Slabuta |
27 feb 2009 16:35:11 |
Omleta de albus cu sos de rosii
Ingrediente si cantitati pentru o portie
o portie are 132 calorii
- 2 albusuri
- 50 m lapte degresat
- 100 g rosii
- 10 g faina integrala
- 5 ml ulei de masline
- sare
Mod de preparare
- Albusurile se bat cu o furculita, se adauga sarea, faina si laptele.
- Se unge un vas termorezistent cu putin ulei, se toarna albusul cu laptele si se coace 10-15 minute in cuptor preincalzit.
- Rosiile se curata de pielita si se taie cubulete.
- Se pune intr-o tigaie uleiul de masline cu 2 linguri de apa si, cand s-a incins, se adauga rosiile si se amesteca cu o lingura de lemn, sa scada lichidul.
- Omleta se serveste stropita cu sosul de rosii preparat.
Sugestie
Se poate presara cu branza de vaci degresata sau telemea slaba desarata.
|