forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Aditivi Alimentari (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Aditivi alimentari (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=295)

Slabuta 31 mar 2009 19:59:10

Aditivi alimentari
 
Aditivii alimentari

Categorii de aditivi alimentari

  1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
  2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
  3. Conservanti: substante care prelungesc durata de pastrare a produselor alimentare;
  4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
  5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
  6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
  7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
  8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
  9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
  10. Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
  11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
  12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
  13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
  14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
  15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
  16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
  17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
  18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
  19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
  20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
  21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
  22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
  23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
  24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
  25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
  26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.


Ora este GMT +2. Ora este acum 02:17:51.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO