Re: Un ras_cristalin mai suplu
PAINICI CU FAINA NEAGRA
500 g faina 200 ml lapte 15 g drojdie proaspata 3 linguri de ulei o jumatate de lingurita de sare un praf de zahar In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele. Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina. Cand terminam de incorporat, punem uleiul si framantam cu mana. Laptele e bine sa fie caldut, ajuta la crescut. Se lasa la crescut cam 20 de minute, acoperit cu o panza curata. Dupa ce imparti aluatul in 8, ungi o tava cu putiiiin ulei si pui chiflele in tava. Eu crestez fiecare chifla cu un cutit, fac 3 linii paralele, sa iasa ca o franzeluta. La fiecare 10 min verifici daca s-a rumenit. Ca sa fii sigura ca e coapta si inauntru painica, o intorci pe dos sa vezi daca s-a rumenit si fundul. Sau bagi o scobitoare curata si daca iese fara aluat pe ea, e ok. Sau iei o chifla si o tai in jumatate, daca nu e coapta o pui inapoi in tava. Atentie, are cam acelasi nr. de calorii cu painea normala, dar are mai multe fibre si e mai sanatoasa. Au iesit mai multe calorii decat la painea neagra facuta de fabrica, dar... a mea e facuta in casa si e buuuuna! Poza e aici : Calorii Paine neagra |
Re: Painici cu faina neagra
O varietate delicioasa este Painea neagra cu masline si ceapa.
Se adauga masline fara sambure, feliate si ceapa taiata marunt inainte de a lasa la crescut. Delicios ! Poza trebuie sa apara aici. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 01:56:45. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.