forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Stiati ca...? (http://forum.slabute.ro/stiati-ca/)
-   -   Stiati ca...? (http://forum.slabute.ro/stiati-ca/stiati-ca-2829.html)

Slabuta 19 feb 2010 00:24:21

Stiati ca...?
 
Stiati ca, rata mortalitatii pe glob din cauza E-urilor, ocupa locul 3?!

Liviutzza 19 feb 2010 00:27:48

Re: Stiati ca...?
 
:-o poftim??ce aiurea:-s:-s

Sheba 19 feb 2010 01:16:04

Re: Stiati ca...?
 
Suntem ce manca... asa ca daca dam cu otravuri ajungem otraviti.... Si mai grav mi se pare faptul ca sunt foare multe ascunse nici macar trecute cu denumiri comerciale. De multe ori am avut surpriza sa-mi refuze cainii chiar si carne. Ca sa nu mai vorbim de mezeluri sau anumite marci de lactate. citesc cu nasul mult mai bine etichetele decat noi.

mishutza 19 feb 2010 08:04:23

Re: Stiati ca...?
 
Slabuta....foarte interesant...dar eu cred ca e-urile sunt cel putin pe locul 2.Pentru ca,asa cum spune Sheba suntem ce mancam.Si acum sunt peste tot,in cel mai inocent frag de ti-l culegi tu din fundul padurii,pe care a plouat o ploae acida si poluata.
E groaznic cand incepi sa cauti informatii si sa te interezi.Pe mine ma apuca crizele uneori cand merg la cumparaturi si ma uit pe faina alba de grau...din care sa imi fac eu paine....si care in cele mai multe cazuri e deja cu drojdie in ea:-o,iar despre e-uri...are cel putin doua.

alexa.stan 19 feb 2010 11:12:42

Re: Stiati ca...?
 
Foarte ingrozitor.

Nici nu ma mai mir de ce tot mai multi copii se nasc cu probleme.

Multumim pentru informatie.

ianna 21 feb 2010 03:36:47

Re: Stiati ca...?
 
Stiati ca...
daca lamaile s-au intarit le puteti fierbe in cateva clocote rapid si apoi veti reusi sa le stoarceti mult mai usor?

maioneza se poate face cu mai putine oua daca adaugati cateva cubulete de cartofi fierti calzi?

mirosul de peste de pe maini iese cu lamaie(amestecata sau nu cu otet)?

un ou proaspat se va cufunda in apa, unul vechi va pluti?

thetis 13 apr 2010 11:11:17

Re: Stiati ca...?
 
Stiati ca:

Laptele cu cacao a fost inventat de Daniel Peter care si-a vandut inventia vecinului sau Henri Nestlé?
Cafeaua este fructul unui tip de cires din genul Coffea?
Ceaiul a fost descoperit in anul 2737 i. Hr de catre un imparat chinez atunci cand niste frunze de ceai au cazut accidental intr-un ibric cu apa fierbinte?
Un morcov de marime medie ofera aproximativ 200% din necesarul zilnic de vitamina A?

Cu mai multe ma intorc maine :P

thetis 14 apr 2010 10:29:19

Re: Stiati ca...?
 
Stiati ca:

O persoana consuma aproximativ 35 tone de mancare de-a lungul vietii?
Exista aproximativ 100000 de bacterii in 1 litru de apa potabila?
Frigul provoaca foame?
Este nevoie de 3500 de calorii pentru a froduce 435 g de grasime (deci atat timp cat suntem activi si consumam calorii acestea nu prea au sanse sa se transforme in grasime :D)?

thetis 15 apr 2010 11:03:22

Re: Stiati ca...?
 
Stiati ca:

Prima supa a fost gatita cu carne de hipopotam?
Inghetata pe baza de apa a fost inventata de un pusti de 11 ani care a tinut inventia secreta timp de 18 ani?
Printre componentele dinamitei se numara si alunele ?
Sucul de cocos pur poate fi folosit in caz de urgenta ca inlocuitor al plasmei sangvine?

justbelieve 13 iun 2010 21:06:41

Re: Stiati ca...?
 
Stiati ca..?

Ceapa este cea mai intrebuintata leguma din lume?

Sucul de morcov este un pretios ajutor al celor care sufera de digestie dificila sau lipsa poftei de mancare. Morcovul este bogat in substante anti-oxidante ca vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. O cura de zece zile cu suc proaspat cicatrizeaza ranile facute de ulcer si imbunatateste vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

Consumul zilnic a trei cesti de cafea sau a sase cesti de ceai imbunatateste capacitatea de memorare a femeilor in varsta, dar nu are nici un efect asupra memoriei barbatilor, potrivit unui studiu realizat in Franta, care a fost publicat in revista medicala Neurology. Cercetatorii au examinat legatura dintre consumul de cofeina si performantele intelectuale "cognitive" (memorie, limbaj, logica). Cauza pentru care cofeina influenteaza doar memoria femeilor ar putea fi metabolizarea in mod diferit a cofeinei de catre barbati sau o interactiune hormonala, este concluzia medicilor.

Cafeaua: multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet; ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.

Vinul rosu e un ingredient esential pentru a ne mentine in forma; se stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.

In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile ciocolatei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.

Uitati de numaratul caloriilor si infometare. Cei care isi incep ziua cu doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice, sustin nutritionistii de la Universitatea de medicina din Louisiana (SUA), intr-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este determinat de continutul bogat in cele mai bune proteine, ceea ce confera aceeasi energie ca si mancatul unei fripturi, dar are un numar mult mai mic de calorii. Si asta, indiferent de modalitatea de preparare.

Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne imbolnavi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii, sustin cercetatorii de la Universitatea de medicina din Pennsylvania (SUA). Pe langa fistic, nucile, migdalele si alunele de padure neprajite reduc atat nivelul colesterolului rau, cat si al grasimilor nesanatoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe trei mii de adulti, timp de cinci saptamani, a micsorat nivelul colesterolului si trigliceridelor cu pana la 30%, reducand astfel riscul de formare a cheagurilor de sange care blocheaza arterele.

Consumul exagerat de sunca poate afecta plamanii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii Columbia, New York. Si asta din cauza faptului ca sunca, slanina si alte produse din carne afumata contin nitriti utilizati pe post de conservanti. Persoanele care au consumat produse din carne afumata de cel putin 14 ori pe luna au prezentat de doua ori mai multe riscuri de a face bronsita si emfizem, boli care produc ingustarea cailor respiratorii si obstructioneaza fluxul de aer. In plus, persoanele care mananca sunca de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinara, fata de cei care mananca mai rar acest produs.

Dieta naturista presupune si multe reguli pe care multi oameni nu le pot urma. Cu toate acestea, daca incercam sa ne apropiem cat mai mult de acestea vom observa, in timp, imbunatatiri. Iata care sunt regulie mai sus-mentionate:
Consuma cel putin 2 litri de lichide pe zi;
Nu trebuie sa bei lichide in timpul mesei;
Nu se recomanda sa consumi multe feluri de mancare la o masa si ai grija cum le combini;
Vinul de tara se bea cu moderatie cu o jumatate de ora inaintea mesei;
Fructele trebuie mancate inaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o digestie mai buna;
Este bine ca fiecare sa consume alimente din tara in care s-a nascut. De exemplu noi, romanii, am putea sa inlocuim lamaia cu catina alba;
Produsele din cereale trebuie consumate fara sa le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare;
Vitaminele sintetice realizate chimic nu isi indeplinesc rolul la fel de bine ca cele naturale deci trebuie inlocuite.

Pentru a sti care sunt alimentele care ajuta organismul sa-si refaca fortele, trebuie sa cunoastem cateva dintre acele legume si fructe care, nepreparate, ne ofera vitaminele de care avem nevoie. Trebuie tinut cont de faptul ca excesul alimentar duce la obezitate, boli si imbatranire prematura, si toate acestea pot fi simplu evitate. Deci iata ce trebuie sa mancam pentru a nu mai ajunge in vecinatatea farmaciilor.
Pentru vitamina A: morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele galben-portocalii si verde inchis.
Alimentele bogate in vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui, masline.
Vitamina C au: citricele, ardeiul gras, hreanul si macesul. Una din cele mai mari concentratii de
vitamina C o are patrunjelul verde.
Calciu gasim in: iaurt, lapte, telemea, nuci, morcovi, varza, gulie, mere.
Pentru fier trebuie sa mancam: spanac, galbenus, cacao, stafide.

Regimul alimentar mediteranean, bogat in uleiuri vegetale si peste, este la fel de benefic pentru persoanele care sufera de maladii cardiace ca si regimul alimentar foarte strict, sarac in grasimi, este concluzia Asociatiei americane de cardiologie. Dieta mediteraneana consta in consumul marit de fructe, vegetale, seminte si peste, cantitati mici de carne rosie si o cantitate relativ mare de grasimi provenind din uleiul de masline si nuci. Prezenta acidului gras omega 3, prezent in cantitate mare in aceste alimente limiteaza crizele cardiace sau accidentele cerebrale. Dieteticienii au recomandat tuturor bolnavilor sa consume zilnic o cantitate maxima de 200 de grame de colesterol, iar procentul zilnic de calorii provenind din grasimi sa fie limitat la 30%.

Trebuie sa zdrobiti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor cardiovasculare si a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sange). Alicina este enzima din usturoi care impiedica formarea trombilor de sange. Cercetatorii de la Universitatea din Cuyo, Argentina, au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gatit intreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul isi pastreaza efectul anticoagulant mult mai mult daca este zdrobit inainte de a fi pus in mancare. Important este ca perioada de fierbere sa nu depaseasca trei minute, si sa nu fie gatit la microunde, deoarece isi pierde toate proprietatile curative.

Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu amplu in revista Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeste epicatechina si poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave, precum infarctul sau insuficienta cardiaca, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicina la Scoala de medicina Harvard.

Doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani, sustin cercetatorii din Marea Britanie. Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi grasi Omega-3 si Omega-6 au dezvoltat mai multa materie cenusie, ceea ce a dus la cresterea memoriei pe termen scurt si a capacitatii de invatare. In plus, timp de trei luni ei au redus cantitatea de mancare de tip fast-food, bauturi carbogazoase si au facut mai mult sport.

Ciocolata, ale carei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja demonstrate, este benefica si pentru creier, pentru ca imbunatateste circulatia sangvina cerebrala, este rezultatul a doua studii prezentate de medicii americani. Substanta antioxidanta continuta de boabele de cacao a crescut semnificativ fluxul sangvin in creier, si acest lucru este benefic in tratarea persoanelor in varsta care au suferit mici atacuri cerebrale si sufera de dementa. Trei cesti de cacao zilnic va feresc de hipertensiune arteriala si pierderea memoriei.


Ora este GMT +2. Ora este acum 06:38:42.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO