Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Proteinele si dieta

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 28 iul 2009, 20:29:51
mishutza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Proteinele si dieta

Corpul tău are nevoie zilnic de o cantitate adecvată de proteine pentru a rămâne puternic şi sănătos. Din nefericire, însă, multe dintre alimentele care constituie surse de proteine conţin şi cantităţi nedorite de grăsimi şi calorii. Învaţă să alegi produse sănătoase care să îţi asigure aportul zilnic de proteine!
Ce sunt proteinele?

Proteinele reprezintă un număr mare de compuşi organici constituiţi din aminoacizi uniţi prin legături peptidice, care contribuie la formarea organismelor vii. Proteinele sunt recunoscute ca fiind principala componentă a celulelor vii, însemnând mai mult de 50% din greutatea uscată a animalelor. Moleculele proteice sunt constituite din unităţi simple, numite aminoacizi, care sunt aşezate în secvenţe specifice pentru fiecare specie. De aceea, atunci când mâncăm proteine (animale sau vegetale) ele nu pot fi folosite ca atare, atât din cauza mărimii lor, care le face imposibil de absorbit în intestin, cât şi datorită apărării imune mediate umoral şi celular la pătrunderea unei structuri proteice în organism. Proteinele sunt scindate, „mărunţite” în aminoacizi ce pot fi utilizaţi pentru nevoile zilnice. Este important de reţinut că femeile trebuie să consume zilnic între 75 şi 100g de proteine, iar bărbaţii, între 100 şi 175g.
Rolul proteinelor în organism

Proteinele sunt substanţe nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Din acest motiv, este extrem de important ca fiecare dintre noi să ne asigurăm că beneficiem zilnic de aportul necesar de proteine. Proteinele servesc drept fundament pentru muşchii noştri, oasele, cartilagiile, părul şi sângele nostru. Proteina ajută la menţinerea masei musculare slabe, ceea ce conduce către accelerarea metabolismului şi arderea mai multor calorii.
Proteine bune şi proteine rele

Proteinele de origine vegetală sunt considerate a fi mult mai benefice pentru orgaism, comparativ cu cele provnite din carne animală, despre care se spune că sunt toxice.
Unde găsim proteinele?

Cele mai bune proteine le găsim în carne, lapte, brânză şi ouă. Aceste alimente conţin toţi aminoacizii esenţiali pentru nevoile organismului. O dietă săracă în asemenea alimente trebuie să compenseze necesarul proteic cu alte vegetale bogate în structuri proteice. Alimentaţia vegetariană exclusivă poate duce în timp la anumite carenţe de natură proteică. Din acest motiv, reţetele care exclud carnea trebuie folosite cu foarte mare grijă. Legumele conţin, de asemenea, proteine. Soia, fasolea, lintea, alunele şi fisticul conţin o cantitate apreciabilă de proteine. Proteinele vegetale joacă un rol important într-o alimentaţie sănătoasă, tocmai pentru că nu sunt însoţite de aportul de grăsimi saturate prezente în carne şi alte produse de origine animală.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 13 aug 2009, 13:15:10
BOGDAN's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 12 aug 2009
Locaţie: braila, Romania
Vârsta: 43
Date: 176cm, 84kg
Mesaje: 55
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Proteinele si dieta

Dintre proteinele cele mai bune ai omis chiar pe cea mai buna proteina.

Zerul

Pentru cine nu stie, zerul este zeama aceea acra, galbuie si usor tulbure, care ramane dupa ce casul proaspat e pus la scurs. Zerul cel mai bun si care se foloseste in terapie este cel nefiert. Din batrani se stie ca zerul intareste plamanii, da vigoare trupului si alunga bolile, asa ca rareori era aruncat, fiind folosit atat ca supliment pentru hrana oamenilor, cat si a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu traditii in pastorit, exista aceasta credinta despre virtutile tamaduitoare ale zerului, credinta data uitarii, odata cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteza. Si iata ca un cercetator canadian, dr. T.J. Ellison, creeaza o adevarata revolutie in lumea producatorilor de suplimente nutritionale prin descoperirea unor proteine cu efecte exceptionale asupra organismului: proteinele din zer. Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimuleaza productia de celule imunitare de tip T, stopeaza evolutia sau chiar ajuta la remisia tumorilor, favorizeaza cresterea masei musculare in detrimentul tesutului adipos, regleaza greutatea. Din 91, cand au fost publicate primele studii, si pana acum, tot mai multe colective de cercetare din lume s-au concentrat asupra efectelor miraculoase ale zerului si ale extractului proteic de zer. Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemanator cu ceva obtinut de sute de ani de catre ciobanii nostri, urda - o branza extrem de bogata in proteine si, practic, fara grasimi, care se mai prepara doar pe teritoriul Romaniei si in Corsica. Ei bine, o urda obtinuta la rece (procedeul culinar este la cald) si apoi deshidratata, pentru a putea fi conservata, este acum preparata de catre mari firme de suplimente nutritionale si prezentata ca remediu de ultima ora. Un remediu pe care insa medicina populara romaneasca il cunoaste din timpuri imemoriale si pe care stiinta nu face decat sa-l reconfirme. La ce este bun zerul vom vedea in continuare:

Valori ridicate ale colesterolului - doua-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sange, scad procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular.

Infectii bacteriene - jumatate de litru de zer consumat zilnic creste capacitatea de aparare a organismului si distruge direct bacteriile.

Imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii - consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creste in timp capacitatea naturala de aparare a organismului, care devine mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene.

Boli tumorale (maligne si benigne) - in mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas si cancer de ficat), pacientilor li s-a administrat o cantitate zilnica de 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru - un litru si jumatate de zer), timp de 6 luni. In total au fost 7 pacienti, dintre care 2 au avut regresii ale tumorilor, normalizarea hemoglobinei si a numarului de limfocite. La alti doi pacienti tumorile nu au regresat, dar procesul lor de dezvoltare a fost stopat. La ceilalti trei boala a progresat intr-un ritm mai lent.

Adjuvant in infectia cu Hiv - intr-un studiu cu durata de doua saptamani, realizat de catre cercetatorii germani, 30 de bolnavi seropozitivi cu Hiv (5 femei si 25 de barbati) au luat echivalentul a un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, administrat de trei ori pe zi. Rezultatul: nivelul de producere a celulelor imunitare, care sunt distruse la cei atinsi de aceasta boala cumplita, a crescut cu 32%, un rezultat neegalat de nici un alt medicament natural sau de sinteza.

Anemie - un tratament de o luna, in care se bea cate o jumatate de litru de zer pe zi, elimina aceasta afectiune.

Guta - zerul are pe termen lung efect drenor si depurativ, fiind de un real folos pentru tratarea acestei afectiuni. Se fac cure de 2-3 luni, in care se beau 3 cani de zer pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Doua utilizari externe ale zerului

Eczeme - se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasa vreme de 60 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa zona tratata sa se usuce. Tratamentul se repeta zilnic, vreme de doua saptamani.

Degeraturi - zonele afectate se invelesc in tifon inmuiat abundent in zer. Se lasa astfel invelite vreme de o ora, dupa care se spala cu apa. Se face zilnic aceasta aplicatie, pana la vindecare.
Sursa formula as-medicina naturista
BOGDAN, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2785 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2268 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 2269 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 02 nov 2009, 15:36:38
Marlin's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2009
Locaţie: la poalele muntilor, Italia
Vârsta: 45
Dieta: low-carb
Date: 160cm, 50.8kg
Mesaje: 78
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 4 mesaje
Implicit Re: Proteinele si dieta

Am dat si eu peste cele scrise mai sus (ma refer la primul post)...
A citit cineva cu atentie?

Cine l-a scris in primul rand a facut afirmatii contradictorii...O data scrie ca citez "Proteinele de origine vegetală sunt considerate a fi mult mai benefice pentru organism, comparativ cu cele provnite din carne animală, despre care se spune că sunt toxice." si putin mai jos sta scris ca, citez "Cele mai bune proteine le găsim în carne, lapte, brânză şi ouă". Ce sa intelegem...care-s mai bune pana la urma , ca din ce stiu eu carnea , laptele , branza, ouale nu prea intra la vegetale

In al doilea rand, sa nu ne fie cu suparare dar ,oameni buni ,nu mai dati copy/paste la tot ce gasiti pe net.Prin noianul de informatii existente unele sunt adevarate, altele complet false sau depasite.
Cred ca este stiut faptul ca mare parte din proteinele existente in legume, deci acele proteine vegetale, corpul nostru nu le poate uliliza.
Deci, ca sa ne clarificam, cele mai bune surse de proteine sunt alimentele de origine animala.

Cat desprea asocierea proteinelor cu grasimile saturate...asta e chiar benefica.

Cititi, informati-va si abia cand s-a inteles despre ce e vorba in propozitie postati pe forum (oricare ar fi acela si oricare ar fi informatiile), altfel riscati sa induceti alte perosane in eroare si asta , cred eu , nu e de dorit.
Marlin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1844 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1327 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 02 nov 2009, 15:49:58
Marlin's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2009
Locaţie: la poalele muntilor, Italia
Vârsta: 45
Dieta: low-carb
Date: 160cm, 50.8kg
Mesaje: 78
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 4 mesaje
Implicit Re: Proteinele si dieta

Zerul nu este o proteina ci o solutie apoasa in care exista o diversitate de proteine de origine bovina ( de obicei laptele este de origine bovina dar poate fi si de origine ovina), uneori partial descompuse.

Zerul este utilizat foarte mult la prepararea suplimentelor proteice, pentru ca se produce in cantitate mare (este considerat reziduu la obtinerea diverselor tipuri de branzeturi) iar extragerea proteinelor din el este un proces relativ ieftin in comparatie cu alte procedee din alte surse.

Multe din efectele pe care le-a enumerat Bogdan n-au de-a face neaparat cu prezenta proteinelor din zer ci mai degraba cu prezenta microorganismelor din microflora naturala a laptelui.
Marlin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1844 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1327 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
aminoacizi, dieta, importanta proteinelor, proteine, proteine animale, proteine vegetale

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Apa si rolul ei in dieta Slabuta Alimentatia 38 13 feb 2014 22:58:12
Dieta Zone - pareri pro si contra brotacel Dieta Zone 0 04 feb 2009 20:00:50

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole