Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Despre mezeluri

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 16 apr 2011, 11:59:05
ioannaa96's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 15 iul 2010
Locaţie: Petrosani, Romania
Dieta: Mancare sanatoasa & Sport
Date: 162cm, 53.1kg
Mesaje: 26
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Despre mezeluri

Nu am vazut nicaieri un topic despre mezeluri si cat de nocive sunt ele. Am gasit un articol destul de interesant, cu informati utile pentru noi si sanatatea noastra.


1. Crenvurştii
Conţin în cea mai mare parte MDM, adică tocătură de oase, tendoane, pieliţe, grăsime (tot ce mai rămâne din carcasa de pasăre după ce se ia carnea), sunt pline de bacterii care ne pot îmbolnăvi grav. Salmonella, răspunzătoare de toxiinfecţii alimentare şi campilobacter, o bacterie care favorizează cancerul de stomac, stă la suprafaţa carcasei de pasăre, pe piele. În momentul în care carcasa este tocată, bacteriile se amestecă în toată masa produsului, care, chiar dacă mai este preparat termic, rămâne infectat până la consumul propriu-zis.

2. Salamurile
Conţin: 60% slănină şi şorici, 17% carne de calitate inferioară - adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât - mix de condimente - sare, boia, piper sau extract de condimente - aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanţi, colorant - carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriţi, nitraţi, pastă de usturoi, zahăr. Toate acestea se amestecă în malaxoare, apoi se ambalează în membrane artificiale (de plastic), se zvântă şi se afumă industrial într-o cameră unde, teoretic, ar trebui să stea cel puţin patru-cinci zile. în alte cazuri, se adaugă agent de afumare.

3. Cârnaţii
Conţin carne de porc 60%, cu slănină şi şorici, proteină vegetală din soia nemodificată genetic, apă 20%, sare, condimente şi arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu şi potasiu), antioxidanţi (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potenţiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoză, dextroză), colorant natural - carmin, conservanţi: nitrit de sodiu şi nitrat de potasiu. Nitritul de sodiu previne creşterea bacteriei ce cauzează botulismul, măreşte timpul de valabilitate al produsului, stabilizează culoarea roşie a cărnurilor procesate şi dă o aromă specifică.

4. Parizerul
Conţine 80% slănină şi şorici de porc, 10% carne de pasăre dezosată mecanic (în care intră oase măcinate), făină de soia, proteină vegetală, amidon, condimente - sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potenţiatori de gust, coloranţi (carmin). După amestecare, compoziţia se fierbe timp de 20 de minute în apă, la 75 de grade Celsius. Din cauza amidonului şi a fibrelor din soia, conferă starea de saţietate. În schimb, este greu de digerat. Carnea dezosată mecanic este pasta rezultată din dezosarea carcaselor de pasăre, care este prelucrată cu utilaje.

5. Şunca ţărănească
Conţine: 70% carne procesată mecanic (are în compoziţie slănină, urme de oase, şorici) - proteine din soia, toată gamă de antioxidanţi, colorant - carmin. Carnea se injectează cu o soluţie de saramură, apoi trece în malaxoare de trei ori. Prima malaxare se face la o oră după injectarea cu saramură, a două la 24 de ore după depozitarea la frig şi încă o data la 48 de ore după maturare. Apoi, compoziţia se pune în forme metalice care se ţin la un tratament termic de 75 de grade Celsius. După răcire, formele se ambalează în pungi de plastic, în vid.

6. Pastrama de porc
Conţine: carne dezosată de la pulpă, spată şi muşchiul de pe spate. Se tăie în şuviţe, se sărează, după care se trece printr-un sos condimentat cu praf de ceapă şi de usturoi, antioxidanţi, coloranţi, agenţi de afumare şi potenţiatori de gust. Carnea stă în sos timp de trei până la cinci zile, apoi se scoate şi se leagă cu sfoară. Se injectează cu o soluţie de saramură de 20-40%, apoi se ambalează în pungi de plastic, în vid. Afumarea se face cu fum lichid, care conţine cele mai cancerigene hidrocarburi - cele policiclice aromate.

7. Cotletul de porc
Conţine: cotlet de porc, un strat de slănină de 0,5-1 centimetri. Carnea, tăiată şuviţe, se injectează cu saramură 20%- 40%. Injectarea se face manual sau cu o maşină specială cu ac. Se pune apoi într-un sos condimentat cu usturoi, boia de ardei, piper şi coriandru, unde se lasă timp de mai multe ore. în sos se mai adaugă antioxidanţi, potenţiatori de gust. Se lasă şase zile la rece, apoi se afumă industrial.

8. Kaizerul
Această specialitate este injectată cu soluţii care conţin sare, gelifianţi pentru reţinerea apei, coloranţi pentru aspectul de proaspăt, conservanţi, agenţi de întărire a gustului şi aromei.

9. Mezeluri afumate
Fumul creşte riscul apariţiei unor maladii cronice grave (ex. cancer).


10. Lebarwurst
Conţine: carnea capului de porc în proporţie de 62%, slănină tare 7%, organe - inimă, rinichi, splină 15%, ficat 16%. Se adaugă supa rezultată la fierberea capului, mixul de condimente, ceapă fiartă, zahăr şi sare. În malaxor se adaugă aditivii - colorantul alimentar - carmin, antioxidanţi, amidon de cartofi. Compoziţia se ambalează în membrane sintetice şi se fierbe la 75 de grade Celsius. Un lebarwurst „tradiţional” trebuie să conţină mai puţin de şase grame de sare la 100 de grame de produs şi cel mult trei aditivi sintetici, iar termenul de valabilitate să nu depăşească zece zile. Un produs conservat îşi schimbă culoarea la deschiderea ambalajului.
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 16 apr 2011, 13:10:25
Roxii's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 30 apr 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 31
Dieta: Mentinere
Date: 163cm, 48kg
Mesaje: 3.308
Aprecieri acordate: 4
Am fost apreciat(a) de 2 ori in 2 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

Foarte interesant articolul!Bravo pentru initiativa ta!Din fericire nu mananc nimic din cele de mai sus dekt facute de mami,deci stiu ce contin
__________________
Jurnal Roxii

Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted. – William Shakespeare
Roxii, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2044 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1527 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 16 apr 2011, 14:00:24
ianna's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 iun 2009
Locaţie: IL, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 42
Dieta: sanatoasa verde si cu gratare
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 4.305
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 8 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

Daca va uitati pe etichete veti constata in cata masura un anumit produs contine mai mult sau mai putin anumite produse. Am constatat ca in Romania nu pretul da calitatea produsului ! deci nu ce este mai scump este si in mod necesar mai bun. Spre exemplu la crenvusti... cei mai scumpi la care m-am uitat azi aveau doar 35% carne de pui si cei la pret mediu aveau 65%...dupa care ordinea alimentelor pe eticheta este probabil in functie de cantitate..adica daca "grasimea de pasare" apare afisata inaintea "amidonului de cartofi" inseamna ca grasimea se afla intr-o cantitate mai mare.
__________________
rog in profil sa mentionati dieta pe care o tineti -Succes si la un cantar cat mai zgarcit
jurnal Dupa fapta si rasplata
Alimentatia cu prea putine calorii - Slabute.ro
Sfaturi, de prin forum, adunate
Dieta si alaptarea
ianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1190 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 16 apr 2011, 19:37:06
justbelieve's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 22 ian 2010
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viata sanatos+Sport
Date: 158cm, 48kg
Mesaje: 4.302
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Despre mezeluri

Multumim pentru articol,sunt foarte interesante informatiile si cu siguranta ne sunt de folos.Eu mananc foarte rar mezeluri,cel putin din comert.Doar la sarbatori si cam atat.Stiu ca acum cativa ani mancam in fiecare dimineata sandwichuri cu salam,pastrama,kaizer
__________________

"Ai grija de corpul tau. E singurul loc in care esti nevoit sa locuiesti."

Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 16 apr 2011, 21:13:37
ioannaa96's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 15 iul 2010
Locaţie: Petrosani, Romania
Dieta: Mancare sanatoasa & Sport
Date: 162cm, 53.1kg
Mesaje: 26
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

Pai chiar le-am gast utile pentru ca foarte multe dintre noi obinuiam sau obinuim dimineata sa mancam cate un sandwich cu multa sunculita sau salam, si pe langa combinatia proasta de carbohidrati cu proteine, ne mai si infectam corpul cu tot felul de chimicale. Speram sa va fie de folos
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 17 apr 2011, 22:51:07
Mihaela1006's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

Articolul nu spune ca in procesul tehnologic de fabricatie a unor mezeluri cum e salamul este permisa adaugarea unui procent de carne stricata - adica aia care deja e verde
Informatia face parte din cursul de merceologie alimentara care m-a facut sa tai de pe lista atat mezelurile cat si margarina...
Sa traiasca profu' de Merceologie, ca fara el ma indopam cu prostii de-astea.
__________________
Jurnal Mihaela1006 II, Jurnal Mihaela1006 , Dormi suficient
Citat:
Anterior postat de Slabuta Vezi mesajul
Fetelor, nu va mai conduceti dupa iluzii, inca nu s-a descoperit slabirea in cateva zile.
Citat:
Anterior postat de rozica1965 Vezi mesajul
Somnul slabeste,e dovedit!
Răspuns cu citat
  #7 (permalink)  
Vechi 17 apr 2011, 23:26:31
dienusha's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 05 aug 2009
Locaţie: Oradea/Timisoara/Londra, Anglia
Vârsta: 37
Dieta: Alimentatie naturala
Date: 170cm, 66kg
Mesaje: 1.020
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

Mihaela...tu vorbesti serios cand zici ca "e permisa adaugarea..." ?!?!
dienusha, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2138 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1621 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1364 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #8 (permalink)  
Vechi 18 apr 2011, 16:09:42
Mihaela1006's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

Pai cam da...
Ideea ar fi fost sa mancam doar mezeluri netocate, la care putem vedea carnea, dar colorantii, chestiile injectate si tot felul de arome adaugate (ca "afumarea" prin scufundare in fum lichid ) nu se pot dezlipi de pe produsul cumparat... mai bine mai rar sau daca avem posibilitatea, manufacturate in gospodarie
__________________
Jurnal Mihaela1006 II, Jurnal Mihaela1006 , Dormi suficient
Citat:
Anterior postat de Slabuta Vezi mesajul
Fetelor, nu va mai conduceti dupa iluzii, inca nu s-a descoperit slabirea in cateva zile.
Citat:
Anterior postat de rozica1965 Vezi mesajul
Somnul slabeste,e dovedit!
Răspuns cu citat
  #9 (permalink)  
Vechi 18 apr 2011, 20:05:23
Ioana88's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Date: 170cm, 65kg
Mesaje: 19
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

dupa ce am citit articolul asta mi-am dat seama ca nu prea stiu ce mananc si cred ca situatia asta e valabila la multa lume, din pacate
Ioana88, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1655 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1138 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #10 (permalink)  
Vechi 19 apr 2011, 08:03:12
vivis's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 10 mar 2011
Locaţie: Pitesti, Romania
Vârsta: 46
Date: 172cm, 76kg
Mesaje: 46
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Despre mezeluri

Eu ocolesc de mult timp mezelurile, una la mana mi se par scumpe, doi la mana sunt de proasta calitate. Prefer sa cumpar carne si sa fac carnati, pateuri etc. Mai bine lipsa decat sa mananc porcariile puse pe raft la magazin.
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
aditiiv, alimentatie, bacterii, boli, cancer, mdm, mezeluri, nociv, reteta mezeluri

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Despre facultate LicuriciColorat Discutii off-topic 26 04 iul 2012 07:42:59
Despre lucerna Rain Detoxifiere 0 23 iul 2010 00:35:20
Despre targhet niculcea Am nevoie de ajutor! 3 17 ian 2010 23:24:45
Despre Romania mishutza Discutii off-topic 21 13 iun 2009 11:34:34
Puncte Weight Watchers - Mezeluri Iris66 Dieta Weight Watchers 0 18 mar 2009 08:08:16

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole