Regim de slabire-daca te balonezi....
Slabutelor am gasit acest regim si m-am gandit ca este o buna sursa de inspiratie pentru ca multe dintre noi se plang de balonare:
· Regim 1 – dacă te balonezi – dovlecei, conopidă fiartă, ţelină, praz, spanac, soia, varză, ridichi, salată verde, roşii, mandarine, urdă Pentru câtva timp, elimină laptele, cafeaua, brânzeturile grase şi fermentate, mezelurile. Nu bea alcool şi sucuri. Nu adăuga sare la fierberea legumelor sau pregăteşte-le la grătar, pe vapori sau coapte. Mănâncă în special carne de pui, de curcan, peşte, alimente sărace în grăsime. Dintre legume, alege praz, morcovi, spanac, soia. Fructe cireşe, mandarine, lămâi Micul dejun: alege în fiecare zi între: - fructe de sezon sub formă de salată, întregi sau suc - pâine prăjită - iaurt degresat - o băutură caldă, fără zahăr (ceai, cafea) Luni Prânz: 300 g salată de varză cu un măr tăiat în cubuleţe; 60 g paste cu suc de roşii şi cu o linguriţă de ulei Cină: 300 g de legume (dovleac, morcovi şi praz) pasate, 150 g piept depui la grătar Marţi Prânz: 200 g salată de ridichi; 100 g orez fiert cu şofran, fără unt Cină: 300 g conopidă fiartă 200 g peşte fiert, cu măsline negre Miercuri Prânz: 200 g salată vede cu morcovi, ţelină şi roşii; salată din 100 g cartofi fierţi (se fierb cartofii în coajă, se curăţă cât sunt calzi, se taie în cuburi şi se toarnă jumătate de pahar de vin peste ei) Cină: o porţie de cremă de legume (ceapă, spanac, dovlecei); urdă cu legume la grătar Joi Prânz: 200 g salată de roşii cu pătrunjel şi o lingură de ulei; 60 g spagheti cu legume Cină: 150 g carne de vită la grătar; legume la grătar Vineri Prânz: 100 g orez fiert cu 100 g legume fiarte Cină: o porţie de supă de legume, cu pătrunjel şi cu o linguriţă de parmezan; 200 g peşte la grătar sau la pergament Sâmbătă Prânz: 200 g morcovi raşi cu o linguriţă de lămâie; 80 g paste cu măsline şi pătrunjel Cină: o porţie de supă de praz; o felie de pâine integrală cu brânză degresată Duminică Prânz: 300 g salată de spanac şi morcovi; 80 g paste cu legume Cină: morcovi raşi cu o lingură de lămâie; 200 g peşte la grătar Si inca un regim interesant: · Regimul 2 – dacă te îngraşi de la talie în jos …– busuioc proaspăt, ardei gras, roşii, salată verde, spanac, praz, ţelină, spanac fiert, dovlecei, nuci Evită alimentele greu de digerat şi cele care produc gaze intestinale. Carnea de porc, untul, carnea roşie, brânzeturile grase, cafeaua cu lapte, alimentele rafinate, zahărul, băuturile alcoolice, berea, acestea sunt alimente pe care nu ai voie să le consumi. Nu exagera cu pastele, pâinea şi orezul. Limitează consumul fructelor care produc fermentaţie. Acestea sunt: strugurii, prunele, fructele uscate. Micul dejun: alege în fiecare zi între: - fructe de sezon, consumate întregi - suc sau ceai de fructe Luni Prânz: 200 g roşii cu o lingură de suc de lămâie; 100 g orez fiert, fără unt Cină: 150 g legume fierte şi pasate cu o linguriţă de ulei; 100 g peşte cu spanac fiert şi ardei graşi Marţi Prânz: 200 g salată verde cu roşii şi nuci; 80 g paste cu legume fierte Cină: 200 g morcovi, spanac, dovlecei fierţi; 200 g pui la grătar Miercuri Prânz: 80 g orez cu o linguriţă de caşcaval; 100 g salată verde cu o linguriţă de ulei Cină: 200 g legume la grătar; 50 g brânză degresată cu o felie de pâine integrală Joi Prânz: 150 g brânză degresată cu 200 g mămăligă Cină: o porţie supă de ceapă, praz şi ţelină; 200 g carne de vită la grătar Vineri Prânz: 200 g salată verde cu o linguriţă de ulei; 80 g paste cu suc de roşii şi busuioc proaspăt Cină: 200 g legume la grătar; 150 g peşte la cuptor Sâmbătă Prânz: 200 g salată de morcovi şi ţelină cu o linguriţă de ulei; 80 g orez cu mazăre Cină: 100 g cartofi fierţi; 200 g peşte fiert Duminică Prânz: 200 g salată de roşii; 100 g spagheti cu suc de roşii Cină: o porţie de cremă de morcovi; 50 g brânză degresat cu ceapă verde şi pătrunjel |
Ora este GMT +2. Ora este acum 17:44:43. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.