Chiftelute de dovlecei si feta
Ingrediente
500 gr dovlecei 150 gr branza feta cateva fire de marar cateva fire de patrunjel 2 cepe verzi 2 catei usturoi 1 ou piper 2-3 linguri pesmet 1 lingura faina ulei de masline Preparare Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei. Adaugati peste dovleceii scursi feta , ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine. Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec. Modelati bile din compozitia de chiftele. * puteti pastra chiftelele la frigider pana doriti sa le prajiti Incingeti ulei de masline si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia. Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde. |
Re: Chiftelute de dovlecei si feta
deja mi s-a facut pofta!! totusi mi-e cam frica sa mananc alimente prajite, fie ele si in ulei de masline!!:(
|
Re: Chiftelute de dovlecei si feta
calorii la reteta ta mirabella?ma cam tenteaza dar as vrea sa stiu daca sunt cat de cat dietetice
|
Re: Chiftelute de dovlecei si feta
eu i-as face fara feta, si la cuptor, cred ca ar fi o minune :D
sau cu feta, dar tot la cuptor |
Re: Chiftelute de dovlecei si feta
da da slabuta, ai dreptate, atunci nu ma mai ingrijorez de calorii daca nu ii prajesc in ulei :)
|
Re: Chiftelute de dovlecei si feta
Citat:
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 15:30:43. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.