu este executat corect.

coco23 20 iun 2012 11:32:33

Re: Tribulatii despre studiu
 
Ti-am citit articolul si as avea cateva intrebari, in masura disponibilitatii tale si a amabilitatii.

Stiu ca exista totusi programe de fitnes care in 6-9 luni te fac alt om. Exista si un site deloc comercial in care multe persoane apar inainte si dupa antrenamente. Ce parere ai?

Ce sport sa fac atunci acasa?

Recomanzi, am vazut, joggingul. Acesta este totusi un sport contraindicat pt cei care au probleme cu coloana. Alte idei?

Pari destul de avizat dar ai si un stil personal. Ai studii in domeniu, certificari? Sau documentare proprie? Nu sunt ironica deloc, doar curioasa.:)

quarc 20 iun 2012 14:39:05

Re: Tribulatii despre studiu
 
Citat:

Anterior postat de coco23 (Post 1072805)
Ti-am citit articolul si as avea cateva intrebari, in masura disponibilitatii tale si a amabilitatii.

Stiu ca exista totusi programe de fitnes care in 6-9 luni te fac alt om. Exista si un site deloc comercial in care multe persoane apar inainte si dupa antrenamente. Ce parere ai?
Daca dupa cele 9 luni ai absorbit suficienta informatie si esti in stare sa te pastrezi atunci sunt chiar recomandate. Problema este ca majoritatea lumii face, slabeste si apoi se lasa.
Este foarte simplu cand ai antrenor si nutritionist care sa iti spuna ce sa faci. Dar cand nu ii mai ai trebuie sa fi invatat suficient cat sa te pastrezi. Vezi in artele martiale, mie unul mi se par complete. Dureaza ani de zile pana cand poti spune ca esti maestru. Si ca maestru ai grade. In mare pe primul il primesti cand ai absorbit suficient ca sa te poti dezvolta de unul singur. Cat crezi ca poti sa acumulezi in 9 luni?


Ce sport sa fac atunci acasa?
Acasa poti sa faci cam tot mai putin alergat si lucrul cu halterele ca nu ai unde sa le pui. Recomand sa te apuci de o arta martiala sa iti seteze contextul.

Recomanzi, am vazut, joggingul. Acesta este totusi un sport contraindicat pt cei care au probleme cu coloana. Alte idei?
Joggingul nu este sport este autodistrugere.
Eu recomand alergare. In alergare nu se zgaltaie nimic, este rotunda si fara impact, tehnica perfecta nu are miscare pe verticala. Daca ai probleme cu coloana nu stiu ce sa faci ca nu sunt medic, dar stiu ca Bruce Lee alerga cu toate ca avea probleme cu spatele.
Bicicleta, inot, karate, judo, aiki, orice te scoate din casa si te face sa te misti cu un scop cuantificabil.


Pari destul de avizat dar ai si un stil personal. Ai studii in domeniu, certificari? Sau documentare proprie? Nu sunt ironica deloc, doar curioasa.:)

Autodidact.
Am slabit prost de la vreo 100 si de atunci trag sa recuperez muschii pierduti in vreo luna-doua. Am recuperat masa, dar calitatea s-a dus de rapa si ma chinui sa o refac, incet si sigur.
Nu pot sa spun ca nu stiam ce o sa se intample ca eram avizat si atunci, sper ca lumea sa invete din greselile mele. Nu greseli legate de fizica, ca nu suntem doi identici, ci lucruri care tin de mentalitate.
Toti fug de muschi si eu plang dupa ei ca stiu cum e cu ei.

coco23 20 iun 2012 16:28:14

Re: Tribulatii despre studiu
 
Cu antrenor si nutritionist, toti ajungem sa aratam extraordinar. Mai greu e singuri!:)

Am facut arte martiale timp de 4 ani. Probabil nu faceam eu cum trebuie, mi-am paradit genunchii si a trebuit sa o las mai moale. Iar zumba si alte cele nu ma atrag sub nicio forma.

Sunt neavizata, se pare: nu stiu diferenta dintre jogging si alergare? In viziunea mea, jogging-ul era alergarea pe englezeste.....:) cred ca am fost cam naiva.

Intotdeauna am crezut ca Bruce Lee a fost "altceva", atat genetic cat si psihic. Asa ca nu ma compar cu el.

Pentru masa musculara e indicata o dieta superproteica low carb, low fat, eu asta stiam.

Lucreaza si la capitolul alimentatie si poate vei avea rezultatele dorite:)

quarc 21 iun 2012 08:21:09

Re: Tribulatii despre studiu
 
Toata lumea care iese sa faca o alergare usoara dupa ureche face jogging. 1 viteza, casti si multa zgaltaiala. Termenul in sine inseamna zgaltaiala, fara sens as adauga, pe cand alergatul este despre mersul inainte rapid.

jog1    [jog] Show IPA verb, jogged, jog·ging, noun
verb (used with object)
1.
to move or shake with a push or jerk: The horseman jogged the reins lightly.
2.
to cause to function with a jolt for a moment or in a series of disconnected motions: He jogged the motor and started the machine.
3.
to push slightly, as to arouse the attention; nudge: She jogged his elbow when she wanted to be introduced to one of his friends.
4.
to stir or jolt into activity or alertness, as by a hint or reminder: to jog a person's memory.
5.
to cause (a horse) to go at a steady trot.

run   [ruhn] Show IPA verb, ran, run, run·ning, noun, adjective
verb (used without object)
1.
to go quickly by moving the legs more rapidly than at a walk and in such a manner that for an instant in each step all or both feet are off the ground.
2.
to move with haste; act quickly: Run upstairs and get the iodine.
3.
to depart quickly; take to flight; flee or escape: to run from danger.
4.
to have recourse for aid, support, comfort, etc.: He shouldn't run to his parents with every little problem.
5.
to make a quick trip or informal visit for a short stay at a place: to run up to New York; I will run over to see you after dinner.


Noi in romana nu avem corespondent pentru jog.

Deja cand gandesti "alergare" incepi sa iti pui probleme de cadenta, distante si alte chestii care fac alergatul interesant.

Daca ne comparam cu gunoaie nu o sa iesim niciodata din groapa de gunoi.

quarc 29 iun 2012 09:08:51

Re: Tribulatii despre studiu
 
I will always listen to my coaches. But first I listen to my body. If what they tell me suits my body, great. If my body doesn't feel good with what they say, then always my body comes first.

Haile Gebrselassie,
iaaf.org - Athletes - Gebrselassie Haile Biography

quarc 18 iul 2012 09:04:35

Re: Tribulatii despre studiu
 
Mi se pare fascinant ca pe acest forum sunt oameni cu 7000, 8000 chiar 26.448 de posturi despre viata sanatoasa, iar rezultatele unui studiu revolutionar de 6 ani nu au reusit sa smulga nici un comentariu in 5 zile.

Hai sa incercam cu modelul american: formatam frumos, punem bold si dam citate din articole ca sa atragem omul.

www nytimes com/2011/04/17/magazine/mag-17sitting-t.html?_r=4
Is Sitting a Lethal Activity?
By JAMES VLAHOS
Published: April 14, 2011


"His initial question — which he first posed in a 1999 study — was simple: Why do some people who consume the same amount of food as others gain more weight?"

"“We measured everything, thinking we were going to find some magic metabolic factor that would explain why some people didn’t gain weight,” explains Dr. Michael Jensen, a Mayo Clinic researcher who collaborated with Dr. Levine on the studies. But that wasn’t the case. Then six years later, with the help of the motion-tracking underwear, they discovered the answer. “The people who didn’t gain weight were unconsciously moving around more,” Dr. Jensen says. They hadn’t started exercising more — that was prohibited by the study. Their bodies simply responded naturally by making more little movements than they had before the overfeeding began, like taking the stairs, trotting down the hall to the office water cooler, bustling about with chores at home or simply fidgeting. On average, the subjects who gained weight sat two hours more per day than those who hadn’t."

"Sitting, it would seem, is an independent pathology. Being sedentary for nine hours a day at the office is bad for your health whether you go home and watch television afterward or hit the gym. It is bad whether you are morbidly obese or marathon-runner thin. “Excessive sitting,” Dr. Levine says, “is a lethal activity.”"


www usatoday com/news/health/weightloss/2009-01-21-fidget-activity_N.htm
Q&A: How to drop pounds with all-day activities, not exercise

"If you incorporate some of these ideas into your day, you burn an extra 500 to 1,000 calories."
"can help overweight people shed far more pounds than they ever dreamed possible."



www obesitypanacea com/2009/02/non-exercise-activity-thermogenesis-its.html
Non-Exercise Activity Thermogenesis – It’s NEAT!
Tuesday, February 17, 2009
Posted by Peter Janiszewski, PhD


"Although a focus is often placed on structured physical activity (e.g. spending 45 minutes on a treadmill 5 days a week), it is far from the only component of daily energy expenditure."
"This paper examined weight gain in 16 non-obese adults who were purposely overfed by 1000 calories (roughly the equivalent of 2 Big Macs) a day for 8 weeks, while keeping their level of structured exercise constant. Not surprisingly, all of these subjects gained weight, but there was a huge variability in individual response to this overfeeding (some individuals gained as few as 1.4 kg while others gained as much as 7.2 kg). What is very interesting is that changes in NEAT directly predicted fat gain in response to overfeeding - changes in NEAT accounted for roughly 50% of the variation in fat gain."

"A second paper by this same group compared the amount of NEAT performed by obese and non-obese individuals. As you might expect, obese individuals performed less NEAT than lean individuals. In fact, if obese individuals had NEAT levels similar to the lean non-obese subjects, they would have burned an additional 350 calories a day, equivalent to roughly 1lb of fat every 10 days."



www abcbodybuilding com/neat.pdf
Non exercise activity thermogenesis
(NEAT)
Researched and Composed by Jacob Wilson, BSc. (Hons), MSc. CSCS


"As the title suggests Non exercise activity thermogenesis may be the key to
Optimizing fat loss. In fact, I would say that the work of Levine and colleagues is
revolutionary."




Daca articolele de ziar v-au atras atentia, luati de aici chestiile grele. Graficele mi se par deosebit de sugestive, un grafic bine facut poate sa transmita intr-o secunda mai mult decat o ora de conferinta.

atvb ahajournals org/content/26/4/729.full
Non-Exercise Activity Thermogenesis
The Crouching Tiger Hidden Dragon of Societal Weight Gain
James A. Levine, Mark W. Vander Weg, James O. Hill, Robert C. Klesges


"Non-exercise activity thermogenesis (NEAT) is the energy expenditure of all physical activities other than volitional sporting-like exercise. NEAT includes all the activities that render us vibrant, unique, and independent beings such as working, playing, and dancing. Because people of the same weight have markedly variable activity levels, it is not surprising that NEAT varies substantially between people by up to 2000 kcal per day. Evidence suggests that low NEAT may occur in obesity but in a very specific fashion. Obese individuals appear to exhibit an innate tendency to be seated for 2.5 hours per day more than sedentary lean counterparts. If obese individuals were to adopt the lean “NEAT-o-type,” they could potentially expend an additional 350 kcal per day. Obesity was rare a century ago and the human genotype has not changed over that time. Thus, the obesity epidemic may reflect the emergence of a chair-enticing environment to which those with an innate tendency to sit, did so, and became obese. To reverse obesity, we need to develop individual strategies to promote standing and ambulating time by 2.5 hours per day and also re-engineer our work, school, and home environments to render active living the option of choice"

"In conclusion, NEAT is varies by up to 2000 kcal per day between people of similar size in part because of the substantial variation in the amount of activity that they perform. Obesity is associated with low NEAT; obese individuals stand and ambulate for 2.5 hours per day less than lean sedentary controls. Because walking even at slow velocities is highly exothermic, the NEAT deficit in obesity is likely to be energetically important. It is evident that both biological and, overwhelming environmental influences facilitated a seated lifestyle. Because of the enormity of the problem of obesity in society and because of the magnitude of the NEAT-deficit, we suggest designing and evaluating both, personal behavioral approaches and re-engineered environments to promote active life."


Noroc bun,
q


Khali 18 iul 2012 09:20:47

Re: Tribulatii despre studiu
 
Poate pentru ca in topicul tau la deschidere scrie"sa discutam la obiect numai daca e necesar" :) Asta asa, ca o gluma neinspirata.

Poate lumea citeste fara a simti nevoia unor comentarii...sau poate nu citeste deloc.

Eu personal sunt interesata de unele subiecte de acest tip, insa in privinta studiilor e greu de discutat si dezbatut, pana la urma pe multi/majoritatea ne intereseaza ce se poate face pentru propriul corp -"si asta ne ocupa tot timpul", ca sa zic asa :)


Ora este GMT +2. Ora este acum 15:16:57.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO