forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Alimentatia (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=392)
-   -   Regim de slabire-daca te balonezi.... (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=1920)

mayya 10 dec 2009 15:09:59

Regim de slabire-daca te balonezi....
 
Slabutelor am gasit acest regim si m-am gandit ca este o buna sursa de inspiratie pentru ca multe dintre noi se plang de balonare:

· Regim 1 – dacă te balonezi – dovlecei, conopidă fiartă, ţelină, praz, spanac, soia, varză, ridichi, salată verde, roşii, mandarine, urdă

Pentru câtva timp, elimină laptele, cafeaua, brânzeturile grase şi fermentate, mezelurile. Nu bea alcool şi sucuri. Nu adăuga sare la fierberea legumelor sau pregăteşte-le la grătar, pe vapori sau coapte.
Mănâncă în special carne de pui, de curcan, peşte, alimente sărace în grăsime.
Dintre legume, alege praz, morcovi, spanac, soia.
Fructe cireşe, mandarine, lămâi
Micul dejun: alege în fiecare zi între:
- fructe de sezon sub formă de salată, întregi sau suc
- pâine prăjită
- iaurt degresat
- o băutură caldă, fără zahăr (ceai, cafea)
Luni
Prânz: 300 g salată de varză cu un măr tăiat în cubuleţe; 60 g paste cu suc de roşii şi cu o linguriţă de ulei
Cină: 300 g de legume (dovleac, morcovi şi praz) pasate, 150 g piept depui la grătar
Marţi
Prânz: 200 g salată de ridichi; 100 g orez fiert cu şofran, fără unt
Cină: 300 g conopidă fiartă 200 g peşte fiert, cu măsline negre
Miercuri
Prânz: 200 g salată vede cu morcovi, ţelină şi roşii; salată din 100 g cartofi fierţi (se fierb cartofii în coajă, se curăţă cât sunt calzi, se taie în cuburi şi se toarnă jumătate de pahar de vin peste ei)
Cină: o porţie de cremă de legume (ceapă, spanac, dovlecei); urdă cu legume la grătar
Joi
Prânz: 200 g salată de roşii cu pătrunjel şi o lingură de ulei; 60 g spagheti cu legume
Cină: 150 g carne de vită la grătar; legume la grătar
Vineri
Prânz: 100 g orez fiert cu 100 g legume fiarte
Cină: o porţie de supă de legume, cu pătrunjel şi cu o linguriţă de parmezan; 200 g peşte la grătar sau la pergament
Sâmbătă
Prânz: 200 g morcovi raşi cu o linguriţă de lămâie; 80 g paste cu măsline şi pătrunjel
Cină: o porţie de supă de praz; o felie de pâine integrală cu brânză degresată
Duminică
Prânz: 300 g salată de spanac şi morcovi; 80 g paste cu legume
Cină: morcovi raşi cu o lingură de lămâie; 200 g peşte la grătar

Si inca un regim interesant:


· Regimul 2 – dacă te îngraşi de la talie în jos …– busuioc proaspăt, ardei gras, roşii, salată verde, spanac, praz, ţelină, spanac fiert, dovlecei, nuci

Evită alimentele greu de digerat şi cele care produc gaze intestinale. Carnea de porc, untul, carnea roşie, brânzeturile grase, cafeaua cu lapte, alimentele rafinate, zahărul, băuturile alcoolice, berea, acestea sunt alimente pe care nu ai voie să le consumi.
Nu exagera cu pastele, pâinea şi orezul.
Limitează consumul fructelor care produc fermentaţie. Acestea sunt: strugurii, prunele, fructele uscate.
Micul dejun: alege în fiecare zi între:
- fructe de sezon, consumate întregi
- suc sau ceai de fructe
Luni
Prânz: 200 g roşii cu o lingură de suc de lămâie; 100 g orez fiert, fără unt
Cină: 150 g legume fierte şi pasate cu o linguriţă de ulei; 100 g peşte cu spanac fiert şi ardei graşi
Marţi
Prânz: 200 g salată verde cu roşii şi nuci; 80 g paste cu legume fierte
Cină: 200 g morcovi, spanac, dovlecei fierţi; 200 g pui la grătar
Miercuri
Prânz: 80 g orez cu o linguriţă de caşcaval; 100 g salată verde cu o linguriţă de ulei
Cină: 200 g legume la grătar; 50 g brânză degresată cu o felie de pâine integrală
Joi
Prânz: 150 g brânză degresată cu 200 g mămăligă
Cină: o porţie supă de ceapă, praz şi ţelină; 200 g carne de vită la grătar
Vineri
Prânz: 200 g salată verde cu o linguriţă de ulei; 80 g paste cu suc de roşii şi busuioc proaspăt
Cină: 200 g legume la grătar; 150 g peşte la cuptor
Sâmbătă
Prânz: 200 g salată de morcovi şi ţelină cu o linguriţă de ulei; 80 g orez cu mazăre
Cină: 100 g cartofi fierţi; 200 g peşte fiert
Duminică
Prânz: 200 g salată de roşii; 100 g spagheti cu suc de roşii
Cină: o porţie de cremă de morcovi; 50 g brânză degresat cu ceapă verde şi pătrunjel


Ora este GMT +2. Ora este acum 17:44:43.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO