Lasagna cu spanac
Ies 4 portii a 3.5p fiecare.
300g ciuperci proaspete taiate marunt 400g spanac fiert si maruntit la blender (aproape ca o pasta) usturoi o rosie mare decojita si taiata bucatele Intr-o tigaie de teflon se pun ciupercile pana isi lasa zeama, apoi se pune usturoiul, spanacul, rosia si sare si piper dupa gust. Sosul: Se dizolva o lingura de faina in putin lapte semidegresat, rece, apoi se pune pe foc, completand pana la 400 ml lapte, amestecand continuu pana se ingroasa. Se pun 100g branza de vaci si sare. Se pune in tava 1/2 din compozitia de spanac, apoi 3 foi de lasagna, 1/2 din sosul alb, restul de spanac, iar 3 foi lasagna si restul de sos alb. Deasupra se rad 20g de cascaval. Se da la cuptor 35 de minute. Iese delicios! |
Re: Lasagna cu spanac
Citat:
Am o mica intrebare ca as vrea sa incerc dupa reteta ta :) Se poate face si fara faina? Sau inlocui cu ceva? Ca eu incerc sa evit acest ingredient, cel putin in perioada asta. :) |
Re: Lasagna cu spanac
Eu am o varianta de lasagna cu spanac, dar pun si somon. Nu folosesc sos alb ci smantana semidegresata. Deci: foi lasagna, spanac, somon, smantana, marar, ceapa rosie, praf chilli. (nu stiu cantitatile, pun dupa ochi :()
|
Re: Lasagna cu spanac
Citat:
E bine si cu somon, imi place :) Incerc odata asa, sa vad ce-mi iese :) |
Re: Lasagna cu spanac
Slabuta nu stiu ce sa zic... ai putea pune malai, dar e acelasi lucru, si nu iese asa bine. E o idee sa incerci cu smantana, doar ca se va topi si nu ramane cremos deasupra.
Poti sa incerci sa faci o cantitate mai mica, ca sa pui mai putina faina, si sa pui lapte degresat. In fond si foile de lasagna tot cu faina sunt facute.:D |
Re: Lasagna cu spanac
Citat:
Inseamna ca o mai las pe mai incolo :) |
Ora este GMT +2. Ora este acum 03:28:36. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.