forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Alimentatia (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=392)
-   -   Ciocolata neagra/amaruie vs. alba/cu lapte/crema (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=11083)

GinaViesianu 10 feb 2012 22:59:47

Re: Ciocolata neagra/amaruie vs. alba/cu lapte/crema
 
Citat:

Anterior postat de Slabuta (Post 933643)
Ciocolata neagra, peste 70% cacao:
- calorii mai multe pentru ca este un procent de cacao mai mare, sunt calorii "bune"
- continut de zahar scazut, ingredientul de baza este cacao, nu zaharul
- IG mic
- unele nu au nici zahar in compozitie

Ciocolata cu lapte, crema
- continut zahar mare
- calorii mai putine, calorii de "proasta calitate"
- IG mare
- e-uri

Practic, alegi intre a manca cacao "curat" (si putin zahar) sau mult zahar+aditivi

Plus la ce a zis slabuta, cea cu cacao contine mai multe grasimi (unt de cacao) decat cea alba care contine mai multi carbo (zahar). Matematic vbind, ghidandu-ne dupa regula 1 g grasime= 9 kcal 1 g carbo=4 kcal, se intelege diferenta la calorii...
Totusi, desi este mai calorica, eu as opta pt cea neagra atat din cauza ig-ului (cum au explicat si fetele), act si din cauza unui rationament f simplu: prefer sa mananc o portie de telemea in locul unei portii de crema de branza super procesata (intre cele doua poate ajunge diferenta si la 100 calorii/ suta de grame, iar cea de-a 2a aproape sigur va contine si zahar)...asa si cu ciocolata alba..iti dai seama cat de procesata e sa ajunga ALBA..
evident, este doar parerea mea:)

anqutz 10 feb 2012 23:15:12

Re: Ciocolata neagra/amaruie vs. alba/cu lapte/crema
 
Citat:

Anterior postat de GinaViesianu (Post 933986)
asa si cu ciocolata alba..iti dai seama cat de procesata e sa ajunga ALBA..
evident, este doar parerea mea:)

E ALBA pt ca nu are cacao. :P

GinaViesianu 10 feb 2012 23:21:41

Re: Ciocolata neagra/amaruie vs. alba/cu lapte/crema
 
Citat:

Anterior postat de anqutz (Post 934006)


E ALBA pt ca nu are cacao. :P

foarte adevarat...
Uite ce am gasit pe un site:

"Prin definitie, ciocolata alba nu este de fapt ciocolata. Ea contine unt de cacao, un produs al bobului de cacao, care este folosit si pentru prepararea ciocolatei. Untul de cacao, care are o aroma slaba de ciocolata este combinat cu lapte, zahar si, de multe ori, cu alte ingrediente, cum ar fi vanilia pentru a crea produsul cremos cunoscut sub numele de ciocolata alba.

Pentru a fi etichetat cu denumirea de ciocolata, un produs trebuie sa contina bucati de cacao sau lichior de ciocolata. Lichiorul nu este alcool, ci un lichid mai gros produs atunci cand boabele de cacao fermentate, uscate si prajite sunt decojite si strivite. Acest lichior de ciocolata este ingredientul cheie in toate marcile de ciocolata de pe piata, cu exceptia ciocolatei alba.

alke 11 feb 2012 10:19:21

Re: Ciocolata neagra/amaruie vs. alba/cu lapte/crema
 
Dupa parerea mea ciocolata neagra este cea mai sanatoasa..chiar daca are multe calorii.De ce? Pentru ca are un continut ridicat de cacao,cea Heidi are 70-85% cacao (din acea folosesc si eu) celelalte folosesc cum sa iti explic prafuri de cacao sau unt de cacao ( e ca si cu pantofii exista pantofi cu imitatie de piele si pantofi de piele).Si iti spun si de ce e buna:
Ciocolata neagra scade presiunea sangelui nu cea alba sau cea cu lapte.
Dar totusi si aceasta trebuie consumata in cantitati moderate! :)

deadcountess 03 mai 2012 12:58:56

Re: Ciocolata neagra/amaruie vs. alba/cu lapte/crema
 
Daca mananci 5-10 g oricum nu mai conteaza nici calorii nici IG, mananci de care iti place si gata :x


Ora este GMT +2. Ora este acum 02:35:44.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO